Kahden maalin johto sulaa hetkessä – JuPS ja Hurtat jatkavat tappiotta

image_printTulosta

Raportti: JuPS – Hurtat (M5)

   Juuan Palloseura ja Hurtat Lieksa jatkavat Miesten Vitosessa ilman tappiota. Kotijoukkueen 2-0 johto sulasi hetkessä kuin jäätelö helteessä.

Ti 11.6.2024
Juuan Palloseura – Hurtat Lieksa 2-2 (2-0)
JUPS: Mikkola – Halonen, Hyttinen, Lampinen, Niiranen – Ti Toivanen – A Ruotsalainen, Ye Htut, Salmi, Potrebrich – Oksman;
vaihdosta: Huttunen, Hyykky, Huotari, Nosal
HURTAT: Reittu – Öystilä, Vallius, E Lampola – Mikkonen, Tsytsiura, Ubah, Lehikoinen – Ru Leinonen, Galachev, N Ruotsalainen;
vaihdosta: Pyykkö, Pehkonen, Klingberg, T Kärki, Landschützer, Abdullahi
T: Rajahalme – Palmgren, Eskelinen
Y: n. 60 Ilvolankosken urheilukentällä
MAALIT: 15. 1-0 Ye Htut, 25. 2-0 A Ruotsalainen, 46. 2-1 N Ruotsalainen, 48. 2-2 Galachev
V: Lampinen –
PP: Mikkola, Ye Htut – N Ruotsalainen, Vallius

   Aika selkeä oli pelikuvio avausjaksossa. Sarjakärki Hurtat hallitsi palloa ja loi muutama maalipaikka. Kotijoukkueella näitä oli kaksi, ja kumpikin päättyi maalintekoon. Khant Ye Htut vei JuPS:n tarkalla vedolla 1-0 johtoon (15.). Aatu Ruotsalainen teki toisen maalin hienolla kaukovedolla yläriman alle (25.).
  Hurtat olivat vastustajan maalin edessä hieman epätarkka, mutta JuPS:n maalissa seisoi myös kova konkari. Hieno oli Mika Mikkolan lento, kun Pavel Galachevin vapaapotku nousi muurin yli etunurkkaan (27.). JuPS:n maalivahti sai pallon kesken lennon koppiin ja piti sen kiinni. Juuri ennen taukoa Mikkola ohjasi vielä matalan vedon kulmaksi (45.).

   Milloin viimeksi nähtiin Juuassa kärkiottelun? Milloin viimeksi JuPS oli päässyt niin hyvin kauteen, että se ei hävinnyt kauden alussa neljästä ottelusta kertakaan? Nyt oli vastassa sarjakärki. Pallohallinnan kotijoukkue oli antanut pois, mutta hätää ei ollut missään vaiheessa. Pystyisikö JuPS toistamaan tämän tempun vielä 45 minuuttia?
  Toisen jakson alku oli JuPS:n puolesta pilkku pimeä. 125 mustaa sekuntia, jolloin Hurtat teki kaksi maalia. Lieksalaiset tulivat kyllä motivoituneena takaisin kentälle, mutta JuPS ohjasi punapaidat laidalle. Hurtat pelasi hyökkäyksen kärsivällisesti loppuun, kunnes keskitys oikealta tavoitti Niko Ruotsalainen, joka kavensi 2-1:een (46.).
   Hetki myöhemmin Hurtat tuli taas vastustajan maalin eteen. Pallo tuli oikealta maalin eteen, jossa Pavel Galachev ohjasi sen aivan vapaana maaliin (48.). Toinen jakso oli toki vasta 125 sekuntia vanha ja tilanne nyt 2-2.

   Hiukan oli ilmassa, että JuPS romahtaisi nyt täysin, mutta toisin kävi. Juukalaiset heräsivät ja loivat tasaisessa loppujaksossa vielä omiakin paikkoja. Pietu Oksman veti vain niukasti yläriman yli (56.). Maalin yli laukoi myös Aatu Ruotsalainen (82.). Varsinkin loppuvaiheessa peli kulki päädystä päätyyn ja kerran pallo oli myös verkossa. Hurtojen maalin tuomittiin kuitenkin paitsioksi (78.).

   Maaleja ei enää tullut ja näin ottelu päättyi ansaitusti 2-2 tasapeliin.

FZ