Tuomas Savola ratkaisee jännittävän kamppailun ViPa:n ja LPK:n välissä

image_printTulosta

Raportti: ViPa – LPK (M3)

   Kumpi jatkaisi hyvää pisteputkea, oli kysymys ennen perjantain peliä Vihtavuoressa. LPK oli kahdesta viimeisestä ottelusta hakenut neljä pistettä. Kauden avausvoittoa (3-1 v HoDy) seurasi yllätyspiste KeuPa:sta (1-1). Vielä parempi on ViPa:n nouseva trendi. Laukaalaiset olivat hakenut kolme peräkkäistä voittoa Komeetoista, Huima/Urhosta ja HoDy:stä. ViPa:n ero putoamisalueelle oli kasvanut merkittävästi, mutta LPK:lla olisi tästä ottelussa hyvä tilaisuus palauttaa Pamaus maanpinnalle.

Pe 28.6.2024
Vihtavuoren Pamaus – Lohikosken Pallokerho 3-2 (1-1)
VIPA: Keteli – Liljeström (71. Kyrönlahti), Sumanen, Reina – Halttunen (63. Karjalainen), Rantamäki, Kuusrainen, Eklund – Paananen (85. Puttonen) – Lampila (71. Reinikainen), Savola
LPK: Vainio – Aarnu, Kärkkäinen, Myllylahti, Lepistö – Väätäinen, Piili (56. Tammi), Kyllönen (60. Paavolainen), Peura – Iivanainen, Airaksinen (56. Saarikoski)
T: Soltani – Seppänen, Paulinen
Y: 93 Vihtavuoren liikuntapuistossa
MAALIT: 13. 0-1 Kyllönen, 43. 1-1 Halttunen (rp), 47. 2-1 Halttunen, 68. 2-2 Väätäinen, 88. 3-2 Savola
V: Halttunen, Paananen, Lampila, Reina, Sumanen – Kärkkäinen, Aarnu, Vainio
PP: Kuusrainen, Halttunen, Reina – Vainio, Väätäinen, Kärkkäinen

   Peli alkoi ViPa:n selkeällä hallintavaiheella. Alku olikin kotijoukkueen osalta lupaava, sillä jo 56 sekunnin jälkeen LPK-veskari Roope Vainio joutui torjumaan Konsta Lampilan yrityksen.
  Sen jälkeen ViPa pyöritti palloa LPK:n puoliskolla, mutta vähän puuttui ideat puolustuksen murtamiseksi.
   LPK:sta ei tässä vaiheessa juuri mitään hyökkäysyritystä nähty. 12 minuutin jälkeen keltamustat saivat kuitenkin vapaapotkun. Se tuli takatolpan taakse, Olli Väätäinen piti sen juuri ja juuri kentällä, Tommy Iivanainen puski ensin pallon tolppaan, ja Roni Kyllönen viimeisteli vieraiden 0-1 johtoon (13.). LPK:n maali tuli n. 93-päiselle yleisölle täysin yllätyksenä. Roni Kyllöselle, joka siirtyi viime kaudeksi Souls AC:stä LPK:hon se oli ensimmäinen osuma tällä sarjatasolla. 

   ViPa reagoi ja koitti nopeasti tasoittaa, mutta tämä kirivaihe jäi lyhyeksi. Ainoastaan Lampila osui maalin ulkoverkkoon (16.). Sen jälkeen pelitapahtumat siirtyivät joksikin ajaksi kentän keskialueelle.
  Noin 10 minuuttia ennen taukoa ViPa heräsi uudelleen ja Roope Vainio joutui taas hommiin. Muutamaan kertaan hän torjui loistavasti (esim. Halttusta, 36. ja Lampilaa, 40., vastaan). Kolme minuuttia ennen taukoa Vainion korkea syöttö meni kuitenkin suoraan vastustajalle. Tilanteesta tuli LPK:lle vaarallinen ja puolustaja joutui rikkomaan Eetu Kuusraista boksissa. Erotuomari Hassan Soltani osoitti johdonmukaisesti pilkulle. Sen suoritti Vili Halttunen. Vainio torjui – siitä vaikutti ainakin hetkeksi – mutta pallo vaihtoi maalivahdin jaloista pomppaamalla suuntaa, ja päätyi sittenkin maaliin (42.). 1-1 tilanteessa siirryttiin tauolle.

   Kuten avausjaksolla, ViPa aloitti myös tauon jälkeen nopealla hyökkäyksellä. Juuri oli minuutti pelattu, kun Osku Rantamäen kulmapotku tavoitti Vili Halttusen, joka puski sen mallikkaasti maaliin (47.). Tässä vaiheessa ViPa oli kääntänyt pelin.
   Tämä oli kuitenkin vain jännittävän toisen jakson alku. Pian LPK:n Iivanainen pamautti pallon reilu 20 metristä ylärimaan (48.).
   ViPa:llakin oli paikkoja (58. min. Kuusrainen, Vainio torjui), mutta 68. minuutilla Olli Väätäinen oli oikealla vapaana ja tasoitti 2-2:een. Väätäinen osoitti juhliessaan LPK:n logoa rinnastaan. Hieno kuva olisi varmaan tullut – jos JaVi:n kuvaajakaksikko ei olisi ihaillut niin kauan hänen tekemäänsä maalia.

   Loppuvaiheessa näytti hetkeksi, että LPK saisi loppukirin aikaiseksi. ViPa-veskari Henri Keteli torjui vasta Blackbirdistä lainalle siirtyneen Lassi Saarikosken vapaapotkun kulmaksi (86.). Sitten tuli kuitenkin vastahyökkäys, josta Tuomas Savola teki ViPa:n johtomaalin (88.). Läpisyötön tarjoili kovasti kuumassa kelissä raatanut Eetu Kuusrainen.
   Juomatauon ja loukkaantumisten vuoksi pelattiin yli kuusi minuuttia lisäaikaa. LPK panosti kovasti tasoitukseen. Edes piste olisi pitänyt etäisyyden sarjataulukon keskikastiin suht maltillisena. Läheltä piti joissakin tilanteissa, mutta myös ViPa:lla oli vielä hyvä paikka, kun Rasmus Reinikainen oli läpi (90+6.). Vainio torjui senkin. Pistehakuun se ei LPK:lle kuitenkaan riittänyt. ViPa voitti 3-2 lukemin.

ViPa ”hyvässä iskussa”
   ViPa:n tulehdus loppuvihellyksen jälkeen oli suuri. Joukkue on nyt voittanut neljää viimeistä peliä ja nousee sarjataulukossa Rangersin ja Komeettojen ohi jo sijalle kolme. Ihan niin tiukka peli ei olisi tarvinnut olla. Siitä mieltä on ainakin ViPa-hyökkääjä Konsta Lampila: 
   ”Ei ollut edes niin huono peli meiltä, vaikka tulokseen ei pysty olemaan täysin tyytyväinen. Saatiin tosi paljon paikkoja luotua, mutta emme saaneet niistä vain maaliin”, hän kommentoi.
   ViPa:n seuraava vastustaja on Keuruun Pallo, joka palasi voitontielle kaatamalla Komeetat 3-0 lukemin. Vihtavuoren Pamauksen osalta ei ole kuitenkaan syytä pelätä:
   ”Olemme hyvässä iskussa. Uskon, että kykenemme voittamaan myös KeuPa:n”, sanoo Konsta Lampila.

   LPK joutuu ennen pientä kesätaukoa vielä kerran pelaamaan. Kellarikamppailussa on ensi viikolla vastassa Holstin Dynamo. Tällä hetkellä LPK on yhden pisteen HoDy:n edellä.

FZ, kuvat: OR, FZ