Hienoja maaleja Halssilassa: Nousu nostaa piste-eron PaRi /2:lle

image_printTulosta

Raportti: Nousu – PaRi /2 (M6)

   Kaksi joukkueetta, jotka taistelevat yläloppusarjapaikoista, kohtasivat maanantaina Halssilassa. Nousu on vahvan alkukauden jälkeen sarjakärjessä mukana ja päässyt viimeksi kahden tappion jälkeen Hankasalmella taas voitontielle.
  Palokan Riento /2 haki seitsemän pistettä kolme viimeisestä ottelusta. Voitto Noususta olisi kaventanut eron joukkueen jälkeen kahdeksi pisteeksi (PaRi/2 yksi peli vähemmän pelattu).

Ma 1.7.2024
Jyväskylän Nousu – Palokan Riento /2  4-2 (3-1)
NOUSU: Saarikko – Halsas, Noponen, Vehanen, Huovinen – Himanen – Koljonen, Te Reh, Lampila, Tikkanen – Nummi;
vaihdosta: Lampinen, Kajoba, Samajita, Nironen, Martinmäki, Yilmaz, Ikonen, Rasmus, Kovala, Kilpeläinen, Rautiainen
PARI 2: Pyöriä – Haho, Lahtinen, Ovaskainen, Puranen – Jus Rantamäki, Ruotsalainen – Nivala, Cantell, Päiväniemi – Huolman;
vaihdosta: Lähteelä, Omran, Mikkonen, Heiska, Saarikoski, Mäki-Rajala
T: Kytölä
Y: n. 80 Halssilan yläkentällä
MAALIT: 17. 1-0 Nummi, 19. 1-1 Huolman, 34. 2-1 Te, 45+1. 3-1 Nummi, 53. 4-1 Lampila, 90+1. 4-2 Mäki-Rajala
V: Vehanen, Noponen –
PP: Lampila, Koljonen – Pyöriä

   Kolmessa viimeisessä pelissä ilman tappioita jäänyt PaRi lähti otteluun kovalla itseluottamuksella. Ensimmäinen hyvä laukaus tuli 5. peliminuutilla vasemmalta puolelta maalia.
   PaRi:n piristävän alkuvaiheen jälkeen Nousu otti pelin kuitenkin haltuun. Elia Tikkanen ja Niklas Nummi pääsivät vetämään vasemmalta (7.). Vetokulma oli kuitenkin niin pieni, että PaRi-veskari Joni Pyöriä sai ne nopealla reagoinnilla torjuttua. Kotijoukkueen hyökkäykset jatkuivat. Pietari Lampila veti matalalla laukauksella niukasti ohi (10). Nummi ei ihan yltänyt Johannes Koljosen keskitykseen (15.). Seuraavaksi Pyöriä torjui Lampilan vasurilaukauksen, mutta Niklas Nummi tuli nopeasti paikalle ja pisti pallon ilmasta Pyöriän ohi maaliin (17.).

   PaRi /2 ei tarvinnut kauan toipua Nousun johtomaalista. Jussi Rantamäki syötti tsippamalla Iiro Huolmanille. Pallo pomppasi kerran, jonka jälkeen Huolman veti sen oikealla jalalla tarkasti maalin ylänurkkaan (19.) ja näin tilanne oli 1-1. Maali on ehdottomasti ehdokas kuukauden maaliksi.
   Tässä pelissä vierailla oli aina välillä hyviä pallohallintavaiheita. Tasaisemman ottelun pelasi kuitenkin Nousu, jonka hyökkäykset olivat yleensä terävämpiä. Halkian Alusta (eteläisen alueen Nelonen) Nousuun siirtynyt Te Reh teki 34. minuutilla Nousun johtomaalin kovalla ja tarkalla vedolla vasempaan alakulmaan.
   Vielä yksi maali mahtui avausjaksolle. Niklas Nummi jätti vasemmalla laidalla kolme palokkalaista taakseen ja viimeisteli 3-1:een (45+1.).

   Jyväskylän Nousu jatkoi tauon jälkeen tehokkaasti. Pietari ”Pietu” Lampila nosti lukemat kulmapotkun jälkitilanteesta 4-1:een (53.).
  Huolestuttavalta näytti Niklas Nummen loukkaantuminen toisen jakson puolessavälissä, kun hän kaatui kaksinkamppailussa takaraivo edellä maahan. Häntä viettiin jatkohoitoon, jossa hän toivottavasti toipuu pikaisesti.

   Loppua kohti mentiin pitkälti ns. pelailulla. Nousulta ei tullut enää vakavia hyökkäyksiä. PaRi /2:lla oli vielä muutama paikka (75. pusku, 87. matala laukaus tolppaan). Vaikka peli oli ratkennuy, vieraat nostivat lisäajan kulmalla maalivahtinsa vastustajan rangaistusalueelle. Joni Pyöriä oli sitten myös tilanteen keskiössä, kun hän kokeili saksipotkua. Pallo ei mennyt suoraan maaliin, mutta päättyi Nuutti Mäki-Rajalalle, joka ampui sen 4-2 loppulukemiin (90+1.).

PaRi:n joukkueet toimivat yhdessä – Nousu voi ”päästä mihin vaan”
   Enemmän PaRi:n edustuksessa mukana ollut Jussi Rantamäki pelasi toisen ottelunsa reservissä ja johti joukkuetta kapteenina. Ei nyt tarkemmin kysytty, mutta kommentin perusteella voisi uskoa, että hän tuli kävellen tai polkemalla Halssilan rinnettä ylös peliin:
   ”Itellähän oli jalat valmiiksi poikki, kun tulin tänne. Nousu teki pari nopeaa maalia. Meiltä se oli heikkoa boksin puolustamista. Saatiin hetkellisesti pallonhallintaa, mutta Nousu teki neljä maalia, ja me vielä lopuksi hienon maalin”, sanoo Rantamäki.
   PaRi /2:n kolme pelin tappioton putki katkesi tähän. Ei ole kuitenkaan syytä olla huolissaan:
   ”Meidän toiminta on nousujohteista. Saatiin molemmat joukkueet (PaRi:n edustus pelaa Nelosessa, toim.) toimimaan yhdessä. Peli on pallollisesti kehittynyt, mutta Nousu oli kovempi vastustaja kuin aiemmat”, Rantamäki kommentoi.

   Nousullakin kesti hieman kunnes löydettiin peliin: ”Alussa haettiin peliä, mutta kun peli eteni, iloa löytyi ja päästiin paikoille. Avausjakson lopulta ja toisen jakson alussa peli aukesi hyvin”, kertoo Elia Tikkanen.
   Nousun ohjelmassa on seuraavaksi reissu Haapamäelle (pe 12.7.): ”Lähdetään hakemaan ehjää esiintymistä: hyvää hyökkäämistä, että saadaan luotua paikkoja ja sitä kautta tehtyä hyvin maaleja.”
  Nyt kun puolet kauden peleistä on pelattu, voi katsoa optimistisesti eteenpäin: ”Loppukauteen lähdetään pelata täysillä. On tiukka sarjatilanne kärjessä, jossa olemme hyvin mukana. Uskon kyllä, että voidaan päästä mihin vaan, jos vain pelataan hyvin ja jaksetaan tehdä duunia”, Tikkanen kommentoi.

FZ