FCV – KajHa: Värikäs nollapeli

Mitä se kertoo ottelusta, kun se päättyy tasan, mutta kuultuaan loppuvihellyksen toinen juhlii, kun taas toinen on pettynyt? Ennakkotietojen mukaan FCV – KajHa pitikin olla tasainen ottelu, mutta 26. minuutin kohdalla tämä kuvio muuttui.

La 14.5.2022
FC Vaajakoski – Kajaanin Haka 0-0
FCV: Mikkonen – Laulainen, Denoual, Pirttinen – Montonen – Salim (46. Sadki), Lemarie, De Nicolo, Sarlin – Blanc (69. Eloranta), Salmi (46. Deng)
KAJHA: Jarva – Doelho, Mäki, Nunes Quadros, Erola (26. Kemppainen) – Samnda (41. Fonseca) – Nogueira, N Kivijärvi, J Kivijärvi, Goncalves – Nurkkala (81. Heydari)
T: Haapakoski – Gul, Sirkka
Y: 131 Viitaniemen liikuntapuistossa
MAALIT: -
V: Montonen – Fonseca, N Kivijärvi
PUNAINEN KORTTI: 26. Jarva (KajHa)
PP: Denoual, De Nicolo – 

Yleisölle tarjottiin lauantaina Viitaniemessä viihdettä. Onnistumisia ja … sanotaan: erikoisia ratkaisuja … nähtiin sekä puna- että keltapaitaiselta joukkueelta jatkuvasti.
Alussa vierasjoukkue KajHa oli aktiivisempi FCV:n etsiessä vielä pelitapaansa. KajHa sai heti alkuun kolme kulmatilannetta, mutta maali jäi tekemättä.
FC Vaajakosken ensimmäinen paikka tuli, kun pelikellossa oli juuri 5 min tullut täyteen. Stephane Blanc oli pallon kanssa vapaana boksissa. Hänen vetonsa kiersi hienosti takakulmaa kohti, mutta Paavo Jarva oli tarpeeksi nopeasti maissa ja ohjasi pallon kulmaksi.
Pelin edetessä Hakan maalivahti oli vielä muutaman kerran huomion keskiössä. Kaksi kertaa Jarva seikkaili oudosti boksin läpi, joskin ne jäivät ilman seurauksia. Toisessa tilanteessa KajHa-toppari Tatu Mäen palautuspallo meni kovaa ja ilmassa kohti omaa maalia. Pallo ei ollut helppo, mutta Jarva sai sen suvereenisti hoidettua pois. Jarvan työpäivä päättyi 26. minuutilla Harrison De Nicolon läpiajoon. FCV:n pelaaja siirti pallon jo Jarvan ohi ja oli matkalla varmaan maalintekoon, kun Jarva pysäytti hänet juuri boksin ulkopuolella. Suora punainen kortti oli varma seuraus. Tuomari Miikka Haapakoskella ei ollut tulkinnanvaraa.
Näin Haka joutui vaihtamaan. Vasen pakki Tiitus Erola väisti ja varamaalivahti Kalle Kemppainen debytoi miesten sarjassa. FCV:n vapaapotkusta ei kuitenkaan tullut sen kummempia seurauksia ja peli jatkui 0-0-tilanteessa.
Tasainen peli siirtyi nyt kotijoukkueen haltuun. Alivoimalla KajHa piti pakan tiiviinä ja näin maalipaikkojen tahti laski kummassakin päädyssä.

Pallonhallitsijan rooli ei oikein sopinut FCV:lle. Ajoittain pyöritettiin palloa, mutta viivan alla se ei oikein näkynyt, että kentällä oli yksi mies enemmän kuin vastustajalla. Toisen jakson alkupuolella KajHa pääsi jopa paremmin maalipaikoille kuin isännät. Tunnin kohdalla tuli sitten se tuhannen taalan paikka, kun De Nicolo oli läpi. Tämä piti olla se johtomaali, mutta veto meni takatolpan ohi (60.).
Toinenkin puoliaika oli rikkonainen. Peli oli jatkuvasti katkolla ja myös harhasyöttöjä nähtiin paljon. Loppua kohti KajHa keskittyi tasapelin puolustamiseen, kun taas FCV:lle tasapeli tuntui olevan liian vähän. Parhaimpia paikkoja oli Ayoub Sadkin veto maalin yli (75.). Myös KajHa sai edelleen vastahyökkäyksensä. Näin Joao Goncalves Varela oli kerran karkaamassa, mutta Niko Laulainen sai estettyä pahemman (82.). Vain minuuttia myöhemmin Matias Sarlin puski Abenezer Elorannan keskityksestä niukasti kajaanilaisten maalin yli (84.).
Mitä lähemmäksi täyttä aikaa mentiin, niin sitä enemmän jännitys nousi.  Molemmilta penkeiltä huudettiin ja katsomosta huudettiin. Suoritukset muuttuivat entistä huolimattomimmiksi. Väkisin yrittäminenkään ei auttanut. Maali ei tullut.

Erilaiset tunteet tasapelin jälkeen – Blancille vettä katsomosta

Kajaanin Hakalle se oli viides piste kolmesta ottelussa. Toppari Tatu Mäen mukaan se oli lopulta voitettu piste: ”Ei se kaunista ollut, varsinkaan pallollisesti. Puolustuspeli toimii, kun muutamasta vaarallista paikasta lukuun ottamatta, saatiin aika hyvin pidettyä FC Vaajakoski kaukana meidän maalista. Ihan tyytyväinen joutuu siihen puolustukseen olemaan, mutta ei oikein päästy pallolliseen peliin eikä hyökkäämään”, sanoo Mäki.
Seuraavalla kierroksella KajHa matkustaa Kokkolaan GBK:n luo. Mäki odottaa kovan ottelun: ”Meille ei mikään peli ole helppo. GBK on tällä hetkellä vielä nollassa pisteessä. Ihan varmasti nälkäisiä kavereita, jotka lähtee hakemaan ensimmäisiä pisteitä. Mutta tietysti me lähdemme hakemaan siltä voittoa.”
Kolmen kierroksen jälkeen kajaanilaiset ovat vielä ilman tappiota. Se ei muuta vielä nousijan tavoitetta: ”Siitä lähdetään, että sarjapaikka pysyy. Saadaan pysäytettyä hissiliike, joka Hakalla on ollut. Sitten ollaan tyytyväisiä.. Kaikki muu on plussaa”, kommentoi Tatu Mäki.

Emme tiedä, kuinka ristiriitaiset eräät vaajakoskelaisen fanin tunteet oli, kun Stephane Blanc pyysi kesken avausjaksoa hänen vesipullonsa ja otti pienen hörpyn. Täysin selvät ovat kuitenkin pelaajien tunteet tämän tasapelin jälkeen:
”Harmittaa tietysti. Olisi pitänyt luoda enemmän paikkoja ja niistä, mikä meillä oli, olisi pystynyt tehdä maaleja”, sanoo FCV:n Matias Sarlin ja jatkaa: ”Ei noi pelit ikinä ilmaisia ole. Vaikka vastustaja alivoimalle joutuikin, se ei tarkoita vielä mitään pelin kannalta. Niitä tilanteita varten pitää treenata paremmin, miten murtaudutaan, kun vastustaja valuu alas. Ei ollut tänään oikein työkaluja siihen.”
Ensi viikon perjantaina FCV:n ohjelmassa on paikallispeli JJK:ta vastaan: ”Tottakai derbymatsit ovat aina kauden kohokohdat. Ei ollut mikään paras kenraaliharjoitus, mutta ensi viikolla treenataan kova ja totta kai lähdetään voittamaan. Mä uskon ihan täysin, että saadaan rivit kasaan ja olemaan erittäin vaarallinen joukkue”, sanoo Matias Sarlin.Eero Salmi (kuvat: OR)


Print