Kärkipaikka heiluu edestakaisin

   Aloitetaan kronologisesti. Jo keskiviikkona Vasa IFK ja GBK pelasivat tulevan eli 5. kierroksen matsin. VIFK voitti keskiviikkona 5-2-lukemin ja nousi sen avulla JJK:n ohi sarjakärkeen. Pari päivää myöhemmin jyväskyläläiset ottivat selkeän voiton paikallisottelussa FC Vaajakoskea vastaan. Myös tämä tilanne kesti vain kaksi päivää, kun sunnuntaina VIFK voitti Oulussa ja nousi jälleen paikkaan auringossa.
Ensi viikonloppuna vaasalaiset ovat pelivapaalla. Tämä tarkoittaa, että JJK:n paluu paalupaikalle on sunnuntaina Kajaanissa omissa käsissä.

  Tällä hetkellä JS Hercules ei ole aivan kärkikamppailussa mukana. Oululaiset eivät ole saaneet kuin yhden pisteen kotipelistä Närpes Kraftia vastaan. Kraft – kuulkaa ja ihmetelkää! – on vieläkin ilman tappiota ja JJK:n takana sijalla 3. Närpiöläisillä on edessä kolme peräkkäistä kotiottelua (OTP, GBK, RoPS). Voi olla, että Juhannuksen aikana ihmettelemme edelleenkin.
  Viimeisellä loppusarjapaikalla on OLS. Fakta, että toimittajakuntamme mainitsi OLS:n vielä sunnuntaina keskustelussa putoamisehdokkaista kertoo, että tästä alaspäin kaikki joukkueet ovat hyvin tiivisti yhdessä. OLS haki lisäaikavoiton RoPS:sta ja nousi näin sarjan parhaaksi oululaiseksi joukkueeksi. RoPS:lle tämä peli merkitsi kauden avaustappiota.

   Entäs nyt se putoamiskamppailu? Spekuloimme aina, että Jyväskylän Komeetat voisi hakea riittävästi pisteitä Comets’ Parkissa. Nyt oli vastassa JBK, joka tuli ilman voittoa Jyväskylään. Komeetat siirtyikin 1-0-johtoon ja avasi näin maalitilinsä. Ainakin yksi piste oli lähellä, mutta lopulta se ei riittänyt. JBK voitti 1-2-lukemin. Komeettojen edessä on vielä kaksi peräkkäistä kotipeliä: FC Vaajakoskea ja Kajaanin Hakaa vastaan. Jos näistä ei pistetili aukea niin menee jo pirun hankalaksi.
  Myös GBK oli ennen viikonloppua pisteetön. Tätä ei myöskään muuttunut keskiviikon siirretty ottelu VIFK:a vastaan. Sunnuntaina tuli nyt vihdoinkin se avauspiste. GBK johti Felipe Felix Ferreiran maaleilla kahdesti, mutta kajaanilaisten vastaus tuli heti perään, joten Kokkolassa ollaan tuskin hirveän tyytyväisiä, kun se oli silti menetetty mahdollisuus päästä samalle pistemäärälle kuin OTP sijalla 10.
  Hirveän valoisalta tilanne ei näytä myöskään OTP:lle ja FC Vaajakoskelle. OTP:lla oli toki kova alkuohjelma, joten perinneseuralla on varmasti toivoa, että tilanne muuttuisi. Myös FCV:lla voi olla toivoa – varsinkin kun seuraava vastustaja on maanantaina 30.5. Komeetat. Siihen FCV:n pitää nyt kasata itsensä. Sellainen esitys kuin JJK:ta vastaan ei riitä edes Comets’ Parkissa! 

   Jalkapallossa on tunteita, toiveita ja huolia. Aiheet ovat neljä kierroksen jälkeen paikasta paikkaan hieman erilaisia. Edessä on hyvin jännittäviä viikkoja!

Traaginen sankari Felipe Felix Ferreira

Ke 18.5.2022
Vasa IFK – Gamlakarleby BK 5-2 (2-1)
T: Saarela – Jokinen, Mal Enlund
Y: 160 Elisa Stadionilla
MAALIT: 26. 1-0 Xhosa, 41. 2-0 Pitkäkangas, 44. 2-1 Lämsä, 48. 2-2 Hedman, 54. 3-2 Xhosa, 66. 4-2 Pitkäkangas, 78. 5-2 Etoka
V: Lo Giudice, Pitkäkangas, Villför – Mar Enlund, Okundzi, Ylimäki

  Lopulla tulos tässä 5. kierroksesta siirretystä ottelusta näytti selkeältä. Ennakkosuosikki VIFK johtikin 41. minuutin jälkeen jo 2-0. GBK teki maalit juuri ennen taukoa ja sen jälkeen ja tasoitti näin 2-2:een. Puhutaan psykologisesti tärkeistä hetkistä, mutta ei se auttanut, kun VIFK tuli takaisin ja teki vielä kolme maalia.

Pe 20.5.2022
JJK Jyväskylä – FC Vaajakoski 4-0 (1-0)
T: Leino - Olkku, Kainulainen
Y: 2052 Harjun stadionilla
MAALIT: 34. 1-0 Lehtonen, 47. 2-0 Säily, 76. 3-0 Lehtonen, 88. 4-0 Sydänmaa
V: Saarikko - Hussein, Pirttinen, Deng
KENTÄLTÄPOISTO: 54. Hussein (FCV)

  Raportti

La 21.5.2022
JS Hercules Oulu – Närpes Kraft FF 2-2 (0-1)
T: Haapakoski – Kettunen, Hietakangas
Y: 58 Castrenin kentällä
MAALIT: 21. 0-1 Isanovic, 70. 1-1 Myllys, 75. 2-1 Kähkönen, 81. 2-2 Ibric
V: Hautala – Badnjevic

  Kraftin pisteputki jatkuu, joskin enemmän kuin tasapeli oli mahdollinen. Närpiöläiset johtivat melkein 50 minuuttia, ennen kun Hercules nousi tuplaiskulla johtoon. Nedim Ibric pelasti vierasjoukkueelle Kraft hänen kauden toisella maalilla edes yhden pisteen.

Su 22.5.2022
Oulun Työväen Palloilijat – Vasa IFK 0-2 (0-1)
T: Väärälä – Bai, Marttila
Y: 106 Raatin stadionilla
MAALIT: 33. 0-1 Huuhka, 70. 0-2 Forsbacka
V: Etchu, Aallikko, Loikkanen – Villför, Sparv

  VIFK otti ansaitun vierasvoiton OTP:sta ja palasi sarjakärkeen. Ville Huuhka ja Rasmus Forsbacka avasivat kumpikin kauden maalitilinsä.

Su 22.5.2022
Gamlakarleby BK – Kajaanin Haka 2-2 (1-1)
T: Siukkola – Jokinen, Halonen
Y: 185 Kokkolan Keskusurheilukentällä
MAALIT: 10. 1-0 Felix, 15. 1-1 Nurkkala (rp), 81. 2-1 Felix, 82. 2-2 Fonseca
V: Enlund, Jäntti, Häggblom – Heiskanen, Kivijärvi, Samnda

  Ennen peliä jumbosijalla oleva GBK hallitsi tätä ottelua ja maalipaikatkin olivat riittävät selkeään voittoon. Kotijoukkue siirtyi 10. minuutilla Felipe Felix Ferreiran suoralla vapaapotkulla 1-0-johtoon. Tuomas Nurkkala tasoitti viisi minuuttia myöhemmin 1-1:een. Yhdeksän minuuttia ennen loppua GBK teki vihdoinkin toisen maalinsa, joka oli roikkunut jo kauan ilmassa. Riemu Kokkolan keskuskentällä oli kova – tämän piti olla voittomaali. Mutta myös helpotus oli liian kova. Heti seuraavalla hyökkäyksellä Haka sai pystypallon linjan taakse Kenedy Pascoal Fonseca Dos Santokselle, joka laukoi pallon yhden pompin jälkeen suoraan verkkoon (82.). Myös GBK:n Felipe Felix Ferreira sai vielä yhden läpiajon, mutta veti niukasti ohi. Näin kahden maalin tekijä oli kuitenkin myös GBK:n traaginen sankari.

Su 22.5.2022
Jyväskylän Komeetat – Jakobstads BK 1-2 (1-1)
T: Veini – Metsämuuronen, Gul
Y: 221 Comets’ Parkissa
MAALIT: 18. 1-0 Nousiainen, 36. 1-1 Uwaegbulam, 64. 1-2 Uwaegbulam
V: - Björskog, Savchenko, Ramsay, Käldström

  Raportti

Su 22.5.2022
Oulun Luistinseura – Rovaniemen Palloseura 3-2 (1-0)
T: Matilainen – Hietakangas, Kärki
Y: 138 Castrenin kentällä
MAALIT: 29. 1-0 Simsek, 72. 1-1 Kiljunen, 80. 2-1 Kemppainen, 90. 2-2 Venäläinen, 90+4. 3-2 Kurvinen (rp)
V: Alanko, Matila – Kantola, Tanner (th), Petrishin, Taskila

  RoPS tuskin enää muuttuu lisäajan ystäväksi. Kuten Jyväskylässä, myös tässä ottelussa valuivat pisteet kädestä, kun 90 minuuttia oli jo tullut täyteen. Ylipäätään peli sai vauhtia loppuvaiheessa. 70 minuutin kohdalla OLS johti vielä 1-0. Mikke Kiljunen (72.) ja Eetu Venäläinen (90.) tasoittivat RoPS:lle, mutta OLS:lla oli jokaiseen vierasmaalin sopiva vastaus. Juuso Kemppainen kuittasi 80. minuutilla 2-1-tilanteeseen. Joonas Kurvisen voittomaali tuli – vieraiden mielestä kevyesti tuomitun – rangaistuspotkusta.


Print