Jyri Vääräniemi ratkaisi ottelun Vaajakoskella

FC Vaajakoski pääsi ensimmäistä kertaa tällä kaudella omalle "Panda Areenalleen", jossa vastaan asettui JS Hercules Oulusta.

La 11.6.2022
FC Vaajakoski - JS Hercules Oulu 0-1 (0-0)
T: Siukkola - Tiensuu, Luomala
Y: 341 Vaajakosken liikuntapuistossa
MAALI: 62. 0-1 Vääräniemi
V: Lemarie, Hussein - Tønder (th), Hautala

   Heti ottelun alusta asti huomasi, että molemmat halusivat taistella pisteistä. Siitä ei jäänyt kiinni, ettei olisi haluttu. Kovaa oli vääntö kaksinkamppailutilanteissa. FCV rakensi peliä hyvin usein oikean laidan ja Ayoub Sadkin kautta. Toinen laita oli enemmän tukossa. Olikohan se Herculekselta tietoinen valinta? Pitää wingbackinä pelannut Antoine Lemarie ja hänen alapuoleltaan ajoittain hyvinkin hanakasti nouseva Killian Denouel mahdollisimman paljon poissa pallosta.
   Herculeksen ensimmäisen puoliajan hyökkäykset ja kaksi maalia päin tullutta laukausta oli enemmän FCV:n puolustuksen tilanteiden ylipelaamisen tai turhien pallonmenetysten jälkeisiä, kuin vieraiden itse pelaamalla rakennettuja tilanteita. FCV:n hyökkäysalueen syötöt oli heikkoja ja Hercules puolusti tiiviisti. FCV:n paras maalipaikka tuli vapaapotkusta, jonka Killian Denoual täräytti yläriman kautta kohti uimahallia. Puoliajan lopussa Severi Ikäheimo nyrkkeili Herculeksen vapaapotkun ylänurkasta kohti Savonmäkeä.

   Toinen puoliaika oli hyvin samanlainen. Herculeksen ei tarvinnut rakentaa peliä, tai luoda itse mitään. He pystyivät vain odottelemaan mitä FCV tekee pallolla omassa päässään. FCV:n puolustus pelasi itseluottamusta uhkuvaa syöttöpeliä omalla alueella ja siinä on omat riskinsä. Ennen kun Herculeksen maali tuli, oli jo pari paikkaa, joista olisi voinut maali räpsähtää. Yhdessä niistä Mustafa Hussein lähti nousemaan pallon kanssa ja ohittikin peri pelaajaa, mutta pallo karkasi kolmannelle ja peli kääntyi hyvin nopeasti toiseen suuntaan. Rasmus Myllyksen laukaukseen sai juuri ja juuri Ikäheimo jalkaansa eteen.
   Peliä oli pelattu 63. minuuttia, kun kotijoukkueelle tuli keskialueella pallonmenetys. Jerome Ogbuefi sai pallon ja nosti sen tarkasti FCV:n keskimmäisen topparin yli. Herculeksen maalitykki Jyri Vääräniemi ajoitti hyvin juoksunsa tyhjään tilaan. Vaikka Denoual yrittikin estellä, riitti Vääräniemen hartijoissa paukkuja suojaamaan palloa ja hän sai sen jatkettua vasempaan alanurkkaan. Vääräniemelle seitsemäs maali yhtä moneen otteluun.
   FCV haki tasoitusta, mutta maalia kohti ei laukaukset osuneet. Parhaat paikat oli Stephane Blancin ohjaus pienestä kulmasta maalin ohi ja Denoualin tykitys maalin yli. Hercules nousi voiton myötä sarjakakkoseksi, mutta tämähän olisi ollut voitettavissa ja FCV:n joukoissa tiedetään se.Print