Kellarikamppailu edessä: GBK vai Komeetat - kumpi nappaa avausvoittonsa, vai nappaako kumpikaan?

   Munaus ei toistunut – sarjakärki JJK ei antanut toista kertaa pisteitä häntäpään joukkueelle. Edelliskierroksella kettupaidat olivat pelanneet GBK:ta vastaan heikosti 1-1-tasurin. Komeetatkin taistelivat torstaina sinnikkäästi, mutta JJK otti paikallispelistä lopulta 2-0-voiton. Viininpunaiset teki kaksi hienoa maalia, joskin kokonaisuudessaan peli ei vielä näytä siltä, että kausi olisi läpihuutojuttu. Jyväskyläläisille ovat todella tärkeitä kaksi seuraavaa peliä vieraissa OLS:n luona (19.6.) ja kotona Herculesta (23.6.) vastaan. Nämä ovat ns. kuuden pisteen ottelut, josta voi kasvata eron koville kilpailijoille.
  Vasa IFK on hieman tippunut alas kärjestä. Vaasalaiset pelasivat Rovaniemellä 2-2. Tasapeli ei kuitenkaan ole päällimmäinen syy siihen, miksi vaasalaisia ei enää näy mitalisijoilla. Kolmen viikon aikana VIFK ei pelannut kuin vain tämän yhden ottelun. Kun katsotaan ”miinuspisteitä” (yksi tasapeli, yksi tappio), VIFK on edelleen erittäin lähellä JJK:ta. VIFK:n pelirytmi pysyy epäsäännöllisenä. Myös 8. kierroksen ottelu on siirretty (JBK:ta vastaan pelataan vasta heinäkuun lopussa). Se voi myös olla etu, sillä VIFK:lla on enemmän aikaa valmistautua Vaajakoski-otteluun, joka pelataan vielä ennen juhannusta.
  FC Vaajakosken sen sijaan pitää matkustaa vielä lauantaina Ouluun. Vaikeasta alkukaudesta huolimatta FCV on jotenkin onnistunut hakemaan pisteitä silloin tällöin. Kohtaaminen OTP:n kanssa on erittäin merkittävä, kun vastassa on joukkue samasta kohtaa taulukkoa. VIFK:ta Sami Mustalammen porukka voi miettiä sen jälkeenkin.

   Miksi tämä tuleva ottelu on FCV:lle (ja OTP:lle) niin elintärkeä näyttää eri ottelupari. Sunnuntaina kellariin yritetään laittaa valoa, kun Kokkolassa kohtaavat GBK ja Komeetat. Molemmat ovat edelleen ilman voittoa, mutta se, joka onnistuu ottamaan kolme pistettä, saattaa ottaa valtavan askeleen kohti säilymissijoja, mahdollisesti jopa saada sellaisen. Sekä GBK että Komeetat ovat lähimenneisyydessä pelanneet JJK:n vieraana, joten heitä pystyy hieman vertaamaan. GBK pelasi 1-1, Komeetat hävisi 0-2. Tärkeämpi on kuitenkin peli-ilme: Komeettojen hyökkäyspeli ei ollut Harjulla yhtä terävää kuin GBK:n vastaava viikkoa aikaisemmin. Suunta on molemmilla ollut viime aikoina ylöspäin, mutta GBK:n meno näyttää olevan sen yhden askeleen (ja yhden pisteen) Komeettoja edellä. GBK onkin pelannut kolme viimeistä peliään tasan.
  Puhutaan lopuksi vielä joukkueista, joilla kehityskaari näyttää lähinnä alaspäin, esimerkiksi Kajaanin Haka. Avauskierroksen voitto (1-0 Vaasassa) on jäänyt tähän mennessä kauden ainoaksi. Kaksi edellistä kotipeliään KajHa hävisi, jälkimmäisen jopa 0-4-lukemin OLS:lle. Kajaanilaisten kannalta voi vain toivoa, että se oli poikkeus. Seuraavassa pelissä (Herculeksen vieraana) KajHa:lla ei ole mitään hävittävää, mutta kotona OTP:ta vastaan jonkinlainen henkinen vapautumisisku olisi erittäin tervetullut.

   Tulevalta kierrokselta mainitsematta jäi vielä ottelu Kraft - RoPS. Kummallakin joukkueella on kaksi voittoa ja neljä tappiota, siis 10 pistettä. Ainoa ero on, että Kraft ei ole vielä hävinnyt kertaakaan. Kumpikin joukkue haluaa pysyä kärkinelikon perässä, mutta mikä muu olisi loogisempaa kuin tasapelikuninkaiden pistejako?

OLS Samu Alangon hattutempulla selkeään vierasvoittoon

To 9.6.2022
JJK Jyväskylä – Jyväskylän Komeetat 2-0 (1-0)

T: Juusola - Gul, Pitkäranta
Y: 1 247 Harjun stadionilla
MAALIT: 45+1. 1-0 Lepo, 80. 2-0 A Manninen
V: Osso - Laakso, Sarkkinen, Penttinen
  Raportti

La 11.6.2022
Jakobstads BK – Oulun Työväen Palloilijat 2-2 (0-1)
T: Pohjoismäki - Forsman, Mal Enlund
Y: 121 Länsikentällä
MAALIT: 4. 0-1 Ippolito, 55. 0-2 Ibiyomi, 76. 1-2 Nyfelt, 90+2. 2-2 Järvenlahti
V: Järvenlahti, Häggblom - Oikkonen

  Katkera tulos oululaisille. OTP:n johto kesti 88 minuuttia, mutta lisäajalla Teemu Järvenlahti tasoitti 2-2:een. Kipua helpottamaan ei auta edes, että OTP-kapteeni Jere Aallikko ansaitsi avausjaksolla fair play -palkinnon kieltäytymällä hänen hyväkseen vihelletystä rankkarista.

La 11.6.2022
Kajaanin Haka – Oulun Luistinseura 0-4 (0-1)
T: Dag - Kettunen, Hyötyläinen
Y: 182 Liikuntapuistossa
MAALIT: 15. 0-1 Pekkala, 51. 0-2 Alanko, 67. 0-3 Alanko (rp), 79. 0-4 Alanko
V: J Kivijärvi, N Kivijärvi, Nunes Quadros, Coelho - Pekkala, Alanko

  KajHa:n voitoton putki jatkuu jo kuudennen ottelun verran. Leevi Pekkala vei oululaiset vartin kohdalla 0-1-johtoon. Samu Alangon hattutemppu toisella puoliajalla ratkaisi ottelun. Viidellä maalillaan Alanko on maalipörssissä toisena Herculeksen Jyri Vääräniemen takana (7 maalia). Maalikeskiarvo (1,00) on kummallakin sama. Alanko “joutuu” välillä mukaan AC Oulun veikkausliigajoukkueen kokoonpanoon. 

La 11.6.2022
FC Vaajakoski – JS Hercules Oulu 0-1 (0-0)

T: Siukkola - Tiensuu, Luomala
Y: 341 Vaajakosken liikuntapuistossa
MAALI: 62. 0-1 Vääräniemi
V: Lemarie, Hussein - Tønder (th), Hautala

  Raportti

La 11.6.2022
Rovaniemen Palloseura – Vasa IFK 2-2 (0-2)
T: Pesonen - Meriläinen, Palolahti
Y: 255 Rovaniemen Keskuskentällä
MAALIT: 10. 0-1 Etoka, 18. 0-2 Lo Giudice, 55. 1-2 Lakela (rp), 89. 2-2 Venäläinen
V: Savolainen, Tolra - Lindgrén, Muurinen

  RoPS:n pelit eivät jätä ketään kylmäksi. Lappilaiset osuivat jälleen ottelun lopussa. Tasoitusmaalin tekijä oli Eetu Venäläinen, joka oli aloittanut pelin vaihdossa. Miksi RoPS edes joutui takaa-ajolle? Vierasjoukkue VIFK hallitsi pelin alkua. Avausmaali tuli katkosta, jonka jälkeen Lubunga Etokalla oli laidalla tilaa (10.). Toisen maalin Giuseppe Lo Giudece teki vapaapotkutilanteesta (18.). Tämän jälkeen RoPS oli selvästi aktiivisempi joukkue.
   

Su 12.6.2022
Närpes Kraft FF – Gamlakarleby BK 1-1 (1-1)
T: Sariola - Jokinen, H Enlund
Y: 380 Mosedalissa
MAALIT: 21. 1-0 Kakhaber, 33. 1-1 Hedman
V: Åbonde, Ibric, Ivars - M Enlund

  “Hitaasti orava ravitsee itsensä.” (saks. sanonta) GBK ei vain pysty voittamaan. Vieraat hallitsivat ottelun alkua sekä pitkälti myös toista jaksoa, mutta lopulta se riitti jälleen vain tasapeliin. 20 minuuttia oli pelattu, kun Kraftin Samsonia Kakhaber vei joukkueensa johtoon avaamalla samalla kauden henkilökohtaisen maalitilinsä. GBK:n Aaro Hedman tasoitti 12 minuuttia myöhemmin paluupallosta ja yläriman kautta 1-1:een. Kummallekin jäi aikaa tehdä voittomaali. GBK:n Felipe Felix Ferreira osui kerran tolppaan ja Kraft hyökkäsi loppuvaiheessa. Lukemat eivät kuitenkaan enää muuttuneet.


Seuraavat ottelut
8. kierros
La 18.6.    OTP – FCV
(18:00    Castrenin kenttä, Oulu)
Su 19.6.    OLS – JJK
(14:00    Castrenin kenttä, Oulu)
Su 19.6.    Kraft – RoPS
(15:00    Mosedal, Närpiö)
Su 19.6.    GBK – Komeetat
(18:30    Keskusurheilukenttä, Kokkola)
Su 19.6.    Hercules – KajHa
(18:30    Raatin stadion, Oulu)
Ke 27.7.    VIFK – JBK
(19:00    Elisa Stadion, Vaasa)


Print