Tasapeli Vaajakoskella - tulokas Dani Nurmi tasoitti


Maalintekijä Dani Nurmi (kuvat: OR)

Vain kolme päivää voitokkaan OTP-ottelun jälkeen oli FC Vaajakosken edustusjoukkue jälleen tulessa. Tällä kertaa vastaan saapui sarjanelonen Vasa IFK.

Ti 21.6.2022
FC Vaajakoski - Vasa IFK 1-1 (0-0)
T: Mäkinen - Takala, Viinikainen
Y: 379 Vaajakosken liikuntapuistossa
MAALIT: 55. 0-1 Polvilampi, 73. 1-1 Nurmi
V: Montonen, H Nurmi (th), Salim, De Nicolo - Etoka, F Hiekkanen

   Ensimmäisellä puoliajalla VIFK:n tilanteet tulivat pääasiassa vapaapotkuista, jotka kotijoukkueen onneksi olivat varsin heikkoja. FCV:n paras maalipaikka tuli Benjamin Montoselle, mutta hänen takakulmaan tarkoitettu ohjauksensa meni vain vähän takatolpan ohi.
Antoine Lemarie oli hyvällä pelipäällä, ja hän osallistui aktiivisesti pallolliseen peliin keskikentällä. Useammankin kerran kiepautti itsensä vapaaksi parin vastustajan puristuksesta. Eikä luopunut helposti pallosta.
   Korkeammillakin sarjatasoilla tuominnut erotuomari Kalle Mäkinen päätti tiistai-iltana pitää hyvin tarkan linjan. Linja pysyi koko ottelun samana, eli kaikki vihelletään. Ero rikkeen ja fyysisen kaksinkamppailun välillä oli hyvin pieni. Se johti siihen, että isompaa ja fyysisempää pelaajaa rankaistiin välillä.

   Vähän puoliajan jälkeen FCV:n Mustafa Hussein loukkasi jalkaansa ja jouduttiin vaihtamaan pois kentältä. Se sekoitti hetkeksi FCV:n puolustusta ja vain viisi minuuttia myöhemmin vieraat pääsivät kulmapotkusta johtoon. Kulma annettiin etualueelle, josta pallo jatkettiin päällä maalin eteen. Kasperi Polvilampi oli maalin edessä valmiina ja ohjasi pallon verkkoon.
FCV sai rivinsä kuntoon. Eetu Kuusraisen siirtyminen keskikentän pohjalta toppariksi rauhoitti tilanteen ja FCV pääsi tosissaan hakemaan tasoitusta. Vaajakoskelaisten iloksi se tuli 70. minuutilla.
   Janne Kuhmonen antoi kulmapotkun matalana. Lemarien potku epäonnistui, mutta hän taisteli pallon takaisin Kuhmoselle, joka syötti pallon maalin eteen Dani Nurmelle. Häneltä pieni harjautus ja nosto maalivahdin yli. VIFK:in Teemu Muurinen osui kädellään palloon, mutta se putosi ihanasti maaliviivalle ja jatkoi siitä matkaansa vielä maalin sisäpuolelle. Puoliajalla kentälle vaihdetulle, JJK:n junioreista 2. divari peliajan perässä Vaajakoskelle siirtynyt Dani ”Haaland” Nurmelle maali oli ensimmäisen aikuisten sarjassa. Viime kaudella hän pääsi yhden puoliajan kokeilemaan kolmosdivaria JJK/2:ssa. 16-vuotias Nurmi oli jo ennen maaliaan ehtinyt väläytellä pallollista osaamista ja tulee jo sen perusteella olemaan vahvistus FCV:lle.

   Kotijoukkue sai tasoituksesta lisää virtaa ja haki koko ottelun lopun vielä voittomaalia. Pari laukausta meni tolppien vierestä ohi ja Stephane Blancin napakka vapaapotkukin viime sekunneille osui muurin, joten pisteet tasattiin. Hyvä ottelu kaikesta rikkonaisuudestaan huolimatta ja yllättävän pirteästi jaksoi FCV liikkua koko pelin. Olisi voinut luulla edellisen ottelun vielä näkyvän otteissa.
Print