Hälytyskellojen kilinää Pietarsaaressa

   Kevätkierros on loppusuoralla. Jäljellä on enää yksi kokonainen kierros, ja tällä hetkellä näyttää siltä, että JJK:lle ei löydy pysäyttäjää. Johtuuko se kenties Harjun korkeammasta ilmanalasta, vai miksi kovimmat haastajat kaatuvat järjestään suurin lukemin? Ennen juhannusta Hercules hävisi JJK:lle 4-0-lukemin. Nyt VIFK lähti kotimatkalle saman tuloksen saattelemana. Sarjataulukossa JJK on nyt kahdeksan pistettä Närpes Kraftin edellä. Herculeksen ja VIFK:n takamatka on viikonlopun tappioiden jälkeen jo 10 pistettä.
  JJK:n karkumatka ei kuitenkaan vielä ole niin selkeä kuin miltä se saattaa kuulostaa. Kettupaidat ovat kärkiryhmän ainoa joukkue, joka on pelannut jo 11 peliä. Kraft ja Hercules ovat pysyneet normaalissa tahdissa (10 ottelua), ja VIFK:llä on otteluita takana ainoastaan 9. Lisäksi tasoero JJK:n ja VIFK:n välisessä ottelussa ei ollut niin selkeä kuin mitä lukemat antavat ymmärtää. Jos JJK matkaa liian turvallisissa tunnelmissa Närpiöön, se voi kostautua, ja silloin tilanne olisi jo paljon tiukempi. Kausi on vielä pitkä.

   Sarjan pohjanelikko pelasi viikonloppuna keskenään. Pistejakoja ei ollut, joten ”kuuden pisteen kierroksella” nähtiin kaksi voittajaa, jotka pääsivät palkkioksi säilymissijalle, sekä kaksi häviäjää. Toinen voittajista on GBK, joka päihitti JBK:n luvuin 2-1. Vielä kauden alussa näytti siltä, ettei talvella takaoven kautta Kakkosessa säilynyt GBK olisi ottanut opikseen viime kaudesta. Nyt suunta on selvästi ylöspäin. Punavalkoiset ovat hävinneet edellisestä kuudesta pelistään vain yhden. Kolmen tasapelin jälkeen seurasi kaksi voittoa kolmesta ottelusta. Seuraavaksi kokkolalaiset lähtevät Ouluun, jossa vastassa vastassa JS Hercules, joka taas on hävinnyt kaksi viimeistä otteluaan. Ei välttämättä tule turha reissu.
  Pietarsaaressa hälytyskellojen pitää nyt soida. JBK on saanut edellisestä viidestä ottelusta vain yhden pisteen. Myös alkukauden tasapelit Rovaniemeltä ja Kajaanista voi nähdä nyt uudessa valossa. Se, että yhdeksän pelin jälkeen ainoa voitto on tullut sarjajumbosta, on aivan liian vähän! Kahdesta seuraavasta ottelusta (FCV, KajHa; molemmat kotona) on pakko tulla merkittävä pistemäärä, jotta pietarsaarelaisten taival ei näytä elokuussa synkältä.
  Ainoa joukkue JBK:n takana on Jyväskylän Komeetat. Nousija ei pystynyt juhannustauon jälkeen jatkamaan aallonharjalla, jonka avausvoitto tarjosi. Paperilla OTP vaikutti helpommalta vastustajalta kuin OLS, mutta tällä kertaa pisteet lähtivät Ouluun. Komeettojen tuleva ohjelma ei anna paljoakaan toivoa: edessä on vain yksi kotiottelu (RoPS) ja viisi vierasmatkaa elokuun loppuun saakka. Kauden alussa sanoimme, että Komeettojen tulee napsia pisteitä kotonaan. Sen voi nyt unohtaa : vieraissakin on nimittäin pakko alkaa voittaa! Näin esimerkiksi lauantaina Vaasassa. 

   Lyhyt katse vielä sarjan keskikastiin. FC Vaajakoski ja Rovaniemen Palloseura jakoivat pisteet. FCV hallitsi peliä, ja vaikka yksi piste tuntuu lopulta liian vähäiseltä, joukkue on onnistunut karistamaan suurimmat huolensa ja saamaan tuloksia säännöllisesti. Sama koskee RoPS:aa, jonka taival näytti jo päättyvän kokonaan. Bingotalo on myyty, edustusjoukkue on säilymässä Kakkosessa – keväällä moni olisi ollut tyytyväinen jo tähänkin.

Leevi Pekkala ratkaisi Oulun derbyn

10. kierros

La 9.7.2022
Jyväskylän Komeetat – Oulun Työväen Palloilijat 0-3 (0-0)
T: Saarela - Gul, Eikkula
Y: 156 Comets' Parkissa
MAALIT: 59. 0-1 Etchu Ettachack, 66. 0-2 Falcon (rp), 69. 0-3 Etchu Ettachack
V: Rautiainen - Attah, Marchetti, Fathi

  Raportti

La 9.7.2022
Kajaanin Haka – Närpes Kraft FF 2-3 (1-2)
T: Korkalainen – Pahkala, Törnroos
Y: 156 Kajaanin Liikuntapuistossa
MAALIT: 5. 0-1 Laine, 26. 1-1 Erola, 28. 1-2 Isanovic, 70. 1-3 Isanovic, 90+5. 2-3 Erola
V: Fonseca, N Kivijärvi, Heiskanen – Ibric, Isanovic

  Närpes Kraft palaa avaustappionsa jälkeen menestyksen tielle. Närpiöläiset olivat Kajaanissa koko ajan askeleen edellä. Samir Isanovic on pikku hiljaa pääsemässä viime kauden maalitahtiinsa: edellisestä neljästä pelistä saldona on neljä osumaa. Tiitus Erolan tasoitusmaali antoi Kajaanin Hakalle vain hetkellisesti toivoa. Erolan toinen maali – kavennus 2-3:een – tuli liian myöhään.

La 9.7.2022
Oulun Luistinseura – JS Hercules Oulu 1-0 (0-0)
T: Sugulle – Bai, Holappa
Y: 285 Castrenin kentällä
MAALI: 69. 1-0 Pekkala
V: Nogha Nogha, Matila, Saarikoski, Kaikkonen – Suistio

  Molemmilla joukkueilla oli alla tappio Jyväskylästä. Paikallispelissähän ne unohtuvat. OLS onnistui siinä paremmin ja haki ansaitun voiton Leevi Pekkalan maalilla. Näin kamppailu loppusarjapaikoista ja Oulun kakkosdivariherruudesta jatkuu. Hercules on enää yhden pisteen verran OLS:aa edellä.

La 9.7.2022
FC Vaajakoski – Rovaniemen Palloseura 1-1 (0-1)
T: Mäkinen - Lindroos, Aartola
Y: 270 Vaajakosken liikuntapuistossa
MAALIT: 10. 0-1 Venäläinen, 54. 1-1 Denoual
V: Sadki, Montonen, Hussein Zada

  Raportti

Su 10.7.2022
Gamlakarleby BK – Jakobstads BK 2-1 (1-0)
T: Juusola – Koskinen, Prinsen
Y: 360 Kokkolan Keskusurheilukentällä
MAALIT: 16. 1-0 Felix Ferreira, 47. 2-0 Jokihaara, 57. 2-1 Akanihu
V: Enlund, Ylimäki, Toro – D Savchenko, Al Kass, R Björkskog

  GBK vastaan JBK. Kokkola vastaan Pietarsaari. Keskinäinen putoamiskamppailu antoi derbyyn vielä lisämausteensa. Felipe Felix Ferreira teki avausmaalin taitavasti suoraan ilmasta etukulmaan. Petteri Jokihaaran käännös ja matala laukaus vasempaan alanurkkaan heti tauon jälkeen oli yhtä hyvä viimeistely.
Obiora Kennedy Akanihu kavensi vielä, mutta kokonaisuudessaan JBK oli liian vaisu, jotta pisteitä olisi lähtenyt Pietarsaareen.

Su 10.7.2022
JJK Jyväskylä – Vasa IFK 4-0 (1-0)
JJK: Riihimäki – Luoma, Hoffren, Lepo (58. Abdi), Porkka – Kirvesoja – M Manninen (86. Saarikko), A Manninen, Saastamoinen (68. Säily) – Salo, Lehtonen (86. Sydänmaa)
VIFK: Muurinen – Eerola, E Hiekkanen, Lo Giudice, Järv (68. Mamenywa) - Lindgrén (82. Puska) – Villför (46. H Hiekkanen), Pitkäkangas, Strömbäck (68. Forsbacka), Etoka – F Hiekkanen (45+1. Polvilampi)
T: Dag – Ylönen, Osola
Y: 932 Harjun stadionilla
MAALIT: 17. 1-0 Lehtonen, 70. 2-0 Säily, 81. 3-0 Lehtonen, 84. 4-0 Lehtonen
V: Säily, Sydänmaa – Lindgrén, Muurinen
PUNAINEN KORTTI: 79. Lo Guidice (VIFK)
   Raportti

Seuraavat ottelut
11. kierros

Pe 15.7. OTP – OLS
(19:00 Castrenin kenttä, Oulu)
La 16.7.    Hercules – GBK
(14:00    Castrenin kenttä, Oulu)
La 16.7.    VIFK – Komeetat
(18:00    Elisa Stadion, Vaasa)
La 16.7.    RoPS – KajHa
(18:00    Keskuskenttä, Rovaniemi)
Su 17.7.    JBK – FCV
(18:30    Länsikenttä, Pietarsaari)
Su 17.7.    Kraft – JJK
(18:30    Mosedal, Närpiö)


Print