EBK kaataa Pallo-Iirot - muut etsivät maalia

Jossain päin maailmaa – kuten Saksassa – on tapana, että pääsiäisenä etsitään munia, jotka pääsiäispupu on piilottanut.
Naisten Ykkösessä ei viikonlopun aikana paljoa munia löydetty – vai johtuuko vähämaalisuus siitä, että pelaajat kävivät etsimässä enemmän metsiköissä kuin kentällä? Neljästä kalenterissa olevasta ottelusta kaksi päättyi 0-0-lukemin.

Tampereen Ilves /2 – FC Sport Vaasa 0-0
MAALIT: -
Ilves /2 pyöritti palloa, mutta jotenkin pallo ei löytänyt tietään pesään. Näin FC Sport, jonka Adela Råtts joutui jo varttitunnin kohdalla lähtemään loukkaantuneena kentältä, otti mukaansa Vaasaan yhden munan, ei vaan pisteen, ja pysyy putoamisviivan yläpuolella. Ilves /2 välttyy kolmannessakin ottelussaan tappiolta ja on viidellä pisteellä sijalla 3.

Vasa IFK – KuPS Akatemia 0-0
MAALIT: -
Toinen nollapeli palloiltiin perjantaina Vaasassa. Maaleja ei 115 katsojalle Elisa Stadionilla tarjottu, mutta tuomari Andre Martinez jakoi reilusti keltaisia kartonkeja: Sanni Reinilä, Piita Kytölaakso (VIFK), Maarit Toppinen (KuPS Ak.) sekä VIFK-valmentaja Alexandre Semenov ottivat varoituksen tilastoihin. Pisteitä on nyt molemmilla joukkueilla kaksi.

Turun Palloseura – Jyväskylän Pallokerho siirretty
TPS ja JyPK eivät pelanneet ollenkaan. Tepsillä oli nimittäin korona kyläilemässä, ja näin jäi enemmän kuin hyvin aikaa munien värittämiseen.

Esbo BK – Pallo-Iirot Rauma 2-1 (1-0)
MAALIT: 44. 1-0 Tenkanen, 48. 1-1 Varkoi, 89. 2-1 Koppanen
Yksi jännittävä jalkapallo-ottelu meillä on sittenkin raportoitavana. Pääsiäissunnuntaina Pallo-Iiroilla oli mahdollisuus päästä takaisin sarjakärkeen. Raumalaiset olivat suuri ennakkosuosikki ja hallitsivat myös Keski-Espoossa peliä.
Puolen tunnin kohdalla kummallakin oli ensimmäinen hyvä maalipaikka, mutta maalivahdit Loviisa Helminen (P-Iirot, 27.) ja Iida Peltola (EBK, 31.) pitivät maalinsa vielä puhtaana.
Hetkeä myöhemmin Pallo-Iiroilla oli suuri tilaisuus siirtyä johtoon, kun EBK rikkoi boksissa. Anni Hakasalo asteli pilkulle, mutta veti ylärimaan (37.).
Ei siis mennyt vieraiden näkökulmasta ihan nappiin, mutta pahempaa oli vielä luvassa, kun EBK:n Henna Tenkanen harhautti vastustajansa ja viimeisteli etunurkkaan 1-0:aan (44.).

Kopista tuli ärsyyntyneitä raumalaisia. Toinen jakso ei ollut vanhenutunut edes kolmea minuuttia, kun Aino Varkoi tasoitti Hakasalon syötöstä 1-1:een (48.).
Iiroilta oli puuttumassa yksi maali TPS:n ohittamisesta sarjakärjessä. Sinikeltaiset pitivät palloa, mutta maalia ei syntynyt. Painostus kostautui karulla tavalla 89. peliminuutilla, kun EBK:n Miia Koppanen teki läpiajosta 2-1-maalin EBK:lle.
Vielä kerran Pallo-Iirot heitti kaikki pelaajansa vastustajan maalin eteen, mutta hyvästä tasoituspaikasta huolimatta pallo ei enää suostunut menemään verkkoon. EBK nappasi kauden avausvoiton hieman onnekkaasti, mutta toisaalta hyvää puolustustyötä ja terävää hyökkäyspeliä ajatellen myös ansaitusti.

Vaasan derby maanantaina
Ensi viikolla nähdään toivottavasti taas kokonainen kierros. Lauantaina kaikissa kolmessa ottelussa kohtaavat peräkkäisillä sijoilla olevat joukkueet. Tuusulassa on PKKU – EBK -ottelun voittajalle palkintona sija neljän parhaan joukossa. Sarjakakkonen Rauman Pallo-Iirot emännöi Ilves /2:ta, ja Jyväskylässä JyPK ja VJS tahtovat kumpikin nousta putoamispaikoilta pois.
Sunnuntaina TPS matkustaa Kuopioon, jossa molemmat joukkueet ovat vielä ilman tappioita. Maanantaina on Vaasan Elisa Stadionilla derbyn aika, kun VIFK kohtaa FC Sportin

4. kierros
La 23.4. PKKU – EBK
La 23.4. P-Iirot – Ilves /2
La 23.4. JyPK – VJS
Su 24.4. KuPS Ak. – TPS
Ma 25.4. Sport – VIFK

Lue lisää Naisten Ykkösestä - analyysejä ja kokoonpanoja Keski-Suomen Jalkapalloviikon Kausiennakosta. Koko Kausilehden 2022 voit tilata meidän nettikaupasta.


Print