Pallo-Iirot osuivat taas vastustajan maaliin 421 minuutin tauon jälkeen

Naisten Ykkönen

Jos haluaa mestariksi, täytyy voittaa myös huonot pelit. Turun Palloseura haki viiden päivän sisällä kaksi tiukkaa 1-0-voittoa. Tiistaina JyPK:a vastaan riitti Sofia Simolan maali, kun vastustaja ei osannut loistavista paikoista huolimatta pistämään palloa verkkoon. Lauantaina Keski-Espoossa tilanne oli lisäajalla vielä 0-0, kunnes Viivi Spets viimeisteli ajassa 90+3 lukemat vieraiden 1-0-voittoon.
  TPS on vielä sarjakärjessä, mutta PK Keski-Uusimaa pysyy perässä siitä huolimatta, että Jyväskylästä tuli kauden ensimmäinen tappio. Ero kärkeen on neljä pistettä, mutta TPS on pelannut yhden ottelun enemmän. Etu on nyt siirtynyt Turkuun, mutta nousukamppailu tarjoaa edelleen jännittävää kaksintaistelua.

Kärkikaksikkoa seuraa turvaväliä pitäen Vasa IFK. Peli Ilves /2:ta vastaan oli hyvä tilaisuus irtautua keskikastilta ja antaa lämmin henkäys PKKU:n niskaan. VIFK nousi Ilves /2:ta vastaan takaa-ajoasemasta 2-1-johtoon, mutta tamperelaiset tasoittivat vielä 2-2:een.
  Myös Ilves /2:lle tasuri oli pieni takaisku, sillä KuPS Akatemia nousi sunnuntaina 3-0-voitolla FC Sportin ohi neljännelle yläloppusarjasijalle. Viimeistä sanaa tästä paikasta ei ole vielä sanottu. Ainakin KuPS Akatemia (15 pistettä), Ilves /2 (15), JyPK (14) ja Pallo-Iirot (13) taistelevat siitä. Samoin kuin VIFK (18), joka ei ole turvassa, myös EBK (11) on ehdokas kumpaankin loppusarjaan. EBK:n etäisyys neljänteen sijaan on tässä vaiheessa pienempi kuin putoamispaikkaan.

Puhutaan vielä putkista. Jyväskylän Pallokerho jatkaa kotivoittoputkeaan voittamalla myös neljännen ottelunsa Jyväskylässä. Vieraissa JyPK on pelannut jo kuusi kertaa eikä ole tehnyt maalin maalia. On vaikeaa voittaa, jos ei osu.
  Rauman Pallo-Iirot sen sijaan on löytänyt vastustajan maalin! Raumalaiset olivat jääneet ilman maalia yli neljän ottelun ajan (421 peliminuuttia). Putoamisviiva lähestyi kovaa vauhtia, mutta voitto VJS:n vieraana kääntää suunnan ylöspäin.
  VJS ja FC Sport hävisivät kumpikin jo kolmannen kerran putkeen.

V: Suuriniemi – Laasio, Spets

EBK:n kokoonpanossa oli vain kolme vaihtopelaajaa. Kotijoukkue taisteli sinnikkäästi sarjakärkeä vastaan. Taistelu oli jo riittää tasapeliin, mutta Viivi Spets ratkaisi ottelun lisäajalla TPS:lle. Samanlaisen tempun Spets oli tehnyt jo huhtikuun lopussa Pallo-Iiroja vastaan (2-1). Silloin pelikello näytti 90+4, nyt 90+3.

VJS Vantaa – Pallo-Iirot Rauma 1-3 (0-3)
T: Kaur – Helin, Ryzhenkov
Y: 137 Myyrmäen jalkapallostadionilla
MAALIT: 5. 0-1 Hakasalo, 21. 0-2 Karta, 28. 0-3 Varkoi, 74. 1-3 Fagerholm
V: Juntunen – Laaksonen

Molemmilla oli edessä pakkovoitto. Pallo-Iirot oli saanut edellisestä viidestä ottelusta vain yhden pisteen. VJS:lla oli suuri mahdollisuus päästä pisteen päähän viimeisestä säilymissijasta, jonka haltija Pallo-Iirot oli ennen ottelua. Rauman Anni Hakasalo osui jo 5. peliminuutilla 0-1:een ja avasi Pallo-Iirojen maalintekosolmun, joka oli 420 minuutin ajan tiukentunut tiukentumistaan. 23 minuuttia myöhemmin vieraat johtivat jo 0-3-lukemin. VJS:n Hanna Fagerholm kavensi varttitunti ennen loppua vielä 1-3:een. Pallo-Iirojen ensimmäinen vierasvoitto tällä kaudella ei kuitenkaan enää ollut uhattuna.

Vasa IFK – Tampereen Ilves /2 2-2 (1-1)
T: Bajic – Latvala, Store
Y: 87 Botniahallin ulkotekonurmella
MAALIT: 28. 0-1 Mäkipelkola, 34. 1-1 Håkans, 48. 2-1 Håkans, 70. 2-2 Järventaus
V: Louhiranta, Rimpilä – Näsman, Bohui

Värikäs ottelu päättyi pistejakoon. Elli Mäkipelkola vei vieraat johtoon (28.) ennen kun Noella Håkans käänsi lukemat 2-1:een VIFK:n hyväksi (34., 48.). Vuonna 2020 Ykkösessä debytoinut, mutta viime kaudelle saakka pääosin T18 SM-sarjassa pelannut Håkans kuuluu tällä kaudella VIFK:n vakioavaukseen. Maalitilillään hänellä on nyt kolme osumaa. Voittoon tämä ei kuitenkaan riittänyt, sillä Ilveksen Jenni Järventaus tasoitti 20 minuuttia ennen loppua 2-2:een.

Su 12.6.2022
KuPS Akatemia – FC Sport Vaasa 3-0 (3-0)
T: Pahkala - Mannila, Parviainen
Y: 70 Väre Areenassa
MAALIT: 24. 1-0 Simonen, 32. 2-0 Simonen, 35. 3-0 Kaikkonen
V: Singh - Rintanen

Seuraava takaisku FC Sportille. KuPS Akatemia hallitsi ottelua, ja 35 minuutin jälkeen peli oli ratkaistu. Se, että kahden maalin tekijä Anna-Stina Simonen on pelannut tällä kaudella jo 9 ottelua Kansallisessa Liigassa näyttää jälleen, kuinka epätasaisia lähtökohdat ovat Ykkösessä akatemia- tai farmijoukkueiden ja edustusjoukkueiden välillä. Täysin sen varjoon ei Sport kuitenkaan voi mennä. Ero muihin Ykkösen joukkueisiin on merkittävä.

Jyväskylän Pallokerho – PK Keski-Uusimaa 1-0 (0-0)