JJK /2-avausvoitto murskalukemin

   Kolmella tappiolla JJK /2 oli lähtenyt kauteen. Tämä oli tarpeeksi. Neljännelle kierrokselle Kettupaidat lähtivät ihan tosissaan.

Su 23.5.2022
JJK Jyväskylä /2 - SC Riverball Joensuu 6-1 (3-0)
T: Nummela - Viinikainen, Kangas
Y: 48 Säynätsalon liikuntapuistossa
MAALIT: 11. 1-0 Nzeza, 16. 2-0 Osso, 20. 3-0 Nzeza, 51. 4-0 Stier, 65. 5-0 Nzeza, 67. 6-0 Nevala, 80. 6-1 Löytty
V: Kauppinen - Pupaza, Naakka, Väänänen, Rytivaara


   JJK peluutti muutamaa edustusjoukkueen vakiopelaajaa hakemassa pelituntumaa loukkaantumisten jäljiltä. Joel Pasanen viiletti laidallaan ja haastoi vastustajia ihan samalla lailla, kun viime näkemälläkin yhtä pykälää korkeammalla sarjatasolla. Tatu Hoffren haki aluksi vähän tuntumaa, mutta suurin ongelma hänellä taisi olla rikkinäinen kenkä. Honar Abdi aloitti penkillä.
   Ihan kun Pasasen pitelemisessä ei olisi ollut tarpeeksi haastetta, oli myös Maxime Nzeza, Shirman Osso ja Matias Sydänmaa oikein hyvällä pelipäällä ja he pelasivat hyvin yhteen. Jaakko Björn heidän alapuolellaan antoi mahdollisuuden hyökätä kunnon vimmalla.

   JJK harjoitteli Säynätsalossa maalintekoa SC Riverballin kustannukselle. Heti alusta lähtien JJK:n vauhti ja hyökkäävien pelaajien paikanvaihdot tuotti vieraille suuria ongelmia.
   Maalinteon aloitti Nzeza jo 11. minuutin kohdalla. Hän pääsi maalin edestä monottamaan pienestä pompusta, eikä Riverball maalivahti Antti Jäntillä ollut juurikaan mahdollisuuksia torjumiseen. Toinen maali meni Jäntin piikkiin. Osson vapaapotku toki pomppasi ikävästi hänen edessään, mutta se lipsahti kuitenkin ihan liian helposti.
   Kolmas maali oli jälleen Nzezan käsialaa. Hän pääsi nousemaan laidalta maalin eteen ja sijoitti tarkasti takatolpan juureen. Puoliajalle mentiin 3-0 lukemissa. Maalipaikkoja toki olisi ollut tehdä useampikin maali, mutta ne säästyivät myöhemmäksi.

   JJK vaihtoi puoliajalla Joel Pasasen Veeti Stieriin ja Hoffrenin Abdiin, joka pelasi keskuspuolustajana. Abdi pisti 51. minuutilla pitkän ja erittäin tarkan puolenvaihdon toiseen laitaan, josta pallo saatiin nopeasti takaisin toiselle puolelle kenttää ja maalipaikkaan. Veeti Stier laukoi pallon tarkasti oikeaan ylänurkkaan. Ottelun viidennellä maalilla Nzeza viimeisteli hattutemppunsa. Tyylikäs nosto maalivahdin yli.
   Kuudes ja JJK:n viimeinen maali oli sekin varsin tyylikäs. Nzeza keskitti, Niklas Kauppinen jatkoi pallon päällään taakseen. Maalin edessä pomppivaan palloon ennätti ensimmäisenä Niklas Nevala ja hänellä oli unelmapaikka tykittää vasurilla pallo maalin kattoon.
   Riverball sai vähän lohtua, kun pitkä pallo löyti Niki Löytyn ja hänellä oli puolestaan reilusti aikaa paukauttaa pallo ohi Joni Heikkisen, jolle ei juurikaan mahdollisuuksia torjuntaan jäänyt. Riverballin pelaajat ihmettelivät kuuluvasti, miksi vasta nyt pistetään pitkää, kun se tuotti heti noin hyvin tulosta. Olivat tähän asti koko ottelun yrittäneet kunnianhimoisesti lyhytsyöttöpelillä rakentaa maalipaikkoja. JJK iskiessä nopeasti kiinni, ei se oikein onnistunut.

Pari maalia pystyy katsomaan videona Jalkapalloviikon instagramista.


Print