Tehokas LehPa hakee pisteet Keuruulta

Kolmosen kyyti on kylmää Keuruun Pallolle. Nousija on ansainnut tililleen kuudesta ottelusta vasta yhden pisteen. Sateisena helatorstaina ero vastustajaan ei ollut suuri, mutta lopulta yhden pisteen saaliis jäi yhden maalin päähän. Lehmon Pallon tilanne on täysin toinen. Pohjoiskarjalaisten peli ei ole maailman kauneinta, mutta se on tehokasta.

To 26.5.2022
Keuruun Pallo – Lehmon Pallo -77 2-3 (1-2)
KEUPA: Barceló – Ollikainen, Lehtonen (58. Kuosmanen), Shema, Arial – Järvelä (64. Kankaanpää), Virkalahti (46. Säynäjäkangas) – Isojärvi (64. Koroma), Alejandro, Liimatainen (58. Veija) – Nimeseti
LEHPA: Venäläinen – Häkkinen, J Tolonen, T Tolonen, Jalovaara – Hukka (85. Laatikainen), Lindgren, Kaasinen, Piiparinen (83. Laitinen) – Nevalainen, Häkki (70. L Turunen)
T: Tiensuu – Osola, Ruokamo
Y: 100 Keuruun keskuskentällä
MAALIT: 4. 0-1 J Tolonen, 13. 1-1 Nimeseti, 16. 1-2 Nevalainen, 51. 1-3 oma maali, 88. 2-3 Arial
V: Virkalahti, Lehtonen, Shema, Alejandro - Piiparinen
PP: Alejandro – Nevalainen

   Avausjakson aikana peli aaltoili hieman edestakaisin. Kummallakin joukkueella oli pieniä hallintavaiheita. Kokonaisuudessaan kotijoukkue piti kuitenkin enemmän palloa, ja LehPa kärkkyi mieluummin yksittäisiä teräviä iskuja.
  Lehmon Pallo siirtyi heti ensimmäisestä maalipaikasta johtoon. Jussi Tolonen puski pallon vapaapotkutilanteesta verkkoon (4.). Kyseessä oli topparille jo toinen maali tällä kaudella.
  Tämän jälkeen KeuPa hallitsi keskikenttää, mutta syötöt hyökkäyslinjaan tulivat sen verran hätäisesti, että keskushyökkääjä Redamte Nimeseti ei pitkään aikaan päässyt palloon lainkaan. Jos keuruulaisilla toimi jotain hyökkäyssuuntaan, pallossa oli Alejandro Guillen. Espanjalainen kuljetti 13. minuutilla palloa oikealla laidalla, leikkasi keskelle, jätti vastustajan sivuun ja syötti Nimesetille, joka ohjasi pallon yhdellä kosketuksella topparin kautta maalia päin. Hetken sai jännittää, mihin pallo tippuu, mutta lopulta se tippuikin maaliviivalle juuri veskari Rasmus Venäläisen käden alapuolelle ja siitä maaliin 1-1:een.
  KeuPa:n riemunhetkiä ei kestänyt kauaa. Vain kolme minuuttia myöhemmin LehPa oli taas johdossa. Jälleen maali tuli vapaapotkutilanteesta. Maalintekijänä oli tällä kertaa Klaus Nevalainen (16.).
  Tiivistä puolustuspeliä ja ylhäällä maalitykki Klaus Nevalainen – se on LehPa:n tämän kauden menestysresepti. Nevalainen oli pian taas esillä, mutta hänen puskunsa Markus Jalovaaran keskityksestä oli helppo saalis Jaime Barcelólle (19.).
  Molemmilla joukkueilla oli avausjakson aikana vielä hyviä maalipaikkoja. KeuPa kompasteli omassa boksissa, ja LehPa:n kolmas maali jäi vain senttimetreistä kiinni (27.). Jakson viimeisillä hetkillä KeuPa-toppari Innocent Shemalla oli mahdollisuus tasoitukseen. Tauolle siirryttiin 1-2-tilanteessa.

   Toisellakin jaksolla peli oli tasaista. Vieraat saivat kolmannen maalin taululle, kun oikealta tuli keskitys ja joku ohjasi pallon verkkoon. Hässäkästä oli vaikea nähdä, kuka teki maalin. Pöytäkirjaan se on merkitty omaksi maaliksi (51.).
  KeuPa:lle jäi 40 minuuttia aikaa tehdä vähintään kaksi maalia. Joukkue saikin välillä painetta LehPa:n maalille, mutta vieraat puolustivat tiiviisti ja osasivat pienellä kikkailulla pelata aikaa. Ratkaiseva maali olisi voinut tulla 74. minuutilla. LehPa:n Juuso Lindgrenin kaukoveto meni vain niukasti vapaan maalin ohi. KeuPa ei luovuttanut, vaan yritti loppuun asti maaleja. Kavennusmaali tuli kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua, kun Yohna Arial puski kulmatilanteesta etutolpan tuntumassa 2-3:een (88.).
  Aivan loppuun asti saatiin jännittää, tulisiko vielä tasoitus. Muutaman kerran keuruulaiset pääsivätkin vielä LehPa:n boksiin, mutta maaleja ei saatu aikaiseksi.

Joel Järvelän viimeinen ottelu KeuPa:lle
   Lehmon Pallon hyökkääjä Klaus Nevalainen huokasi pelin jälkeen helpotuksesta: ”Tiukka peli. Ensimmäisen puoliajan alussa pidettiin palloa ihan hyvin, mutta kyllä KeuPa otti lopulta selvästi kuskin paikan. Puoliajalla käytiin läpi, että nyt on pystyttävä pelaamaan omaa peliä. Saatiin sitten onneksi hyvällä tuurillakin maali. Loppu oli jännä. Kaveri painoi hyvin päälle, mutta onneksi peli päättyi näin ja maalivahtimme otti hyviä koppeja”, sanoo Nevalainen. ”Kyllä kun vastustaja tulee maalin päähän, se aina luo pientä pelkoa. Peli kääntyi psykologisesti.” Nevalaisen mukaan märkä luonnonnurmi vaikutti LehPa:n peliin: ”Alustalla oli vaikeuksia saada syöttöjä haltuun ja omille”, hän kommentoi.
Ensi torstaina LehPa kohtaa kotikentällä PK-37:n, joka on kontiolahtelaisten kanssa tasapisteissä. Voitto on luonnollisesti tavoitteena.

   KeuPa:n Hermanni Kankaanpään mielestä ongelmana ei niinkään ollut maalinteko vaan liika maalien päästäminen. ”Halpoja maaleja, ja siitä kärsi koko peli. Emme pelissä olleet älyttömästi jäljessä, mutta kun päästetään noin halpoja maaleja, on vaikea voittaa”, Kankaanpää mietti.
  Keuruulaisten tilanne ei ole helppo, muttei kuitenkaan toivoton. ”Nyt on hieman paineita, kun ei olla vielä voitettu, mutta kyllä mä uskon, että jokaisessa pelissä on mahdollisuus voittoon”, kommentoi Kankaanpää. KeuPa:lla on nyt väliviikko ennen kuin JJK /2 saapuu Keuruulle perjantaina 10.6. ”Niillä on hyvä porukka, jos tulee edustuksesta junnuja pelaamaan. Siihen matsiin lähdetään samalla kaavalla kuin nyt, mutta puolustetaan tarkemmin”, sanoo Kankaanpää.
  Silloin KeuPa:n kokoonpanossa ei tule olemaan enää mukana Joel Järvelä. Aikoinaan FC Espoota Kakkosessa edustanut ja kesällä 2020 AC Rastaalasta Keuruulle siirtynyt keskikenttäpelaaja palaa töiden perässä Etelä-Suomeen.


Print