Kiistanalainen rankkari ratkaisi pelin - PK-37 tippuu kärkiryhmästä

   PK-37:n kausi jatkuu vaihtelevasti. 4-4 kotona JPS:a vastaan, sen jälkeen 5-0-voitto Lehmosta. Maalintekoilosta ei ollut Jyväskylässä enää havaintoa. Suurempi ongelma oli kuitenkin, että kolme päästettyä maalia oli liikaa.

Ke 15.6.2022
JJK Jyväskylä /2 - PK-37 Iisalmi 3-2 (1-1)
T: Karhu - Kangas, Vanhalakka
Y: 62 Viitaniemen liikuntapuistossa
MAALIT: 36. 1-0 Nzeza, 42. 1-1 Kettunen, 52. 2-1 Osso, 83. 3-1 Savela (rp), 90+3. 3-2 Rissanen
V: Nzeza - Uurtio, Kosonen

   JJK aloitti räväkästi ja heillä oli parikin tilannetta maalin tekemiseen heti ensimmäisellä minuutilla. Toisen Maxime Nzezan yrityksen torjui vaivoin maalivahti Ville Kosunen ja toinen heti perään oli paitsio.
   Jimi Saarikko aiheutti vieraille paljon ongelmia vasemmalla laidalla ja hän meni aina pallon saadessaan laidasta läpi. Hyvistä tilanteista huolimatta JJK:n viimeiset syötöt ei ihan osunut kohdalleen. Vasta 36. minuutilla, jolloin Maxime Nzeza ohjasi kauden kuudennen maalinsa yhtä moneen otteluun, osui Saarikon syöttö oikeaan osoitteeseen.
   Arttu Leivonen pelasi nuoren uransa ensimmäisessä 3. divari ottelussa. Nelosta ja kakkosta hän olikin jo ehtinyt kokeilemaan edellisillä kausilla. Leivonen väläytteli myös pallollista osaamistaan. Ensimmäinen kosketus ja pitkä ensimmäinen askel pallon kanssa vapautti Leivosen aina vastustajasta, mutta syötöt ei omia löytänyt millään. Ne kun alkaa osumaan kohdalleen, niin Leivonen tulee olemaan ihan pitelemätön.
   PK-37 ei oikein saanut tilanteita aikaan. Vähän ennen puoliaikaa kuitenkin JJK:n puolustuksessa sattui pallonmenetys ja Visa Kettunen toi ottelun - kotijoukkueen näkökulmasta liian helpoin - tasoihin. JJK:n onneksi PK ei saanut enempää palloja hyökkäysalueelle, eikä edes puolittaisia maalipaikkoja. Koko kolmosdivarin maalipörssin kärki, viime kaudella KPV:ssä Ykköstä pelannut Eetu Rissanen erottui kyllä joukosta fysiikallaan ja hänen kanssaan piti olla tarkkana.Visa Kettunen (# 2) PK-37:n tasoitusmaalintekijä 1-1:een (kuvat: OR)

   Puoliajan jälkeen JJK pääsi useammankin kerran laidalta läpi, mutta edelleen viimeiset syötöt ei osunut kohdalleen. Useampi hyvä hyökkäys myös liputettiin paitsioiksi. Yksi hyökkäyksistä onnistui täydellisesti. Pitkä avaus vapautti Maxime Nzezan laidasta läpi ja hänen syötöstään Shirman Osso sijoitti maalin edestä pallon varmasti etunurkasta sisään.
   Peli eteni JJK:n hallussa ja 83. minuutilla kotijoukkueelle vihellettiin rangaistuspotku. Katsomoon näytti siltä, että sitä ei olisi pitänyt viheltää. Harrastelijatoimittaja ei ollut mielipiteensä kanssa ihan yksin. Maalivahti Kosonen kurkotti palloon ensin ja hän ei osunut vastustajaan, joka kaatui osuessaan palloon. Maalin täräytti verkon perukoille loukkaantumisen jälkeen pelikentille palannut Luka Savela heti ensimmäisessä ottelussaan.
   PK pisti ottelun lopun pitkiä palloja ja niitä olisi voinut kokeilla jo aikaisemminkin. Eetu Rissanen pääsi yliajalla tekemään jo kauden 14 maalinsa. Tarkka laukaus tolpan juureen oli täydellinen. 
   Loppuvihellyksen jälkeen potkaisi Kosonen pallon käsistään pukukoppirakennuksen yli kohti hyppyrimäkeä ja sai siitä vihdoin kortin. Tuomari antoi Kososen huudella ja protestoida koko pelin ajan. Toki turhautuminen oli osittain myös ymmärrettävää. Voittomaaliksi jäänyt rangaistuspotku vihellettiin väärin perustein, mutta toisaalta olisi tasapelikin ollut vääryys.

   JJK hallitsi koko pelin ja heillä oli useita maalipaikkoja. PK:lla niitä oli tasan kaksi, joista tuli myös maalit. Ilman yliajalla tullutta maalia, ei PK:lla olisi ollut yhtään itse luotua maalipaikkaa. Muutama helppo keskityspallo Joni Heikkiselle tuli kiinni otettavaksi, mutta muuten hän sai olla aika rauhassa.


Print