Rauman uhka ja mahdollisuus

N1 tilannekatsaus: Rauman uhka ja mahdollisuus

Viikonloppuna nähtiin kolme kotivoittoa kolmen maalin erolla. Kaikki ratkesi kuitenkin vasta viimeisten puolituntisten aikana. TPS ja HJK Akatemia pysyvät kärkikilpailussa mukana. Myös KTP:n osalta ylemmän jatkosarjan paikka voi olla ihan realistinen.

VIFK sen sijaan osoitti, että myös yhdellä maalilla voi saada kolme pistettä ja jatkaa sarjakärjessä.  Neljä voittoa neljän ottelun jälkeen on täydellinen saalis. Äitienpäivänä joukkue matkustaa rannikkoa pitkin Ouluun.
   ONS on tällä hetkellä kaikkien edellä mainittujen pääkilpailija sijoista 1-4. Takana on toinen peräkkäinen tasapeli, joten mahdollisuus ihan kärkisijoille meni ainakin hetkeksi siihen.

Pikkuhiljaa muodostuu myös putoamiskamppailu. Kauden avausvoiton jälkeen Ilves /2 ja VJS eivät ole pystyneet hakemaan lisäpisteitä ja pysyvät punaisella alueella. Sama koskee myös Pallo-Iiroja, jotka eivät neljässä ottelussa ole pystyneet avaamaan piste- ,eikä maalitiliään. Seuraavat viikot ovat jo elintärkeitä. Äijänsuolla Pallo-Iirot kohtaa VJS ja EBK:n. Sen jälkeen matka vie Tampereelle. Uhka vai mahdollisuus? Kumpikin! Kaikki kolme ovat sarjataulukossa ne joukkueet raumalaisten edessä. EBK:n piste Onssista voi tulla vielä tärkeäksi, mutta tässä vaiheessa se ei tee suurta eroa.

Pe 3.5.2024
Turun Palloseura – Pallo-Iirot Rauma 3-0 (0-0)
T: Ojala – Tuominen, Stenudd
Y: 191 Urheilukeskuksen Yläkentällä
MAALIT: 47. 1-0 Spets, 68. 2-0 Leppämäki, 89. 3-0 Nurmi
V: Spets –

Motivoineet raumalaiset yrittivät luoda painetta pelin alussa. Alkuvaiheen jälkeen TPS sai pelin kuitenkin yhä paremmin haltuun. Pallo kävi jo avausjaksolla maalissa, mutta pallo osui ennen sitä ennen Heidi Leppämäen käteen.
  Puoliajalla kentälle tuli Wilma Spets, joka avasi maalihanat vain hetki myöhemmin (47.). Leppämäki (68.) ja Rianna Nurmi (89.) tekivät muut maalit, jotka johtivat lopulta selkeään kotivoittoon.

La 4.5.2024
Esbo BK – Oulu Nice Soccer 0-0
T: Ahmed – Talja, Kiuru
Y: 75 Keski-Espoon urheilupuistossa
MAALIT: –
V: Pelkonen – Oksanen

Kolme tappion jälkeen heijastui alussa EBK:n epävarmuus. ONS ei pystynyt kuitenkaan hyödyntymään korkeaa prässiä. Toisella jaksolla EBK piti vieraat kauempana maalista ja sai myös vastahyökkäyksiä.

La 4.5.2024
VJS Vantaa – Vasa IFK 0-1 (0-1)
T: Itkonen – Berg, Ekonen
Y: 137 Myyrmäen jalkapallostadionilla
MAALI: 26. 0-1 Rajala
V: – Antus

Tulos ei heijasta, kuinka hyviä paikkoja molemmilla oli avausjaksolla. Toisella jaksolla vantaalaiset kiirehtivät, mutta se ei auttanut onnistumisten suhteen. Näin Elin Rajalan maali (26.) osoittautui VIFK:n voittomaaliksi. KuPS:sta lainalla Vaasan tolppien välissä pelannut Satu Pitkänen piti nollan.

Su 5.5.2024
Kotkan Työväen Palloilijat – Ilves Tampere /2 3-0 (2-0)
T: Henriksson – Zakarya, Makarov
Y: 127 Arto Tolsa Areenassa
MAALIT: 15. 1-0 Ollonqvist, 32. 2-0 oma maali, 61. 3-0 Byrne
V: –

Ilves yritti pitää palloa, mutta agressiiviset merikotkat hyökkäsivät päälle ja onnistuivat prässin kautta. Viivi Ollonqvist puski pallon maalin Katy Byrnen keskityksestä (15.). Myös toisen maalin kohdalla Ollonqvist oli syötön kohde, mutta väliin ehti tamperelainen, joka ohjasi pallon omaan maaliin (32.). Kolmannen maalin teki Byrne (61.). Ilves ei tästä enää noussut.

Su 5.5.2024
HJK /Akatemia – FC Lahti 4-1 (2-1)
T: Merras – Voutilainen, Leikos
Y: 68 Töölön jalkapallostadionilla
MAALIT: 9. 1-0 Holmström, 14. 1-1 Diagne, 42. 2-1 Oksanen, 59. 3-1 Oksanen, 69. 4-1 Oksanen
V: – Diagne

Iiris Holmström (9.) nosti Klubin johtoon ja johtaa maalipörssiä kuudella osumalla. Fatima Diagne (14.) tasoitti, mutta ennen taukoa HJK Akatemia siirtyi Laura Oksasen maalilla (42.) uudestaan johtoon. Toisella jaksolla Oksanen viimeisteli vielä hattutemppunsa (59., 69.) ja vei kotijoukkueensa näin selkeään voittoon.