OViesti ryöstää pisteen Luumäeltä 

Raportti: LuPo – OViesti (M5)

   Maalit kertovat eri todellisuuden kuin maalipaikat. OViesti ei tarvinnut näitä hirveän monta päästäkseen maalintekoon. LuPo pääsi vielä tasoihin, mutta hampaankoloon jää varmasti, että peliä ei ratkaistu ensimmäisen 70 minuutin aikana.

To 13.6.2024
Luumäen Pojat – Otavan Viesti 1-1 (0-0)
LUPO: Koskimies – Hämäläinen, T Hirvikallio, Ahonen, Heiskanen – Utunen, Happonen, Kaario, An Strandman – Ak Strandman, Al Strandman;
vaihdosta: Huolman, Räsänen, Karhu, Härkö, Simola, Leinonen
OVIESTI: J Malk – S Malk, Penttinen, O Pöyry, Eskelinen – M Löytty, J Pöyry, Huttunen, Kooste – Kosonen, Pitkämäki;
vaihdosta: L Pöyry, Dzemaili, Silvennoinen, Kuokkanen
T: Kaipia – Bouljoup, Räsänen
Y: n. 120 Taavetin urheilukentällä
MAALIT: 70. 0-1 Pitkäkoski, 78. 1-1 Al Strandman
V: – Penttinen
PP: Ahonen, Happonen, Ak Strandman – Eskelinen, J Pöyry

   Ei se ollut korkealaatuinen ottelu kummaltakaan, mutta oli selkeä strategian ero. Kotijoukkue LuPo teki alusta alkaen selkeästi enemmän pelin eteen. Keltapaidat hallitsivat peliä. Ensimmäinen maalipaikka syntyi jo 2. peliminuutilla, kun Alvar Strandman laukoi maalin yli.
   Otavan Viesti meni fyysisesti kaksinkamppailuihin, mutta pallollisesti ei koitettu pitkälti muuta kuin korkea pallo johonkin oman joukkuekaverin lähelle. Rakennettuja hyökkäyksiä ei ollut havaittavissa. Avausjakson aikana OViestillä oli yksi maalipaikka. Silloin veto meni suoraan maalivahdin syliin (13.).
  LuPo sen sijaan yritti edes pelata maata pitkin. Näin he pääsivät paremmin hyökkäysalueelle. Siellä toki ratkaisut olivat liian hätäisiä. Kaukolaukaukset eivät tuoneet Viesti-veskari Jooel Malkille ongelmia. Osittain pallo meni myös niukasti maalin yli, kuten esim. Nico Ahosen pusku kulmapotkusta (25.).

   Myös toinen puoliaika alkoi Luumäen Poikien hallintavaiheella. Ahonen pompautti pallon maan kautta maalin yli (52.). Mauri Heiskanen kuljetti pallon puolustusrivien läpi ja piti enää vain pistää pallon maalivahdin ohi, mutta kompastui boksissa (56.). Vastaava tilanne oli myös Miska Huolmanilla, joka sai hienon syötön ylätaskuun (syöttäjänä Jesse Happonen), mutta maalin edessä Huolman veti ulkosyrjällä ohi (57.).
   Tunnin kohdalla tuli hieno diagonaalisyöttö Alvar Strandmanille, joka oli nyt vasemmalla yksin läpi. Laukaus meni suoraan maalivahdille (60.).

   Otavan Viesti alkoi herätä puoli tuntia ennen loppua. Helpot syötöt maata pitkin tulivat useammin perille. Hieman hyödynnettiin myös vastustajan virheitä. Näin Aldin Dzemaili pääsi hyvälle paikalle, josta LuPo-veskari Santeri Koskimies kuitenkin torjui (62.).
   OViesti jatkoi yhä vahvemmin ja 70. peliminuutilla vieraat siirtyivät jopa 1-0 johtoon. Maalintekijä oli Samuli Pitkäkoski, joka siirtyi täksi kaudeksi Oriveden Tuiskulta Otavaan.

   Kotijoukkueelle oli kostautunut, että maalin edessä ei oltu tarpeeksi terävänä. Mutta LuPo koitti pelastaa edes sen yhden pisteen. Akseli Strandmanin laukaus pomppi vielä niukasti maalin ohi (75.). Kolme minuuttia myöhemmin se oli Alvar Strandman, joka sai syötön puolustuslinjan taakse. Kuten mainittu, näitä tilanteita oli tullut tässä pelissä useita, ja aina oli mennyt ohi. Mutta nyt onni oli kotijoukkueen puolella, ja Alvar Strandman ampui pallon tolpan kautta maaliin ja 1-1 lukemiin ja katsomo alkoi mylviä (78.).

   Loppuvaiheessa oli molemmilla joukkueilla vielä paikkoja tehdä voittomaali. LuPo vetäytyi omaan kenttäpuoliskoonsa  ja spekuloi taas vastahyökkäyksiin. Myös OViestin Samuli Pitkäkoski sai vielä toisen hienon maalipaikan (86.). Maaleja ei enää tullut, joten Luumäen Poikien ja Otavan Viestin välinen ottelu päättyi 1-1 tasapeliin.

FZ