Jyry murti maltillisesti KonnU:n muurin

image_printTulosta

Raportti: Jyry – KonnU/Kipinä (M5)

   Jämsänkosken Jyryn tappioton putki jatkuu. Neljä voittoa ja yhden tasapelin sinipunaiset hakivat kuukauden sisällä. KonnU/Kipinän puolustusmuuri kesti melkein puoliajalle saakka. Lopulta kuntoero kuitenkin näkyi.

Ma 17.6.2024
Jämsänkosken Jyry – Konneveden Urheilijat/Kipinä 3-0 (1-0)
JYRY: Sirviö – J Järvinen, Peltonen, Puronaho, Heinänen – Linder, Betanzos, Koskinen, Stier – Heinonen, Halttunen;
vaihdosta: Viherranta, Kivi, Toivonen, Luoma, Vesa
KONNU: Wacklin – Parkkonen, I Kautto, Gül, Hirvonen, Pernu – Kas Kääriäinen, Roikonen, Jauhiainen, Korhonen – Tani;
vaihdosta: Kar Kääriäinen, Kari
T: Pakkanen – Parkkonen, Tiusanen
Y: n. 80 Jukka-Virtasen-Pallokentällä
MAALIT: 44. 1-0 Vesa (rp), 51. 2-0 Betanzos, 69. 3-0 Stier
V: Heinonen, Viherranta – Pernu, Parkkonen, Hirvonen, Gül
PP: Betanzos, Sirviö – Wacklin

   Sarjan häntäpään KonnU/Kipinä tuli Jämsänkoskelle viiden miehen puolustuslinjalla. Johdonmukaisesti pallonhallinta oli alusta lähtien Jyryllä. Ensimmäisen varttitunnin aikana kotijoukkue sai luotua vielä hyvin paikkoja. Näin esim. Tuukka Halttunen, jolla on pelihistoria KonnU:lla (2017-19) pääsi kahdesti laukomaan (7., 10.).

   Jyryllä oli tässä vaiheessa monta kulmapotkua. Vieraat tulivat korkeintaan vastahyökkäyksistä paikoille. Näin myös 11. minuutilla, kun Eljas Korhonen pääsi vetämään. Maalivahti Tatu Sirviö joutui käyttämään koko pituutensa torjuntaan.
   Viisi minuuttia myöhemmin Jyry sai jälleen kulman. Konsta Peltonen pääsi puskemaan ja kokenut KonnU-veskari Mika Wacklin kalasti pallon ylänurkasta (16.). 0-0 tilanteessa jatkettiin.

   Jakson loppua kohti peli tasaantui. Se tuntui johtuvan lähinnä siltä, että kotijoukkueella loppui ideat, miten pystyisi murtamaan KonnU:n puolustuslinjaa. Yksi hyvä tilanne kuitenkin tuli vielä. Hyvä diagonaalisyöttö tuli oikealle Joonas Linderille. Linder laukoi Wacklinin ohi maalia kohti. Maalin edustalla kaksi pelaajaa – yksi kummastakin joukkueesta – taisteli vielä pallosta. Sen johdosta pallo meni ohi ja yksi Jyryn pelaaja roikkui verkossa. Erotuomari Henri Pakkanen vihelsi ja osoitti pilkulle (43.). Sen lisäksi Mustafa Gül sai keltaisen kortin.
   Rangaistuspotkun suoritti Joonatan Vesa oikeaan maalin kulmaan. Vesalle se on ensimmäinen maali tällä kaudella ja Jyry siirtyi tässä pelissä 1-0 johtoon (44.).

   Pukukoppimaali antoi Jyrylle itseluottamusta myös toiselle jaksolle. Reilu viisi minuuttia oli pelattu, kun Marco Betanzos laukoi tarkasti maalin vasempaan kulmaan, ja nosti näin lukemat 2-0:an (51.).
  KonnU:n piti nyt aloittaa itse rakentamaan peliä, jos haluaisi tästä vielä pisteitä. Jyry pystyi hyödyntämään vastahyökkäystilaisuudet, sillä juoksuvoiman kannalta laitahyökkääjä Veeti Stier kilpaili ihan eri luokassa kuin Konneveden konkarit. Stier karkasi 66. minuutilla. Wacklin pystyi silloin vielä torjumaan. Kolme minuuttia myöhemmin tuli samankaltainen tilanne, ja nyt Stier pisti pallon Wacklinin ohi maaliin ja 3-0:an (69.).

   Vaikka peli oli tavallaan ratkaistu, KonnU ei luovuttanut. Vieraat saivat vielä hyviä paikkoja, mutta Sirviö torjui Johannes Tanin vastahyökkäyksen (73.) ja Lauri Kari laukoi ulkoverkkoon (90+1.). Jyryn puolesta Eetu Heinäsen veto osui ylärimaan (86.).

”Hetki meni, että me mukauduimme kaverin peliin”
   Jämsänkosken maailma on tällä hetkellä ehjää. Voitto ei tullut: ”Kotipeleissä ollaan aina hyviä. Luonnonnurmilla ollaan aina ollut hyviä. Puoliajalla puhuttiin, mitä halutaan tehdä, ja saatiin toteutettua siitä. Lopussa jalka alkoi loppumaan, mutta onneksi loppui vastustajallakin. Olemme ihan tyytyväisiä”, kertoo Jyry-kapteeni Marco Betanzos.

   Vaikka hetken kesti, joukkue ei hätäillyt missään vaiheessa: ”Alussa näkyi, että maalinteko on aika hankala. Hyvin tiiviisti ne puolusti, mutta eivät saaneet paikkoja kuin pitkillä pallolla. Me saatiin pitää keskikentällä paljon palloa. Hetki meni, että me mukauduttiin kaverin peliin.”

   Jyryn seuraava vastustaja on nousija Inter Jyväskylä. Se on Betanzokselle uusi tuttavuus: ”Ei ole hirveästi katsottu, miten kaveri pelaa. Voittamaan lähdetään peliä.”
   Jämsänkoskelaiset ovat tällä hetkellä kolmannella sijalla. FC Vaajakoski /Reds on selkeä sarjakärki. Muuramen Yritys kolmella pisteellä Jyryn edessä. Nousujohteinen kausi antaa toivoa: ”[Kauden] alku oli vaikea. Etsimme vielä itseämme, mutta nyt kun kesä on tullut, olemme parantanut. Kyllä, kärkeä me tavoittelemme. Ykköspaikka tulee olemaan vaikea, mutta kakkoseksi haluamme!”, sanoo Marco Betanzos.

   KonnU-valmentaja Marko Ikonen kokeili eka kerran viiden miehen puolustuslinjaa: ”Puolituntia se piti hyvin. Ne oli pikkujuttuja, josta maalit tulivat. Vastustajalla oli napsuja enemmän jaloilla. He menivät ohi ja siltä aukesi tilanteet. Vastustaja oli tänään parempi”, Ikonen tiivisti pelin lyhyesti.
   Nousijalle Miesten Vitonen on kova sarja: ”Reeniä ei ollut melkein yhtään. Se näkyy kentällä. Kaikilla ei ole juoksuvoimaa. Miehet satsaa ikämiesten peleihin. Tavoitteita ei ole muuta, kuin että saamme pidettyä joukkue kasassa ja valmistettua ikämiesten peleihin”, Ikonen kommentoi.
   KonnU/Kipinän seuraava vastustaja on sarjakärki FCV /Reds. Ikonen antaa reseptin kuulua melko helpolta: ”Odotukset on, että saadaan vähintään seitsemän eri ukkoa peliin. Jos niitä poissaoloja saadaan pois, meillä on ihan eri näköistä peliä. Lähdetään nyt rennolla meiningillä eteenpäin”, hän sanoo.

FZ