ViPa /2 – PetPet: Kuusi maalia, kaksi kentältäpoistoa, kummallekin avauspiste 

image_printTulosta

Raportti: ViPa /2 – PetPet (M4)

   Sarjatilanne lupasi mielenkiintoisen taiston. Sekä ViPa /2:lla että PetPet:lla pistetili oli kuuden kierroksen jälkeen vielä avaamatta. Ottelu olikin varsin värikäs ja lopulta saatiin pistejako, johon kumpikaan ei ollut kovin tyytyväinen.

Ti 18.6.2024
Vihtavuoren Pamaus /2 – Petäjäveden Petäjäiset 3-3 (0-1)
VIPA 2: Spelman – Kääriäinen (54. Honkonen), Saranen, Orava, Huttunen (46. Reinikainen) – Kovanen, Aro, Jämsä (73. A Turpeinen) – Järvelä (73. M Turpeinen), Saarinen, Muttonen
PETPET: Salmi – Pisin, Heiskanen, Seppänen – Manninen, A Paltamaa, Jäntti – Nikulainen (46. Nieminen) – Lindholm (46. Väänänen), Räty (68. Vuorinen), Kauppinen
T: Lemettinen – Kangas, Järvenpää
Y: 44 Vihtavuoren liikuntapuiston tekonurmella
MAALIT: 22. 0-1 Räty, 58. 0-2 Kauppinen, 67. 1-2 Aro, 72. 1-3 oma maali, 76. 2-3 A Turpeinen (rp), 82. 3-3 Saranen
V: Jämsä, Saarinen – Pisin, Kauppinen
KENTÄLTÄPOISTO: 75. Pisin (PetPet)
PUNAINEN KORTTI: 43. Muttonen (ViPa /2)
PP: Kovanen, Aro – Salmi, Heiskanen

   Vierasjoukkue PetPet:llä oli pelin ensimmäinen hyökkäys, mutta aika nopeasti ViPa /2 otti pelin haltuun ja dominoi pelitilanteita. Vedot menivät kuitenkin pitkälti selkeästi maalin yli, ja kun ne tulivat maalia päin, siellä oli PetPet:n veskari Eewert Salmi, joka torjui monta kertaa loistavasti. PetPet:n puolustuslinnake (viiden miehen linja) piti suht hyvin. Varsinkin keskuspuolustaja Jouni Heiskanen pelasi todella hyvän ottelun.
   Joukkueet eivät lahjoittanut toisilleen mitään. Jokaisesta pallosta taisteltiin. Välillä myös silloin, kun pallo oli jo maalivahdilla. ViPa sai hyvän paikan, kun se taisteli vastustajan boksissa pallon itselleen. Syöttö tuli keskelle, Salmi torjui vedon, ja Elias Saarinen tuli vielä kovaa päälle, pysäyttäen jalkansa vasta viime hetkellä Salmen käsien edessä (15.).
   ViPa:n osalta hyökkäyskolmio Kovanen-Järvelä-Saarinen toimi tosi hyvin. Seuraavan kerran Saarinen pääsi vedolle, mutta Salmi ohjasi sen tolpan kautta kulmaksi (18.). Pian sen jälkeen Akseli Järvelä yritti oikealta vetää Salmen puikoista, mutta PetPet:n maalivahti sai jalkansa kiinni ja torjui jälleen (20.).
   Kotijoukkueen johtomaali oli tässä vaiheessa ilmassa. PetPet ei 20 minuuttiin päässyt hengähtämään. Sitten tuli pitkästä aikaa vastahyökkäys, joka johti kulmapotkuun. Jouni Heiskanen pääsi maalin edessä palloon ja viimeisteli sen maaliin. Niin kuin salama siniseltä taivaalta PetPet oli siirtynyt 1-0 johtoon (21.)!

   Vielä oli ViPa:lla 70 minuuttia korjata tilanne. Kerran pallo kävi myös viivan takana. Salmi oli kuitenkin jo torjunut ja tuomaristo Jere Lemettisen johdolla päätti tilanteen hyökkääjän rikkeeksi (28.).
   Avausjakson viimeisen maininnan arvoinen tilanne ei ollut maalipaikka vaan kaksinkamppailu keskikentän ja PetPet:n hyökkäyskolmanneksen välillä. ViPa:n laitahyökkääjä Juuso Muttonen lähti sen verran vaarallisesti tilanteeseen, että Lemettinen näytti hänelle suoraan punaisen kortin (44.). Tappioaseman lisäksi ViPa /2 joutui vielä alivoimalle.

   Molemmat joukkueet suorittivat tauolla pelaajavaihtoja. Kuviot kentällä ei muuttunut. ViPa hyökkäsi alivoimasta huolimatta. PetPet teki heille paikkojen luomisen kuitenkin vaikeaksi, ja purki pallon mieluummin varmuuden vuoksi rajojen yli, eikä edes lähtenyt kokeilemaan pelin rakentamista. Kun sitä tapahtui, mentiin suoraviivaisesti. Näin Touko Kauppinen pääsi vastahyökkäyksestä karkailemaan. Vaikutti siitä, että ViPa-toppari Jussi Orava olisi pohtinut riskitaklausta, mutta punainen kortti olisi ollut siitä melko varma seuraus. Näin Kauppinen oli matkalla maalille ja hän pisti pallon matalalla laukauksella takakulmaan 0-2:een (58.).

   Tähän mennessä ei ollut ViPa /2:n päivä. Kaikki oli mennyt heitä vastaan. Silti taistelu jatkui, ja se kannatti. PetPet pääsi edelleen vastahyökkäyksiin, mutta ViPa koitti sinnikkäästi rakentaa hyökkäyksiä. Se palkittiin vihdoinkin 67. peliminuutilla. Atte Aro pääsi vasemmalta laukomaan ja kavensi 1-2:een (67.).
   ViPa /2:n ilo jäi lyhyeksi. Jälleen tuli takaisku: epäonnistunut purkuyritys päätyi omaan maaliin ja tilanne oli 1-3 (72.).
   Onni vaihtoi puolta viimeisellä vartilla. Käännöspiste oli Chitidet Pisinin rike rangaistusalueella. Pisinillä oli jo varoitus alla (29.). Tästä hän sai toisen, ja näin pelaajatilanne oli 10 vs.10. Sen lisäksi ViPa /2 sai rangaistuspotkun, jonka Antti Turpeinen suoritti maalin vasempaan kulmaan, ja näin hän kavensi lukemat 2-3:een (76.).

   Kaikki oli taas auki. Momentum oli kotijoukkueella. PetPet puolusti sinnikkäästi, Salmi torjui jälleen vahvasti (78.). Se ei kuitenkaan ihan riittänyt, sillä 82. peliminuutilla Mikko Saranen kavensi kulmatilanteesta 3-3:een.
   Jännitys vain lisääntyi. Molemmat joukkueet yrittivät lopussa tehdä voittomaalin. Paikkoja oli siellä täällä. Tasapeli ei tyydyttänyt kumpaakaan. Kaikki-tai-ei-mitään-asenteesta huolimatta, kumpikaan ei tehnyt enää voittomaalia, ja näin loppulukemaksi jäi 3-3.

Hävityt pisteet molemmille
   Molemmissa leirissä tunnelma oli pelin jälkeen maltillinen. Pettymys oli suuri, tai ehkä oltiin myös taistosta puhki. Yksimielisyyttä oli ainakin kummallakin kysymykseen, onko tasapeli voitettu piste vai hävitty:
   ”Hävitty piste ihan ehdottomasti!”, sanoo ViPa /2:n valmentaja Antti Turpeinen, ”niin kuin paikalla olleet näkivät: yhtä päätä kohti pelattiin, ja kaveri sai kolme paikkaa ja kolme maalia. Mutta futis on maalintekopeli. Tänään emme onnistuneet siinä, miten olisi pitänyt.”
   Pitkästä alivoimasta huolimatta ViPa /2 pysyi kuitenkin pelissä mukana, joten jotain positiivistakin löytyy: ”No joo, siihen nähden, että alivoimalla pelattiin melkein koko toisen jakson, se oli ihan hyvä nousu, kyllä. Paljon hyviä juttuja oli, mutta pitäisi paikoista pystyä tekemään maalit”, Turpeinen kommentoi.
   Seitsemän ottelun jälkeen ViPa /2:lla on nyt yksi piste tilillä: ”Kovasti yritetään kurssia kääntää, mutta vähän on hankaluuksia rosterin kanssa. Saada iskukykyisen joukkue mukaan. Paljon on loukkaantumisia ja poissaoloja. Se näkyy valitettavasti vaihtomiehien vähyydellä. Ne jotka on penkillä, ei ole ihan täyskuntoisia.”
   ViPa /2 kohtaa ensi viikko Mikkelissä FC Marskin: ”Mehän pelattiin Suomen Cupin eka kierroksella heitä vastaan. Hyvin tasainen ottelu oli. Katsotaan, miten nyt käy”, sanoo Antti Turpeinen.

   Tosiasia, että molemmat joukkueet olivat antaneet kaikkensa, ja se voisi antaa toivoa tulevaisuudelle, ei pelin jälkeen paistanut läpi. Jälkihiki-haastattelun vaikeus paistoi myös läpi PetPet-kapteeni Aleksi Paltamaan sanoista. Hänestäkään yksi piste ei riittänyt:
   ”Enemmän [se] oli hävitty. Enemmän oli otettavissa. Oltiin pelissä mukana ja johdossa pitkään, mutta ei se riittänyt lopun asti”, sanoo Paltamaa.
   Vaikea kausi oli odotettavissa, sillä PetPet:n hyökkäysduo Pyry Tuominen – Santeri Paltamaa ei jatkanut. Aleksi Paltamaan mukaan ongelmat eivät ole kuitenkaan pelkästään hyökkäyssuuntaan: ”Varmaan molempiin suuntiin. Hyökkäyspeli on aika vaatimatonta. Tänään kyllä saatiin paikkoja ja pallo maalin asti. Se oli positiivinen”, hän sanoo.
   PetPet:n seuraava vastustaja on sarjakärki JJK /2. Täysin ajatukset eivät olleet kuitenkaan vielä siellä. Paltamaa lupasi kuitenkin, että joukkue tulee taistelemaan. Sarjatilanteen suhteen on hänen mukaan vielä mahdollisuuksia: ”Kyllä siellä on sellaisia joukkueita, joita pystytään voittamaan”, Aleksi Paltamaa miettii.

FZ