Soulsilla ensimmäinen voitto 9 kuukauteen – PaRi /2 ohituskaistalla

image_printTulosta

M6 tilannekatsaus (5. kierros)

Harjun Potku menee läpi kevättä hirveässä peliruuhkassa. Ilmeisesti on kiirettä päästä pidemmälle kesätauolle. Neljä pisteen saalis tuli tällä viikolla. FC Saarijärveä vastaan oli varmaan budjetoitu enemmän kuin piste, mutta Potku voi olla jo tyytyväinen, että ottelun viimeisillä minuuteilla noustiin 0-2 asemasta edes 2-2:een.
  Ennen Juhannusta seurasi vielä Potkun 3-1 voitto Soulsista. Sekin ottelu ratkesi myöhään.

   Piuku ei anna minkään häiritä. Rauhallisesti mennään voitosta voittoon. Reds II kaatui selkeästi 4-0 lukemin. Piuku on kaksi pistettä Potkun edessä, vaikka kaksi ottelua vähemmän on pelattu, ja maaliero on puhdas 30-0.
   Sijoilla kolme ja neljä seuraavat Nousu ja Rangers /2. Molemmat pääsevät voitonmaku suussa Juhannustauolle ja ovat kurssilla kohti yläloppusarjaa.

   Sarjan keskikastissa saalis on jäänyt vähiin. Reds II, HPP ja MJK hävisivät. Tästä hyötyy Palokan Riento /2, joka on hakenut kolmesta viimeisestä ottelusta seitsemän pistettä.
   Ehkä Souls AC:kin pystyy vielä taistelemaan väliloppusarjapaikoista. Jyväskyläläiset hakivat PetPet /2:a vastaan ensimmäinen voiton yli 9 kuukauteen. Viimeinen oli 1. syyskuuta 2023.

   Sarja jatkuu Juhannuksen jälkeen kahdella siirretyllä ottelulla. Aloituksen tekee – yllätys, yllätys – Harjun Potku, joka matkustaa Hankasalmelle.

Ma 10.6.2024 – Palokan lp (tn)
Palokan Riento /2 – Haapamäen Pallo-Pojat 3-2 (2-0)
T: Laahanen
MAALIT: 26. 1-0 Huolman (rp), 31. 2-0 Ruotsalanen, 55. 2-1 Tuomisto, 74. 3-1 Huolman, 89. 3-2 Tuomisto
V: Ruotsalainen, Saarikko, Kovanen – Hyödynmaa, Ruokolainen
PP: N.N.

PaRi /2 iski avausjaksolla kahdesti viiden minuutin sisällä. Vieraat kavensivat toisen puoliajan alussa, mutta Iiro Huolman vei kotijoukkueen taas kahden maalin etumatkalle. Peetu Tuomiston toinen maali ei riittänyt HPP:lle pistehakuun.

Ma 10.6.2024 – Comets’ Park
Jyväskylän Komeetat /Piuku – FC Vaajakoski /Reds II 4-0 (3-0)
T: Timonen
MAALIT: 18. 1-0 Naumanen, 37. 2-0 Rutanen, 42. 3-0 Gustafsson, 62. 4-0 Ahonen
V: Salim (th) – Veander
PUNAINEN KORTTI: 56. Piippanen (Piuku)
PP: N.N.

Sarjakärki Piuku oli Reds II:lle liian vahva. Kotijoukkue johti 55 minuutin jälkeen jo 3-0 lukemin, kun kapteeni Aleksi Piippanen sai punaisen kortin. Ylivoimallakaan Reds II ei pystynyt tekemään maalia. Sen sijaan Komeetat teki vielä yhden.

Ma 10.6.2024 – Tikkakosken lp
Kypärämäki Rangers /2 – Muholan Jalkapallokerho 3-0 (2-0)
T: Purontakanen
MAALIT: 7. 1-0 J Rastas, 12. 2-0 J Rastas, 71. 3-0 J Rastas
V: Toikka, Hamdi, V Rastas, Lehtovirta – Laajoki, Jauhiainen
PP: J Rastas, mv Lehtovirta – joukkuesuoritus

   ”Voitto on voitto, vaikka se ei nyt kovin helpolla tänään tullut”, kommentoi Rangers /2:n General manager Lassi Linna. 15 minuutin verran Rangers hallitsi peliä ja siirtyi Juuso Rastaan maaleilla (7., 12.) 2-0 johtoon. ”Mutta sitten jotain tapahtui ja tuntuu, että koko joukkue lopetti pelaamisen”, Linna kertoo.
   Rangers, jonka maalissa torjui pikakomennuksella pitkän pelitauon jälkeen Arto Lehtovirta (aikaisemmin Nekalan Pallo), selvittyi hyvin joukkueen synkistä hetkistä. Juuso Rastas viimeisteli 71. minuutilla vielä hattutemppunsa ja vei kotijoukkueen selkeään voittoon.
   ”Muholan pojille (ja tytölle) on kyllä pakko nostaa hattua. Jokainen teki kovasti duunia, jaksoi prässätä ja pelata loppuun asti. Ei mikään ihme, että alkukausi heillä mennyt melko hyvin”, Linna nostaa peukun vierasjoukkueelle.

Ma 10.6.2024 – Säynätsalon lp
Souls AC Jyväskylä – Petäjäveden Petäjäiset /2  4-0 (1-0)
T: Iivanainen
MAALIT: 37. 1-0 Jo Peltonen, 51. 2-0 Tahkola, 55. 3-0 Rantanen, 59. 4-0 Jo Peltonen
V: Rantanen –
PP: N.N.

   Kapteeni Joonas Peltonen johti Soulsin voiton tielle tekemällä avausjakson loppupuolella kotijoukkueen 1-0 maalin. Yli yhdeksän kuukautta on kulunut siitä, että Souls pääsi edellisen kerran voiton makuun. Toisen jakson ensimmäisessä vartissa Souls osui vielä kolmesti ja ratkaisi ottelun. Maalintekijät olivat Kyösti Tahkola, Atte Rantanen ja uudestaan Joonas Peltonen.

Ti 11.6.2024 – Vehkalammen lp
Harjun Potku – FC Saarijärvi 2-2 (0-0)
T: Laahanen
MAALIT: 50. 0-1 Heinänen, 63. 0-2 Jokela, 85. 1-2 Rousu, 90+2. 2-2 Haarahiltunen
V: Kaipainen, Komppa – Tiihonen
PP: Komppa, Koivukumpu, Kemppainen – Hintsa, Tiihonen, Jokela

   ”Potku ei suostu häviämään!”, kommentoi Paavo Komppa viitaten viime hetken tasoitukseen. Ottelu oli tasainen vääntö, mutta tauon jälkeen FCS teki kaksi vapaapotkutilannemaalia ja meni 2-0 johtoon.
   Jos Potku ei suostu häviämään, niin voisi väittää, että FCS ei suostu voittamaan. Tässä ottelussa yksi ratkaiseva tekijä oli vaihtopenkki. Saarijärveläisten osalta se oli tyhjä. Potkun puolella vaihtopelaajat tuli tarpeen – sekä taktinen veto: Potkun terävimmät hyökkääjät olivat ”ammattipuolustajat” Pekka Rousu ja Marko Haarahiltunen. Rousun nostaminen kärkeen käänsi pelin painopisteen. Potkun kapteeni teki jo kolmannen maalin tällä kaudella ja kavensi 1-2:een (85.). Haarahiltunen tasoitti kulmapotkutilanteesta 2-2:een (90+2.) ja pelasti kotijoukkueelle yhden pisteen.

Su 16.6.2024 – Pellisenrannan lp
Hankasalmen Kovat Pojat – Jyväskylän Nousu 1-3 (0-1)
T: Åkerman
MAALIT: 44. 0-1 Tikkanen, 52. 0-2 Nummi, 64. 0-3 Lampila, 69. 1-3 J Varis
V: Ylönen, Ihalainen, Mykkänen – Noponen
PP: J Merikanto, A Ihalainen, J Varis – Vehanen

   Kotiavauksessa HaKoPo piti nollan melkein tauolle saakka ja piti lukemat myös loppuun saakka maltillisena. ”Ensimmäisenä haluan kiittää kaikkia katsojia. Tunnelma oli tosi hieno, kuten tapahtuma kaiken kaikkiaan. Iso kiitos myös tapahtumajärjestäjille”, sanoo HaKoPo-kapteeni Mikko Honkonen.
  Nousu piti palloa, ja vaikka HaKoPo ”roikkui hyvin mukana” näkyi Honkosen mukaan vielä ottelun lataus pienenä jännityksenä. ”Vaikka vastustaja teki puoliajan loppuun 0-1 maalin, saatiin puoliajalla luotua uskoa omaan tekemiseen. Toinen puoliaika lähti ihan hyvin käyntiin. Se aiheutti kuitenkin sen, että vastustaja pääsi vastahyökkäyksiin”, Honkonen jatkaa.
  Niklas Nummi (52.) ja Pietari Lampila (64.) tekivät maalit Nousun 0-3 johtoon. Joel Variksen kavennusmaali viisi minuuttia myöhemmin antoi HaKoPo:lle uutta puhtia. Lisämaaleja eivät kuitenkaan enää tulleet.
  ”Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia koitoksia”, kommentoi Mikko Honkonen.

Ti 18.6.2024 – Vehkalammen kenttä 1
Harjun Potku – Souls AC Jyväskylä 3-1 (2-1)
T: Porkola
MAALIT: 9. 1-0 Koivukumpu, 19. 2-0 oma maali, 39. 2-1 Jo Peltonen, 88. 3-1 Manninen
V: Koivukumpu –
PP: N.N.

   Kahden tasapelin jälkeen Harjun Potku otti taas voiton. Vaaleansiniset aloittivat tämän kerran maalinteon aikaisin ja johtivat jo 20 min jälkeen 2-0 lukemin. Joonas Peltonen kavensi Soulsille ennen puoliaikaa. Tasoitusmaali jäi kuitenkin tekemättä. Sen sijaan Potkun Eemeli Manninen ratkaisi ottelun kauden toisella maalillaan (88.).

Seuraavat ottelut (6. kierros):
Ma 24.6.
HaKoPo – Potku (19:00 Pellisenrannan lp, siirretty)
Pe 28.6.
HPP – Rangers /2 (19:00 Haapamäen urheilukenttä, siirretty)
Ma 1.7.
FCS – Souls (18:30 Kusiaismäen hiihtokeskus)
Reds II – HaKoPo (20:15 Jyskän kenttä)
Nousu – PaRi /2 (20:15 Halssilan yläkenttä)
Pe 5.7.
PetPet /2 – Rangers /2 (19:00 Miilulammen kenttä)