Hieno tunnelma ja tasapuolinen pistejako JämsänkoskellaBET:n Tino Puronaho v JIlveksen Roni Puronaho (kuvat: OR)

Jämsänkoskella on tunnelmaa. Futispaikkakunnalla sade ei estä yleisöä tulemasta kentälle (onhan pääkatsomossa katto), ja kannattajaryhmä Herranmetsä laulaa, siitä viis kastuuko vai ei. Pelillisesti Nelosen ottelusta ei voi odottaa suurta taidenäytöstä, mutta märällä nurmikolla oli vielä aivan oma antinsa ottelulle.

To 26.5.2022
Jämsänkosken Ilves – Blue Eyes Team 1-1 (0-0)
JILVES: Mäkelä – Kuukkanen (65. Ibrahim), J Koskinen, R Puronaho, Nieminen – Pynnönen (83. Kurkinen), Salonen, Viljanen, Ahonen – Mäkinen, Ekman (57. Hänninen)
BET: Saarinen – Korpela, Paananen (72. Happo), Paattakainen, T Kanerva – Azimi – Omid, T Puronaho, Valtanen (55. Kaipainen), Lumijärvi – Nousiainen
T: Jimenez – Tiusanen, Vilkman
Y: 96 Jukka-Virtasen-Pallokentällä
MAALIT: 55. 1-0 Viljanen, 76. 1-1 T Puronaho
V: -
PP: Viljanen, Salonen – T Puronaho

   Kotijoukkue JIlves aloitti pirteästi, ja 6. peliminuutilla pallo kävi jo BET:n maalissa, mutta tilanne tuomittiin paitsioksi. Sen jälkeen myös BET alkoi heräilemään. Rashid Azimin kaukolaukaus meni vain niukasti tyhjästä takakulmasta ohi (15.).
  Molemmat joukkueet saivat lisää paikkoja. JIlveksen Miikka Salonen haki aktiivisesti laukauksia boksin ulkopuolelta (22., 25.), mutta maalia kohti ne eivät aivan menneet. BET:n Tino Puronaho veti puolestaan kerran kaukaa (23.).
  Jämsänkosken luonnonnurmi – paraskuntoisin, jonka JaVi:n toimitus on tällä kaudella nähnyt – oli märkä, ja niin oli pallokin. Maalivahdeille tämä tuottaa hankaluuksia, ja kerran se oli BET:n Niko Saariselle käydä kalliiksi (40.). Avausjakson viimeiset minuutit olivat kuitenkin täysin sinisten käsissä. Rashid Azimin vapaapotkun Viljami Mäkelä sai torjuttua kulmaksi (42.). Tästä kulmatilanteesta Timo Nousiainen oli takatolpalla vapaana. Puolentoista metrin etäisyydeltä näytti helpommalta pistää pallo maaliin kuin sen yli, mutta sinnehän se meni – yli (43.).

   Tauon jälkeen alkoi taas Ilveksen hallintavaihe. Tatu Ahosen kaukolaukaus laskeutui ylärimaan (50.). Kaksi minuuttia myöhemmin BET-maalivahti Salonen kävi boksin rajalla, mutta märkä nurmikko suosi taas Ilveksen hyökkääjää. Syöttö meni Joonas Viljaselle, joka hieman hätäisesti yritti viimeistellä BET:n puolustajien ohi maaliin. Veto meni niukasti ohi (52.).
  Ilveksen prässäysvaihe jatkui. Pian isännät saivat vapaapotkun keskeltä juuri boksin ulkopuolelta. Vaparia asettui antamaan kapteeni Viljanen, ja hänen vetonsa painui maata pitkin vasempaan alakulmaan. Näin JIlves oli siirtynyt 1-0-johtoon (56.).
  Seuraavaksi peli tasaantui taas, ja varttitunti ennen loppua Ilveksen kasvatti ja nykyinen BET-keskikenttäpelaaja Tino Puronaho siirsi pallon maalivahti Viljami Mäkelän ohi ja viimeisteli maalin 1-1:een (76.).
  Molemmilla joukkueilla oli lopussa vielä mahdollisuus napata voitto. Jämsänkoskelaisten puolelta Tatu Ahonen puski Viljasen vapaapotkusta tolppaan (80.). Myös BET:n Rashid Azimilla oli hyvä vastahyökkäys. Tasaisen pelin päätteeksi pistejakoa voidaan kuitenkin pitää oikeudenmukaisena.

Jalat kramppasivat kesken tuuletuksen

   Ilves-kapteeni Joonas Viljanen teki ottelussa maalin. Voittoon se ei lopulta riittänyt. Ottelun jälkeen hänen tuntemuksensa olivat hieman kaksijakoiset. ”Ekalla puoliajalla ihan hyvää peliä meiltä. Paljon oli tilaa keskellä, niin päästiin pyörittämään peliä. Toisella puoliajalla jalat meiltä loppui jalat. Kivahan se, kun sain tehtyä maalin, mutta harmittaa, kun lähti kaksi pistettä”, kommentoi Viljanen. Joukkueen pistetili on nyt avattu. Paljon työtä on kuitenkin edessä: ”Kovempaa treeniä, pitää jaksaa. Meillä on nuori joukkue, niin vähän kovuutta pitää saada ja sitä kautta eteenpäin!”, kertoo Viljanen odotuksistaan.

   Tässä ottelussa pelasi toisiaan vastaan myös kaksi veljestä. Tino Puronaho siirtyi täksi kaudeksi Blue Eyes Teamiin. Roni edustaa edelleen kasvattajaseuraansa Jämsänkosken Ilvestä. ”Kova vääntö oli. Molemmilla oli paikkoja, mutta ne eivät menneet sisään”, sanoo Roni.
  Sinipaidassa tasoitusmaalin tehnyt Tino nautti maalinteosta juuri Jämsänkoskella: ”Kotiseuraa on aina hauska rangaista. Jos olisi Hertsun (Herranmetsän) päädyssä oltu, olisin kyllä tuulettanut”, Tino Puronaho nauraa. Näköjään nytkin oli tarkoitus tuulettaa, mutta jalat kramppasivat kesken kaiken? ”Joo, oli pitkä työpäivä ja raskaat viikot takana, niin alkaa painamaan pikkuhiljaa”, hän kertoo.
  Kauden tavoitteet ovat molemmilla Puronahoilla samat. Saunailtaa tietysti odotetaan, mutta myös urheilullinen vähimmäistavoite löytyy. ”Kunhan sarjassa pysytään, se riittää”, ovat molemmat yhtä mieltä.


Print