HoDy mitalikurssilla – LPK jäi jalkojen alle

Taulukkonaapurit Lohikosken Pallokerho ja Holstin Dynamo kohtasivat keskiviikkona Jyskän kentällä. LPK oli ennen ottelua kolmantena yhden maalin verran Holstin Dynamoa edellä. Siihen nähden ottelu päättyi yllättävän selvänumeroisesti.

Ke 15.6.2022
Lohikosken Pallokerho – Holstin Dynamo 0-5 (0-3)
LPK: Heikkilä – Hakasalo, V Kärkkäinen, B Virtanen, Lahti (78. O Pennanen) – Myllylahti (68. Raatikainen), Lehtonen (46. S Kärkkäinen) – Rastas (68. Juntunen), Abdelkader, Haapasaari (56. A Lehtinen) – Nenonen
HODY: Keteli (46. Vainio) – Järvinen (46. Karlsson), Keiskoski, Hannula, Puustinen (65. Muqolli) – Piili (72. Rönnqvist) – Koldas, Tiainen, Hautanen – Gholami (65. Moradi), Rintatalo (65. Hyvärinen)
T: Tiensuu – Lummi, Vesterinen
Y: 25 Jyskän kentällä
MAALIT: 11. 0-1 Tiainen, 35. 0-2 oma maali, 43. 0-3 Piili, 73. 0-4 Hyvärinen, 90+1. 0-5 oma maali
V: -
PP: Myllylahti – Gholami

   Jos ei olisi tiennyt paremmin, olisi voinut uskoa, että joukkueiden välillä olisi vähintään yhden sarjatason ero. LPK:lla, jonka kokoonpanosta puuttui Jasin Abahassine, oli ensimmäinen maalipaikka (2.), mutta muuten HoDy hallitsi päivänselvästi. HoDy siirtyi 11. minuutilla 0-1-johtoon, kun kulmatilanteen jälkitilanteessa Topias Tiaisen veto viuhui ylempään takanurkkaan.
  Hieman tämän jälkeen LPK:lla oli vielä hyvä tasoituspaikka, mutta Henri Keteli sai torjuttua Sauli Myllylahden matalan vedon juuri ennen kuin pallo olisi iskeytynyt alanurkkaan (13.). Seuraavaksi HoDy:llä oli kaksi mahtipaikkaa, mutta Joni Rintatalo (20.) ja Eetu Hautanen (28.) eivät osuneet maaliin. Jälkimmäisen laukaus vasemmalta meni takatolpasta ohi.
  Lukemat olivat edelleen 0-1, ja LPK oli vielä tasoittaa, kun Myllylahti ampui keskeltä niukasti yläriman yli (29.). LPK ei saanut paljoa aikaiseksi, mutta silloin kun paikka tuli, keskiössä oli Sauli Myllylahti.
  Seuraavaksi hyökkäsi taas HoDy. Rintatalo syötti ja Ferat Koldas laukoi tolppaan (33.). Osa yleisöstä näki pallon menneen jo maaliin.
  Ihme, että tilanne oli edelleen 0-1. Loistavat paikat eivät kelvanneet HoDy:lle. Sitten tuli 0-2 (35.), mutta kaukaa katsottuna se näytti enemmän vahingolta. Myöhemmin selvisi myös, minkä takia: maalintekijänä oli nimittäin LPK:n oma pelaaja.
  Vielä ei ollut tauko. Ferat Koldas kokeili vielä kerran vasemmalta (42.), ja minuuttia myöhemmin Olli Piili laukoi. Pallo meni yläriman kautta maaliin, ja lukemat muuttuivat jo 0-3:een (43.).

   Hieman näytti siltä, että ottelu olisi tauolla jo ratkaistu. LPK painoi toisen jakson alussa HoDy:n kenttäpuoliskolle, mutta suurempaa hätää ei neonvihreillä ollut. HoDy:n parhaimmistoon kuului ehdottomasti myös Ibrahim Gholami. Hänen esityönsä vastahyökkäyksestä oli loistava. Pallo oli jo mennyt melkein päätyrajan yli, mutta Gholami sai vielä keskityksen maalin eteen, jossa Joni Rintatalo puski maalivahti Tuomas Heikkilän syliin (50.). Kerran Gholami myös kaadettiin boksissa, mutta vihellystä ei kuultu (64.). Minuuttia myöhemmin keskushyökkääjä pääsi vaihtoon.
  HoDy-valmentaja Jahad Fabio Yari suoritti pelissä kuusi pelaajavaihtoa, ja kaikki sisään tulleet saivat myös reilusti peliaikaa. Jo puoliajalla Yari vaihtoi maalivahtia. Henri Keteli ei avausjaksolla saanut valtavasti töitä, mutta Roope Vainio sai niitä toisella jaksolla. Hän torjui loistavasti, kun Sakari Lahden keskitys oli tavoittanut Myllylahden (64.). Myös kenttäpelaajien osalta HoDy:n penkki oli vahva. Johannes Hyvärinen viimeisteli taitavasti 0-4:ään (73.).
  Selvistä lukemista huolimatta LPK:n haaveet maalista eivät kuolleet. Varttitunti ennen loppua Ville Kärkkäinen pääsi puskemaan, mutta Roope Vainio torjui jälleen hienosti (75.). Ottelun viimeisen maalin teki taas HoDy. Eetu Hautanen teki hienon esityön, ja viimeisenä palloon koski LPK:n pelaaja – toinen oma maali ja loppulukemiksi merkattiin 0-5.

HoDy panosti henkiseen puoleen
   LPK:n esityksessä ei ollut mitään kaunisteltavaa. Tuomas Raatikainen ei pelin jälkeen vielä ihan ymmärtänyt, mistä nähdyn kaltainen peli johtui.  ”Sen kun tietäisi. Eka peli tällä kaudella, missä ei oltu valmiita. En halua heittää joukkuetta bussin alle, mutta ei tuolla kaksinkamppailupelaamisella eikä juoksumäärällä millään pelejä voiteta”, sanoo Raatikainen ja jatkaa: ”Kaikki kunnia HoDy:lle. He pelasivat paljon paremman ottelun. Mutta sanotaan näin: me treenaamme joka viikko melkein samaan aikaan HoDy:n kanssa - ei se ole mitenkään parempi joukkue. Me pelasimme vain todella huonon pelin tänään.”
  LPK:n seuraava peli on kahden viikon päästä KaPa-51:n luona. ”On paha paikka kaikille joukkueille mennä sinne pelaamaan. Tärkeä juttu on se, että peli ei saa olla tuommoista. Tuloksella ei ole niin väliä, mutta nihkeä fiilis tulla arki-iltana tänne häviämään tuollaisella pelillä 0-5.  Mutta me pelattiin ennen tätä peliä pirun monta hyvää peliä. Jos nyt Kangasniemellä pelataan niin kuin Rangersia tai BET:a vastaan pelattiin, meillä ei ole mitään hätää. Mutta tällä pelillä ei sieltä pisteitä saa. Se on ihan selvä. Vaikea vastustaja”, arvioi Tuomas Raatikainen.

   HoDy:ssa tunnelmat erosivat LPK:sta kuin yö ja päivä. Sen huomaa HoDy-valmentaja Fabio Yarin sanoista. ”Tosi hyvät ja positiiviset. Meillä on edellisissä peleissä ollut ala- ja ylämäkeä. Vaikka voitettiin edellisessä pelissä, henkinen puoli ei ollut hyvä. Me ollaan nyt tämä viikko tehty töitä henkisen puolen eteen ja sitä kautta pelattiin tänään. Pelissä onnistuttiin ja jätkille, meille valmentajille, kaikille tuli todella hyvä fiilis”, sanoo Yari.
  Kesäkuun viimeisenä päivänä HoDy isännöi ViPa:a. Minkälaiset odotukset Yarilla on siitä ottelusta? ”Nelosdivaria ei voi ennustaa. Aina saadaan erilainen joukkue kasaan ja voi tapahtua mitä vain. Kyllä me lähdetään hyvällä mielellä ja kovalla kokoonpanolla. Tavoite on ottaa pisteet sieltä mukaan”, Yari kommentoi.

 


Print