ViPa /2:n johto sulaa tauon jälkeen

   ViPa /2 hallitsi ottelua alusta lähtien ja oli jo 0-2-johdossa. FC Soho ei saanut avausjaksolla juuri mitään aikaiseksi. Korkeintaan Saku Liikan tolppaosumaa (2.) ja lyhyt vaihe puolen tunnin kohdalla olivat poikkeuksia. Hepat heräsivät myöhään ja nappasivat lopulta vielä pisteen.

Ma 9.5.2022
FC Soho Jyväskylä—Vihtavuoren Pamaus /2 2-2 (0-2)
SOHO: Sahlberg—Murwanashaka, Kangasmetsä, Hämäläinen—Liimatainen, Nykänen, Kauhanen, Paavola, Sagulin—Liikka, Hemminki; vaihdosta: Rajala, Pirkola, P Turpeinen, Kiema, Lampinen
VIPA 2: Piirainen—Puttonen, Aarnio, Saranen, M Turpeinen—Rantamäki—Saarinen, A Turpeinen, M Karjalainen, Reinikainen—Halttunen; vaihdosta: Lahtinen, Kähärä, Yli-Tuina
T: Willman—Vilkman, Hakkila
Y: 17 Säynätsalon liikuntapuistossa
MAALIT: 42. 0-1 L Puttonen, 43. 0-2 Saarinen, 54. 1-2 Hemminki, 76. 2-2 Liikka
V: Liimatainen, Sagulin—
PP: Sahlberg, Kauhanen—Puttonen, M Karjalainen

   Vihtavuorelaiset vakuuttivat alusta lähtien hienolla syöttöpelillä. Vaikeampaa oli kuitenkin päästä maalipaikoille ja kun niihin päästiin, oli edessä vielä Sohon vahva maalivahti Aleksi Sahlberg.
   ViPa /2:n maalihanat aukesivat vasta jakson loppuvaiheessa. Lauri Puttonen, joka pelasi oikeana pakkina hyvän ottelun, vei vierasjoukkueen pitkän vapaapotkun jälkeen 0-1-johtoon (42.).
   Tästä kului vain minuutti, kun Mikael Karjalainen syötti kärkeen Elias Saariselle, joka viimeisteli jo 0-2:een (43.).ViPa:n Lauri Puttonen 0-1:een (kuvat: FZsch)

   Tauon jälkeen ViPa /2:n hallinta jatkui. Näytti vahvasti siltä, että vihreät olisivat viemässä pisteet. Sitten FC Soho loi kuitenkin maalipaikan kärsivällisellä hyökkäyksellä. Hepoilla oli aikaa, kun ViPa ei saanut rivien välissä aukon kiinni ja juuri siitä Aleksi Hemminki kavensi vedolla tolpan kautta 1-2:een (54.).
   Tämä maali sekoitti vierasjoukkueen. Sohon Saku Liikka pääsi Kauhasen keskityksestä täysin vapaana vetämään, mutta ampui maalin yli (59.). Liikalla oli tässä ottelussa niin hyviä paikkoja, että paremmalla viimeistelyllä hän olisi noussut maalipörssin kärkeen (PetPet:n Pyry Tuominen johtaa 3 maalilla). Ja miksipäs ei? Viime kaudella Liikka osui kuitenkin 6 ottelussa 7 kertaa.
   Soholla oli kova tahto tasoittaa ja sitten—varttitunti oli vielä jäljellä—se onnistui ja maalintekijä 2-2:een oli Saku Liikka (76.).
   Ei tämä peli vielä ollut ohi. Molemmat joukkueet hakivat loppuvaiheessa voittomaalia. Soho otti enemmän riskejä, mutta lähempänä voittoa oli silti vierasjoukkue. ViPa:n villit nuoret karkasivat muutamaan kertaan laidalta ja Sohon puolustus suli. Antti Kähärällä oli tuhannen taalan paikka, mutta Aleksi Sahlberg torjui kulmaksi (78.). Saman Sohon veskari teki myös Mikael Karjalaisen läpiajosta (82.).
   Lopulta kumpikaan joukkue ei enää ehtinyt tekemään voittomaalia, joten jännittävän kamppailun päätteeksi jaettiin pisteitä.

 
Tasoitusmaalintekijä Saku Liikka

Suuren puoliaikapuheen vaikutus?
   Ei tullut voittajaa, mutta mitäs ajatukset joukkueissa? Soho-valmentaja Joel Seppälä antoi kritiikkiä omille, mutta myös kukat vastustajalle: ”Oltiin eka puolikalla niin huonoja kuin mahdollista, mutta se ei ollut pelkästään meidän huonoutta vaan ViPa oli aivan törkeän paljon parempi. Tosi hyvää prässiä. Se, miten käyttivät laitapakkeja. Kun ne nousivat… todella hyviä 1-2 ratkaisuja, puhkaisivat meidän linjoja seitsemän päivän sunnuntaihin”, hän sanoo.
   Seppälän huumori ei ainakaan kärsinyt: ”Tekisi mieltä väittää, että annoin suuren puheen puoliajalla, joka muutti kaiken ...mutta ei oikeasti. Juteltiin joukkueen kesken, että nyt meidän pitää lähteä eri ilmeellä, ettei ole syitä, miksi emme voi pelata kovaa, miksi emme voi tehdä maaleja. Sitten minun mielestä oltiin ihan eri joukkue toka puoliajalla. Mun mielestä ViPa ei pelannut huonompi vaan me pelattiin omalla tasolla.
Näinpäin pitää olla tyytyväinen, että saatiin taisteltua se piste, mutta kyllä se harmittaa, kun kolmea pistettä tultiin hakemaan. Mutta ei voi mitään, tällä kertaa näin. Voi ihan tyytyväisenä mennä kotiin syömään kurkkupastilleja seuraavaa haastattelua varten”, kommentoi Seppälä.

   ViPa-pelaajavalmentaja Mikko Saranen saapui heti pelin jälkeen hieman vakaavammalla ilmeellä lehdistötilaisuuteen: ”Ei mikään kauhean hyvä peli meiltä. Vastustaja sai sen eka maalin tuurillakin. Sitten me ehkä hermoiltiin siellä. Meillä oli kyllä paikkoja laittaa tämä pakettiin, mutta emme saaneet. Lievästi harmittaa, mutta ei tämä mikään fiasko ole. Sarja jatkuu ja seuraavan pelin voitetaan!”, Saranen mietti.


Print