KaDy:n pisteet lipsahtavat viidessä minuutissa

Kaksi joukkuetta, jotka olivat kaudella 2022 vielä ilman voittoa kohtasivat tiistaina Comets’ Parkissa. Kampuksen Dynamo johti hyvän esityksen jälkeen tauolla, mutta pian Komeetat /2 käytti vieraiden nukahdushetken hyväksi.

Ti 24.5.2022
Jyväskylän Komeetat /2 – Kampuksen Dynamo 2-1 (0-1)
KOMEETAT: Räikkönen – Piitulainen, Leiho, Syväoja, Viinikainen – Jafari, Laukkanen, Eklund, Tammelin – Ojanen, Kagiraneza; vaihdosta: Ruuth, T Saarela, Pynnönen, Mutila, Haimi, Niemelä
KADY: Ghalandari – Tuomala, V Bucht, R Bucht, Polenov – Kytölä – Juntunen, Siror, Leppäpuisto, Ilunga – Lonnakko; vaihdosta: Hassanpour, Erola
T: Lemettinen – Uusitalo, Timonen
Y: 22 Comets’ Parkissa
MAALIT: 40. 0-1 Ilunga, 54. 1-1 Jafari, 59. 2-1 Kagiraneza
V: - Kytölä
PP: Jafari, Laukkanen – Ilunga, R Bucht

   Molempien joukkueiden peli perustui varmaan puolustukseen. KaDy:n osalta keskuspuolustuksen muodostuvat Riku ja Valtteri Bucht eli isä ja poika. Ottelun ensimmäinen merkittävä paikka oli vartin kohdalla Komeetoilla. Samuel Kagiranezan matala laukaus näytti hyvältä, mutta se kiersi takatolpasta ohi (15.). Sen jälkeen KaDy sai enemmän paikkoja. Kulmatilanteesta Riku Bucht pääsi vaarallisesti puskemaan, mutta Leevi Räikkönen Komeettojen maalissa sai sen juuri ohjattua vielä uudeksi kulmaksi (22.).
Ottelun avausmaali tuli viisi minuuttia ennen taukoa. KaDy:n hyökkäyssuunnassa selkeästi parhaan pelin pelannut Jonas Ilunga viimeisteli keskeltä Alexandr Polenovin syötöstä kylmästi 0-1:een (40.).

   Toisen jakson alussa KaDy olisi voinut siirtyä 0-2-johtoon, mutta pallo osui vain ylärimaan (50.). Miten peli olisi päättänyt, jos tämä olisi mennyt sisään? Jos jos… ei mennyt, ja näin vajaa 10 minuuttia myöhemmin tilanne oli täysin erilainen. Komeettojen Niklas Tammelin keskittyi Elias Jafarille, joka puski 1-1:een (54.). Ja sitten Jafari toimi syöttäjänä Kagiranezalle, joka nosti Komeetat 2-1-johtoon (59.).
  Viidessä minuutissa peli oli kääntynyt, mutta miten näin on voinut tapahtua? KaDy:llähän oli juuri ennen Komeettojen toista maalia vielä mahdollisuus siirtyä 1-2-johtoon, mutta Jafar Hassanpourin laukaus meni yli (58.). Seuraavasta maalipotkusta KaDy jäi vastustajan puoliskolle ja kun Komeetat saivat pallon ylös, siellä oli tilaa. Se oli varmasti myös onnea, jota oli tämän viiden minuutin aikana Komeettojen kengissä, mutta toisaalta KaDy keskittyi tässä vaiheessa myös enemmän keskustelemiseen kuin pelaamiseen. Tämä johti melkein vielä Komeettojen kolmanteen maalin, kun vapaapotku meni vain niukasti maalin ja vaaleansinisiin puettujen pelaajien ohi (63.).

   Viimeisesellä puolituntisella KaDy koitti tasoittaa. Kerran kaadettiin Ilunga boksissa. Pilli jäi kuitenkin soimatta ja pallo meni Topi Juntuselle, joka laukoi vain niukasti yläriman yli (66.). Loppua kohti loppuivat myös Kampuksen Dynamon voimat. Se ei ole keski-iältään Vitosen nuorin porukka ja vaihtopelaajia oli mukana vain kaksi. Viimeinen merkittävä paikka oli Komeettojen kapteenilla Joonas Laukkasella, joka nosti pallon maalivahdin yli. Toiselta kenttäpuoliskolta näytti siltä, että se menisi sisään, mutta pallo osui vain tolppaan (78.). Näin Komeetat /2 voitti 2-1-lukemin.

”Maailman paras keskikenttäpelaaja” palaa Komeetat /2:seen
   Komeetat /2-valmentaja Ilmari Liimatainen oli pelin jälkeen täysin fiiliksessä ja poseroi JaVi-toimittajan kameralle. Pelistä hän puhui hiljaiseen ääneen, mutta jokaisesta sanasta loisti innokkuus: ”Meidän peli on kaivattu, tiedät sä, tämän voiton. Just se, että meidän paketti pysyy kasassa. Pientä hapulaa oli, mutta silti peli oli mieluisa. Se on tosi hieno! Kaveri nosti vähän linjaa, ja me pystyttiin juoksemaan sinne omilla kyvyillä ja nuorilla pojilla”, kommentoi Liimatainen.
  Komeettojen seuraava vastustaja on ensi tiistaina Säynätsalossa Harjun Potku. Liimatainen kertoo oman joukkueen linjasta: ”Lähdetään samalla hyvällä asenteella. Kesällä tulee myös maailman paras keskikenttäpelaaja Vertti (Aalto, toim.) armeijasta. Niin saadaan lisää sinne pallosyöttelyyn. Tavoitehan meille on, että saadaan pallon pyörimään. Tässä on taas hyviä elementtejä nähty. Vähän löysästi oli vain maali puolustettu. Meidän pitää tajua, että vastustajalla on niitä inhottavia targettia. Mutta tosi hyvä vastustaja oli! Ja hieno peli – mulla jännitti ihan hirveästi!”, sanoo Ilmari Liimatainen.

   KaDy:n osalta lehdistötilaisuuteen tuli Riku Bucht, Hän kommentoi ensin kotijoukkueen maaleja: ”Komeetoilla oli virkeitä kärkeitä ja he loivat sen kautta maalipaikkoja. Meidän olisi pitänyt voittaa pääpallot. Pitää kuitenkin todeta, että tasoitusmaali tuuli kaunista keskityksestä. Pitää antaa myös ne pinnat sinne, se oli hyvin tehty. Mutta olihan siellä se kaveri, joka puski maalin, vapaana. Toisella maalilla yritetään pelata paitsiolinjaa, mutta sitten pelataan laidalla mies miestä vastaan ja me olemme hieman vastustajia hitaampia. Se oli siinä”, sanoo Riku Bucht.
  Yleisesti peli oli Buchtin mielestä tasainen: ”Olihan heillä paikkoja, mutta meilläkin oli tolppa ja ylärima. Tasainen oli, muttei mitään huippupeli. Onhan molemmilla parantava. Toivottavasti saadaan miehiä sairastuvasta takaisin”, hän sanoo.
  KaDy lähtee maanantaina Joutsaan. JoSePa:lla on Riku Buchtin mielestä taitava keskikenttä, josta näkyy Futsal-taustaa: ”Taistelemaan me lähdetään”, Bucht kommentoi.


Poika Valtteri (puskulla) ja isä Riku (oikealla) Bucht muodostavat KaDy:n toppariosiota (kuvat: FZ)


Fiiliksessä: Komeetat /2-valmentaja Ilmari Liimatainen


Print