Souls vei sarjakärjen tappion kynnykselle

Tähän asti voittamaton Souls AC isännöi maanantain iltapelissä Säynätsalossa sarjakärki Huima/Urho 2:ta, joka oli voittanut kauden kaikki ottelunsa. Tuloksena oli oikein värikäs ottelu, jolla johtoasema vaihtui jatkuvasti joukkueelta toiselle, ja yksi pelaaja sai lisäksi lähteä etuajassa suihkuun.

Ma 13.6.2022
Souls AC Jyväskylä – Huima/Urho 2  4-4 (2-1)
SOULS: Hautanen – Miskala, Orava, Walker, Sundell – Simula, Levänen – Turpeinen, Chakir, Aulanko – Matikainen; vaihdosta: Huhtala, Sadr
HU2: Tervakangas – Rautiainen, Ruuska, Kautto, Parkkonen – Mäkipää, Mäkelä, Kalenius, Kari – V Ahola, Mård; vaihdosta: A Ahola, Leikkainen, E Hirvonen, Duka, Behm, Ruotsalainen, Hänninen
T: Rantanen – Ylönen, Tiusanen
Y: 14 Säynätsalon liikuntapuistossa
MAALIT: 6. 0-1 Sundell (oma maali), 16. 1-1 Matikainen, 22. 2-1 Aulanko, 54. 2-2 Ruotsalainen, 63. 2-3 Leikkainen, 68. 3-3 Turpeinen, 83. 4-3 Turpeinen, 90+4. 4-4 Kari
V: Sadr, Miskala, Walker – Rautiainen
KENTÄLTÄPOISTO: 75. Rautiainen (HuimaUrho 2)
PP: Turpeinen – Mäkelä, Kari

   Huima/Urho hallitsi ottelun alkua. Ensimmäinen merkittävä maalipaikka johtikin heti vieraiden johtomaaliin. Mati Mård syötti Lauri Karille, joka keskitti maalin eteen. Siellä oli Soulsin Jari Sundell, joka viimeisteli kylmänviileästi omaan maaliin (6.).
  Ainakin teoriassa tällainen takaisku – varsinkin pelin alussa – saattaisi saada joukkueen epävarmaksi. Tässä tilanteessa vaikutus oli kuitenkin toisenlainen. Huima/Urho prässäsi edelleen korkealta, mutta Souls hyökkäsi vastaan ja sai yllättävänkin paljon tilaa keskihyökkäysalueella. Valtteri Matikainen käytti sen hyväkseen ja tasoitti vartin kohdalla 1-1:een (15.).
  Isännät pysyivät tasoituksen jälkeenkin nälkäisinä ja nousivat 22. minuutilla Juuso Alangon maalilla 2-1-johtoon. Peli oli kääntynyt seitsemässä minuutissa – lupaava alku tälle ottelulle. Tauolle siirryttiin kuitenkin 2-1-tilanteessa.

   Puoliajalla Muuramen suunnasta taivaanrannalle nousi paksuja tummia pilviä. Ottelua seurannutta neljäätoista katsojaa tämä ei kuitenkaan karkottanut huoltorakennuksen katosta kauemmaksi. Tuskin he ovat kadottaneet jäävänsä Säynätsalon korkeimmalle pisteelle, kun pelissä oli vielä monta käänteitä.
  Kymmenen minuuttia tauon jälkeen Huima/Urho2 sai kulmapotkun vasemmalta. Nuori Tomi Ruotsalainen antoi pallon hienolla kaarteella maalin eteen – korjaan: maalin sisään! Potku oli niin hyvä, ettei kukaan – eivät omat eivätkä vastustajakaan – osunut enää palloon ennen kuin pallo iskeytyi ylärimän alle verkkoon (55.). Olihan se nyt nätti osuma ja ehdoton kuukauden maali -ehdokas! Tomi Ruotsalainen edustaa Huimaa myös P17 Kolmosessa. Viime kaudella hän pelasi jo 11 ottelussa Huiman edustuksessa. Tämä oli hänen ensimmäinen osumansa miehissä.
  2-2 tilanteessa jatkettiin vain kahdeksan minuuttia. Sitten Huima/Urho 2 sai vapaapotkun oikealta noin 25 metrin etäisyydeltä. Jose Mäkelä pommitti pelivälineen maalivahti Markus Hautasta kohti, joka torjui, muttei saanut pidettyä palloa hallussaan. Pasi Leikkainen viimeisteli paluupallosta varmasti maaliin (63.). Huima/Urho 2 oli saanut johtonsa takaisin. Se, että kaksi edellistä maalia olivat tulleet erikoistilanteesta, ei muuten ollut sattumaa. Peli oli jatkuvasti poikki ja erotuomarikolmikolla, joka kommunikoi tässä Vitosen pelissä (!) myös headsetin kautta, oli paljon tehtävää ja arvioitavaa.

   Äänekoskelaisten johto ei kestänyt kuin viisi minuuttia, kunnes Soulsin oikea laitalinkki Esko Turpeinen tasoitti 3-3:een (68.), ja vain hetkeä myöhemmin Valtteri Matikaisella oli suuri tilaisuus iskeä jo Soulsin neljäs maali, mutta hänen laukauksensa hyvästä paikasta ei mennyt tarpeeksi kulmaan (69.).
  Ei muuta kuin uutta yritystä! Hugo Miskala syötti Noamane Chakirille, joka kokeili suoraan (71.). Hyvä paikka, mutta edelleen pysyttiin 3-3-tilanteessa.
  Varttitunti ennen loppua Huima/Urhon Riku Rautiainen rikkoi vastustajaansa kortin arvoisesti. Tilanne oli kiistaton, mutta Rautiaisen ongelma oli, että hänellä oli jo keltainen kortti alla. Näin vieraat jatkoivat pelin loppuun kymmenellä miehellä (75.).
  Henkinen etulyöntiasema oli tässä vaiheessa ehdottomasti Soulsilla ja kohta myös johtoasema, kun Esko Turpeinen teki hienon yksilösuorituksen päätteeksi toisen maalinsa (83.).Kauhistus Soulsin leirissä: lisäajan rankkaripäätös nousi tunteisiin (kuvat: FZsch)

   Pystyisikö sarjakärki tästä vielä nousemaan? Loppuvaiheessa Huima/Urho heitti kaikki pelaajat Soulsin maalin eteen: oli kulmia, vapaapotkuja. Pallo tuli boksiin ja yhtäkkiä – vihellys! Erotuomari Juha Rantanen oli nähnyt rikkeen, Soulsin pelaajat protestoivat kovasti. Heidän mielestään tuomari oli mennyt lankaan filmauksesta. Emme osaa sanoa, mikä on totuus, mutta sanaa ”lahja” kuuli pelin jälkeen myös muualta kuin pelkiltä Soulsin pelaajilta.
  Ei voi mitään. Rantanen ilmoitti, että tämä on pelin viimeinen tilanne. Lauri Kari asteli pilkulle. Maali vai ei? Tasapeli vai tappio? Sarjakärki yhden pisteen erolla vai maalierolla? Kari lähti, potkaisi… ja viimeisteli varmasti 4-4:ään (90+4.). Ei voitettu, mutta ensimmäinen tappio estetty. Souls AC taas oli hyvin lähellä ensimmäistä voittoaan, mutta sitäkään ei tullut.


Lauri Kari viimeisteli pilkulta 4-4:än

Viime hetken pistemenetys ei haitannut hauskanpitoa
   Tästä ottelusta riitti paljon kysyttävää ja monia haastatteluehdokkaita. Päätimme Huima/Urhon osalta kysäistä Tomi Ruotsalaiselta hänen maalistaan suoraan kulmapotkusta. ”Siinä oli viivalla tiimikaveri. Tähtäsin siihen, mutta [pallo] lähti vähän leijailemaan takakulmaan ja olikin sitten maalissa”, Ruotsalainen kommentoi.
  Täydellinen osuma, mutta yleisesti ottaen peli ei Huima/Urho 2:lta mennyt täysin nappiin. ”Liian tiukoille meni. Puolustuspelaaminen ei ollut kovin tarkkaa, ja hyökkäyspäässä ei oikein päästy kunnon paikoille”, kertoo Ruotsalainen. ”Aina voi hakea parempaa tulosta, mutta varsinkin tälläisesta pelistä tämä on ihan ok tulos kuitenkin.”
  Huima/Urho 2:n seuraava peli on kärkiottelu Joutsassa. ”Kova peli tulossa. Ne ovat toisena sarjassa”, Tomi Ruotsalainen tiivisti.

   Souls AC menetti viime hetkellä kaksi pistettä. Toni Huhtala oli pelin jälkeen kuitenkin melko hyvillä mielin ja hymyili jokaisen sanan kohdalla. ”Täytyy myöntää, että meidän pojilta huikea suoritus. Meillä oli kaksi vaihtopelaajaa ensimmäisellä puoliajalla, toisella ei enää yhtään. Vastustajalla oli nuoria vikkeliä kavereita. Itselläkään ei pysynyt jalka mukana, mutta tiiviillä puolustamisella ja hyvällä viimeistelyllä se onnistui.”
  ”Harmittaa se [viime hetken maali] tietenkin, mutta he ovat kuitenkin sarjajohtaja. Tällä suorituksella ja tällä miehityksellä, jossa oli täydennysmiehiä paikalla – allekirjoittanutkin oli ensimmäistä kertaa kentällä pariin vuoteen – se oli ihan hauskaa”, sanoo Huhtala, joka pelasi Soulsissa viimeksi 1. elokuuta 2019 Muuramessa.
  Souls AC matkustaa ensi viikon keskiviikkona Petäjävedelle. Toni Huhtala antaa selkeän tavoitteen. ”Nyt pitää saada lisää ukkoja jalkeille ja sitten me viedään se!”Ylhäällä: Soulsin Toni Huhtala pitkän tauon jälkeen kentällä


Print