Miesten Kutonen 2022

Aikainen lintu madon nappaa - sen voimme ainakin todeta Kutosen sarjakärjestä. Sarja käynnistyy maanantaina ottelulla Kypärämäki Rangers /2 - FC Vaajakoski /Reds. Sen jälkeen on vielä viikon verran rauhallisempaa, kunnes muu parvi tulee perässä.

Uusia tuttavuuksia ja uusia nimiä
Yllättävän monta joukkuetta ilmoittautui Keski-Suomen Kutoseen. Ainakin jos otetaan huomioon, että peräti neljä joukkuetta nousi Vitoseen, eikä kukaan tullut “ylhäältäpäin” tilalle. Uusia nimiä on tänä vuonna viisi. Kypärämäki Rangers muuttui Rangers /2:ksi - lukujärjestyksessä ei mennä enää (joukkue-)ikä ennen (peli-)kauneus-periaatteella vaan se korkeammalla pelaava Nelosen porukka on nyt edustusjoukkue.

Täysin uusi seura jalkapallossa on Jämsänkosken Jyry. Mutta myös tästä löytyy vahvat siteet viime kauden joukkueeseen. Kyse on JIlves /2:sta.
Konneveden Urheilijat palaavat välivuoden jälkeen sarjaan, kun valmentajakettu Marko Ikonen, joka johti viime kaudella Suolahden Urhon Vitosen voittoon, keräsi taas joukkueen kasaan. KonnU:n joukkue koostuu veteraaneista ja muutamista nuorista lupauksista.
JJK Jyväskylä on ilmoittanut neljännen joukkueen miesten sarjoihin. Valmentajana toimi Jukka Kemppainen, joka on myös Citykettujen valmentaja.
Ja sitten on uutena vielä Luonetjärven Varuskunnan Urheilijat eli lyhyesti LuoVU. Voimme olettaa, että joukkue on fyysisesti hyvässä kunnossa. Kun vilkaisemme kokoonpanoon siellä on mukana paljon tuntemattomia, mutta myös ns. pelimiehiä. Puhutaan tästä tarkemmin JaVi:n Kausilehdessä.

Paluu vanhaan systeemiin
14 joukkuetta taistelevat tässä sarjassa yhdestä kiinteästä nousupaikasta, johon lisätään tarvittaessa vielä saunanlaude-  eiku täydennysmenettelypaikkoja. Toisin kuin vuosi sitten, nyt palataan yhteen lohkoon, jossa jokaista otteluparia pelataan vain kerran. 13 kierroksen jälkeen neljä parasta pääsevät yläloppusarjaan, 5.-8. sijoittuneet väliloppusarjaan ja 9.-12. alaloppusarjaan, kun kahden viimeisen porukan kausi päättyy jo runkosarjaan.
Sarjasysteemi jakaa mielipiteitä, mutta nyt ei ainakaan tarvitse miettiä, onko lohkojako reilu.

Urheilullinen arviointi
Yläloppusarjaehdokkaita ovat ensisijaisesti ne joukkueet, jotka pääsivät jo viime kaudella sinne: Komeetat /3, Rangers, Blackbird Akatemia ja - näkökulmasta riippuen - Jyry.
Kovimmat haastajat ovat meidän mielestämme FCV /Reds ja FC Saarijärvi. FCS vakuutti ainakin Suomen Cupissa.
Tiedossa on myös Palokan Riennon pyrkimys ylöspäin. Joukkue alisuoritti viime vuosina kuitenkin sen verran säännöllisesti, että siirretään keskustelu tästä aiheesta vaikka Juhannukseen.
Uusi LuoVU on sarjan musta hevonen. Inter Jyväskylä, Haapamäen Pallo-Pojat, JJK /4 ja KonnU kamppailevat lähinnä “ihanasta” väliloppusarjasta.
Muuramen Yritys ja Muholan Jalkapallokerho taas taistelevat varmaan siltä, että pääsevät mukaan edes johonkin loppusarjaan. Tulosten lisäksi se tarkoittaa kummankin tapauksessa myös sitä, että syksyllä riittää pelaajia.

Miesten Kutonen - se on puhdasta alasarjajalkapalloa - kyläjuhlia ja takapihafutista. Keski-Suomen Jalkapalloviikon kanssa olemme luonnollisesti taas mukana. Kaikki joukkueiden tiedot, analyysit, kokoonpanot ja otteluohjelmat löytyy meidän Kausilehdestä 2022. Tue meitä, tule sarjan asiantuntijaksi ja Tilaa nyt!


Print