Blackbird Akatemia nappaa pisteet LuoVU:n debyytissäLuoVU:n Juho Ruotanen (kuvat: FZ)

   Viikko sitten kentän auraus aiheutti reiän tekonurmeen, joka nopealla toiminnalla saatiin korjattua. Näin Kutosen avauspeliä ei tarvittu siirtää. 44 silminnäkijää olivat paikalla tässä Luonetjärven Varuskunnan Urheilijoiden historian ensimmäisessä ottelussa ja välillä kiersi kentän reunalla jopa pieni Laola.

Ma 2.5.2022
FC Blackbird Jyväskylä /Akatemia—
Luonetjärven Varuskunnan Urh. 3-0 (1-0)
FCBA: Oksanen—Násca, M Maunula, Hänninen, Nieminen—Schuurman—Aro, L Koittola, Koldas, Tuomaranta—Rautiainen; vaihdosta: Aro, Kalenius, Kajoba, Mbiyambiye, Asifiwe

LUOVU: Rytkönen—Ruokamo, Satokangas, Rajaniemi, Piitulainen—Koskinen, Jokinen—Koli, Ruotanen, Tauriainen—Jukarainen
T: Åkerman
Y: 44 Tikkakosken liikuntapuistossa
MAALIT: 32. 1-0 Rautiainen, 63. 2-0 Tuomaranta, 90. 3-0 Rautiainen
V: -
PP: Schuurman, Tuomaranta, Koldas—Jokinen, Koskinen

   Böördi hallitsi tämän korkealaatuisen Kutosen matsin suurin osin. Aktiivisimmat pelikentällä olivat 3. divarin edustusjoukkueesta tutut keskikenttäpelaajat Mikahil Koldas ja laituri Jere Tuomaranta. Pelin alussa oli lähellä, että Blackbird olisi saanut rangaistuspotkun (7.), mutta juuri ja juuri LuoVU:n puolustajan käsitoiminta pysyi sallitussa raameissa.
   Paperille merkattu kotijoukkue ei kuitenkaan ollut ainoa, joka loi paikkoja. Päinvastoin, myös tikkakoskelainen LuoVU haki sellaisia ja ne oli jopa vaarallisia. Juho Ruotasen matala laukaus oikealta meni niukasti takatolpan ohi (5.). Varttitunnin kohdalla sinipaidat hyökkäsivät vasemmalta nopeasti. Niilo Jokinen syötti Alex Tauriaiselle, jonka vedon Böördi-veskari Olli Oksanen torjui kulmaksi (15.). Kuusi minuuttia myöhemmin Ossi Kolin veto kolisi ylärimaan (21.).
   Puolen tunnin kohdalla siirtyi kuitenkin Böördi nopealla hyökkäyksellä 1-0-johtoon. Leo Rautiainen oli oikealla läpi ja viimeisteli maaliin (32.). Seitsemän minuuttia myöhemmin oli myös toinen maali lähellä, kun Miko Maunula pääsi puskemaan Koldasin antamasta kulmasta (39.).
   Samanlainen tilanne tuli myös toisella puolella, kun LuoVU:n Olli Rajaniemi puski Kalle Ruokamon kulmasta niukasti yli (43.). Minuutti myöhemmin Rajaniemi veti maata pitkin takatolpasta ohi (44.). LuoVU oli luonut avausjaksolla loppukirin ja Böördi selvinnyt hieman onnella johtoasemassa tauolle asti.

     Varuskuntalaiset olivat paikalla ilman vaihtomiehiä ja jo puolen tunnin kohdalla ensimmäiset pelaajat pumppasivat sen verran kovasti, että ilma tuskin riittäisi 90 minuutille. Böördi sen sijaan pääsi jatkuvasti vaihtamaan ja penkiltäkin tuli kovia pelimiehiä, kuten esim. laitapelaaja Jojo Kajoba, joka veti hyvän suorituksen jälkeen maalin ulkoverkkoon (52.).
   Böördin hallinta jatkui. Tunnin kohdalla Rautiaisen laukaus pomppasi maan kautta, LuoVu sai sen torjuttua ja LuoVU-veskari Julius Rytkönen torjui myös Atte Aron vedon paluupallosta ylärimaan (61.).
   Kaksi minuuttia myöhemmin pallo oli sitten maalissa, kun Jere Tuomaranta oli Koldasin syöttöön nopeimmin pallossa kuin Ruokamo ja pisti pelin 2-0:an.
   Böördin pallon liikuttaminen oli selkeästi tavallista Kutosen tasoa korkeampaa. Myös taktisen pelin ystäville oli tässä mielenkiintoisia kuvioita. Leo Schuurman tippui usein keskikentän pohjalta puolustuslinjalle ja täytti ohjaajan roolia sekä akustisesti että pallon kanssa.
   Se oli myös Schuurmanin ansiota, ettei toisella puoliajalla LuoVU:lla ollut paljon paikkoja. Yksi vapaapotku meni niukasti yli (69.) ja ihan pelin lopussa debytantit tulivat vielä kahdesti boksiin. Silloin tilanne oli kuitenkin jo 3-0. Leo Rautiainen oli tehnyt toisen maalinsa Mikahil Koldasin hienon yksilösuorituksen jälkeen (90.). 3-0 oli sitten myös ottelun lopputulos.

 

”Ihan hiki tuli”
   Blackbird Akatemia-kapteeni Mikahil Koldas oli hieman yllättynyt pelin tasosta ja antoi kehut myös vastustajalle: ”Ei ollut mitään hajua, minkälainen porukka. Oli vielä eka peli ja yllättävän hyvä taso, ja kova vastustaja. Emme pystyneet ottamaan rennosti. Kyllä, ihan hiki tuli”, kertoo Koldas.

   Myös LuoVU-kapteeni Niilo Jokisen sanat vahvistivat näitä ajatuksia: ”[Blackbirdin] Nuoret pelaajat jaksoivat juosta ja syötellä. He tekivät sen meille vaikeaksi, mutta olihan meilläkin paikkoja. Niin emme antanut sitä ihan ilmaiseksi heille. Voidaan omaan peliin olla tyytyväisiä”, kommentoi Jokinen.
   LuoVU:lle se oli hyvä ensimmäinen peli ja varmasti saadaan joukkueesta vielä paljon iloa. ”Hyvällä fiiliksellä mentiin. Vähän Vappu vei pelaajia, ja jouduttiin lähtemään peliin ilman vaihtomiehiä. Uskoisin, että seuraavassa pelissä ollaan vielä paljon vahvempi”, sanoo Jokinen.


Print