KonnU:n avauspiste Comets’ Parkissa

   44 katsojaa laskettiin tiistaina Comets’ Parkissa, kun Komeetat /3 kohtasi Konneveden Urheilijat. Maalia ei nähty, mutta sentään loppuvaiheessa hieman jännitystä.

Ti 31.5.2022
Jyväskylän Komeetat /3 – Konneveden Urheilijat 0-0
KOMEETAT: Kivelä – Liimatainen, Piippanen, Reina, Malinen – Lampila, Kovala, Sääskilahti, Hovila – Åkerlund, Kuronen; vaihdosta: Toropainen, Hagman, Pulkkinen, Naumanen
KONNU: Wacklin – H Jauhiainen, Gül, Villikka – Vaikkinen, Joutsenvirta – Kas Kääriäinen, Järvikylä, Norontaus – Paajanen, Viitala; vaihdosta: Molnar, Laulainen, Korhonen, Smirnov, Kar Kääriäinen, J Riihuhta, A Jauhiainen
T: Vilkman
Y: 44 Comets’ Parkissa
MAALIT: -
V: Piippanen –
PP: Kivelä – Wacklin

   Se oli peli, kuten osasimme odota. Kotijoukkue Komeetat pyöritti palloa. Marko Ikosen valmentava KonnU – keski-iältään noin parikymmentä vuotta vastustaja vanhempi – keskittyi taktiseen peliin. Maalipaikat olivat pitkälti vähissä. Välillä mietimme, onko ohjaajana Ari Kaurismäki, kun mitään ei tapahdu. Avausjakson tilanteista pääsi muistilapulle ainoastaan KonnU:n Tim Valter Viitalan pusku (13.) sekä Komeetat-kapteeni Aleksi Piippasen varoitus (16.). Rike tapahtui sivurajan tuntumassa vieraiden vastahyökkäyksestä ja keltainen kortti oli päivänselvä. Muutenkin pelaajat tekivät pelin erotuomari Antti Vilkmanille tosi helpoksi.

   Toinen jakso alkoi kuin ensimmäinen päättyi. Hyviä paikkoja maalin edessä saivat Jussi ”Roberto Carlos” Joutsenvirta (57.) ja Komeettojen Valtteri Lampilalla, joka puski niukasti yli (60.).
  KonnU:n peli näytti jo paljon paremmalta kuin alkukaudella, jolloin se oli vielä hyvin rikkonaista. Kuitenkin odotettiin vieraiden väsyvän loppua kohti. 20 viimeisellä minuuttia alkoikin sitten tapahtua. Osittain se johtui varmaan KonnU:n kunnosta, mutta Komeetatkin ottivat nyt enemmän riskiä. Piste tästä ottelusta olisi vaaleansinisille liian vähän. Maalipaikkoja isännät hakivat usein laitojen kautta, mutta Konneveden maalissa oli Mika Wacklin, joka nyrkkeili jokaisen keskityksen jo ilmasta. Paras paikka tuli 84. peliminuutilla. Konsta Naumanen laukoi ylärimaan ja Eemil Hagman ampui jälkivedon. Ei se vielä riittänyt, mutta nyt alkoi tuntua, että maali olisi lähellä.
  Mutta kysymys ei ollut ainoastaan Komeetat-voitto vai tasapeli? Myös KonnU tuli tässä vaiheessa vielä pari kertaa paikoille (86., 88.). Komeettojenkin tolppien välissä seisoi varma maalivahti, joka torjui tässä ottelussa kaiken: Nico Kivelä.
  Antti Vilkman antoi reilusti lisäaikaa. Kyllä, katkoja oli kramppausten takia, mutta paljon muuta syitä ei tähän oikeasti ollut. Ajassa 90+4 Komeetat sai hyökkäyksen, josta Joonas Pulkkinen pääsi puskulle. Tästä seurasi vielä kulmapotku, mutta sitten riitti. KonnU juhli kauden avauspistettä.

”Luokatonta viimeistelyä”
   Komeetoille tämä tasapeli oli pettymys. Sen näkyi pelaajien reaktioista loppuvihellyksen jälkeen, jolloin ärsytti ja kiire pukukoppiin oli kova. Kapteeni Aleksi Piippanen jäi kuitenkin vielä puhumaan hetkeksi JaVi:lle: ”Oltaisi voitu voittaa. Ei vain tehty tarvittavia maalia. Aika luokatonta viimeistelyä meiltä. Sanoisin, että pallollisesti oltiin parempi kuin vastustaja”, Piippanen sanoo. Pelitapahtumista voi helposti tehdä johtopäätöksen, että maalinteko on seuraavaksi harjoitusohjelmassa. Sen vahvisti myös Aleksi Piippanen. Joukkuetta ei ole pelkästään harmittanut, että piste lähti joukkueelle, joka oli ennen peliä pisteetön vaan omat tavoitteet ovat kovia: ”Sarjavoitto. Mutta, kun tasapeliä tulee ja tappioita, ei voi voittaa sarjan. Se on selvä”, arvioi Piippanen.

   KonnU:n leirissä oltiin tämän kauden avauspisteen kanssa tyytyväisempi. Mikrofonille astui nuori Kasper Kääriäinen: ”Oli kyllä vaikea peli. Vastustaja pääsi paljon hyökkäämään, mutta puolustuspeli toimii meillä tänään oikein hyvin”, sanoo Kääriäinen. Viitaniemen Jalkapalloklubin kasvatti on edustanut kaudesta 2020 lähtien KonnU:a. Henkilökohtaisia kehitystavoitteita varmasti löytyy, mutta ennen kaikkea hän on kova joukkuepelaaja: ”Tiiminä edellä mennään. Koitetaan vain voittaa tiiminä,” Kasper Kääriäinen kommentoi. Maanantaina KonnU isännöi kotona Luonetjärven Varuskunnan Urheilijoita. Puolustehtäviä riittää varmasti silloinkin.Print