Rangers /2 jatkaa kärjessä

   Kutosdivari. Sarja jossa jalkapalloa ei oteta liian vakavasti, vaikka voittoa haetaankin tosissaan. Vaikka joku mokaa maalipaikassa kaatumalla omiin jalkoihinsa, juuri kun laukaus pitäisi saada aikaan, ei kukaan huuda vittusaatanaa. Kaikkia vähän naurattaa, myös maahan kaatunutta pelaajaa. Pääsi sentään maalipaikkaan. Seuraava menee sisään.
   Osa pelaajista tulee paikalle hieman myöhässä. Valmentajaa se ei näy haittaavan, kunhan on jossain vaiheessa ottelua vaihtopelaajia tarjolla. Niitä tarvitaan. Rauhallisen saapumisen syy saattaa olla, ettei vaan joutuisi lämmittelemään. Paras terävyys on hyvä säästää ratkaisuhetkille, ettei vaan olisi ylikunnossa.
   Jonkun tyttöystävä ojentaa verkkoaidan yli kiireessä kotiin jääneet säärisuojat. Vajaan puolen tunnin pelin jälkeen yksi pelaajista meinaa oksentaa vaihtokopin taakse.

Ma 6.6.2022
Kypärämäki Rangers /2 - Palokan Riento 2-0 (2-0)
T: Vilkman
Y: 38 Jyskän kentällä
MAALIT: 30. 1-0 Kara, 32. 2-0 Hamdi
V: - Hilkamo
PP: Hamdi -

   Aurinko paistoi ottelun alkaessa vain pienelle kaistaleelle kentän takareunalle. Katsomoihin ei aurinko paista ja itikat ruokailee säännöllisesti toimittajan ohimosuonessa. Johtavan hyönteismyrkyn avulla ottelun seuraaminen jatkuu. JaVin toimittaja haaveilee edes epävirallisesta aurinkokatsomosta pelikentän ja moottoritien väliin. Suurin piirtein siihen, missä nyt on nokkosia ja kusioja.
   Itse peli Kypärämäen Rangers/2 ja Palokan Riennon välillä Jyskän kentällä oli varsin hyvää ja siistiä. Rangers rakensi hallitusti peliä keskikentällä ja pääsi jatkuvalla syötöllä maalipaikkoihin. Riennon parhaat tilanteet tulivat enemmän vastustajan pieniin virheisiin iskemällä ja kaukolaukauksilla. Rangersilla oli enemmän haluja ja kykyä mennä vastustajan maalin eteen.
   Viime kaudella JPS:ssä Kolmosdivaria pelannut Cihan Kara aloitti ottelun varsin pirteästi ja oli näkyvästi esillä Rangersin hyökkäyspelissä. Yhden hänen tykityksensä PaRin maalissa pelannut Aleksi Heiska hyvin torjui, mutta 30 minuutin kohdalla Sami Hamdi vapautti Karan maalintekoon ja niin vapaasti Kara pääsi sijoittamaan, että sille ei Heiskakaan enää mahtanut mitään. Karalle seitsemäs maali yhtä moneen otteluun.
   Muutama minuutti myöhemmin Hamdi laukoi Rangersin toisen maalin. Toimittajalla oli tilanteen tallentaminen jälkipolville hyvin lähellä, ihan kameran liipaisimen hipaisun päässä, mutta hän tyytyi vain jännittämään linssin läpi mihin pallo menee. Maaliin se lopulta tippui.
   Toisella puoliajalla PaRilla oli omat hyvät hetkensä, mutta kaukaa lähteneet laukaukset eivät osuneet maalipuiden väliin. Useammassakin kunnianhimoisessa laukausessa oli potentiaalia. Kovuus oli kunnossa, mutta vähän  tarkempia olisi pitänyt olla.
   Ottelun kannalta olisi tasoitus ollut suotavaa, niin olisi lopusta tullut jännittävämpi. Vaikka Rangersilla olikin vielä pari paikkaa tehdä lisämaaleja, oli pakottavin tarve maalintekoon jo mennyt. Paras tilanne oli, kun hyvään maalipaikkaan päässyt Kara yritti tarjoilla pelikaverille tyhjän maalin, mutta se vihellettiin räikeäksi paitsioksi. Ilman linjatuomareita tuomittavissa peleissä paitsioita ei pysty kovin tarkkaan katsomaan, mutta törkeimmät sentään vihelletään.

   Molemmat joukkueet pelasivat hyvin, mutta Rangers näytti miksi on sarjan kärjessä. Pääpalloissa puolustuksella ei ollut mitään hätää, eikä vastustajan kannattaisi niitä edes yrittää. Jalalla olisi jotain mahdollisuutta haastaa, mutta lähemmäs maalia pitäisi pyrkiä.

 


Print