Tomi Karlstedt pommittaa nyt Kutosessa - mutta voiton vei FC Saarijärvi

Jyskän sateisella ja itikkaisella tekonurmella nähtiin maanantai-iltana kunnon maalihulinat. Kotijoukkue Reds teki neljä malja ja Saarijärveltä asti saapuneet vieraat vielä yhden enemmän.

Ma 13.6.2022
FC Vaajakoski /Reds - FC Saarijärvi 4-5 (2-3)
T: Laahanen
Y: n. 20 Jyskän kentällä
MAALIT: 6. 0-1 Tiihonen, 20. 1-1 Karlstedt, 22. 2-1 Karlstedt, 36. 2-2 Tiihonen, 44. 2-3 Puttonen, 55. 2-4 Tiihonen, 60. 3-4 Huisman, 75. 3-5 Messala, 81. 4-5 Lemettinen
V: Pesonen, Lahtinen - Eerola, Tiihonen
PP: Karlstedt - Tiihonen

   Vieraat aloittivat ryminällä ja olivat jo 6. minuutin jälkeen 0-1 johdossa. Redsin maalissa pelannut Jarkko Suonpää tuli kauas maaliltaan keskitystä hoitamaan, mutta FCS saikin pallon ja Alvar Tiihosella oli helppo työ pistää pallo tyhjään maaliin.
   Redsiltä ei kestänyt kauan päästä peliin uudestaan kiinni ja Tomi Karlstedtin kaksi puskumaalia kahden minuutin välein (20., 22.) vei kotijoukkueen johtoon. Ensimmäinen niistä tuli Kimmo Huismanin antamasta kulmapotkusta ja jälkimmäiseen keskityksen tarjoili Happeen salibandykentiltä tuttu Juuso Heikkinen.

   Redsillä oli ottelussa ongelmia puolustamisessa. Korkeat pallot aiheuttivat hankaluuksia, vaikka puolustuksessa oli riittävästi fyysistä preesenssiä. Useampi maali suorastaan annettiin vastustajalle. Tilannetta ei helpottanut useat keskialueen rikkeet, joista FCS pääsi vapaasti antamaan hyviä nostoja maalille. Lupaavalta vaikuttanut 2-1 johto oli vaihtunut puoliajalle mentäessä 2-3, kun Tiihonen (36.) ja Julius Puttonen (44.) nostivat vieraat ennen taukoa johtoon.

   Puoliajan jälkeen alkoi näyttää vielä pahemmalta Redsin kannalta. Alvar Tiihosen vapaapotku yllätti Suonpään. Märkä pallo pomppasi nenän edessä ja lipsahti maalin. Hattutempun valmistanut Tiihonen (6 maalia tällä kaudella) kiitti (55.).
   Hetken päästä Kimmo Huisman teki maalin ja toi taas FCV:n iskuetäisyydelle kaventamalla 3-4:än (60.), mutta seuraavaksi Luukas Messala karkasi laidalta läpi ja sijoitti pallon vastaan tulleen ja torjuntaan hyppäävän maalivahdin ali (75.). Ottelu oli tässä vaiheessa 3-5.

   Reds vaihtoi kolmen alakertaan ja melkein heti se toi toivottu tulosta. Karlstedt tuli keskushyökkääjänä useampaan kertaan hyvin vastaan ja jakoi palloa laidoille. Yhdestä näistä tilanteista Jere Lemettinen karkasi yksittäin maalivahtia vastaan, ohitti hänet ja pisti pallon tyhjään maaliin (81.). Reds haki vielä raivoisasti tasoitusta, mutta enempää maaleja ei nähty. Kolme pistettä Saarijärvelle.

Maalivahdista tuli maalitykki
   FCV:n viimeisen maalin tehnyt Jere Lemettinen antoi Jalkapalloviikolle kommentit ottelusta: "Harmittava tappio kun peli oli ihan voitettavissa. Vaikea on peliä voittaa jos 5 päästetään omiin ja suurin osa vielä ihan omia virheitä. Vastustajalla ei kuitenkaan ollut muuta asetta kun pitkä pallo linjan taakse", hän sanoo.
   Redsiä edustivat tässä pelissä kaksi entisiä pitkän linjan edaripelaajia: Kimmo Huismanin ja seuralegenda Tomi Karlstedtin. Miltä maistuu pelaaminen heidän kanssa?
"Kimmo ja Tomppa ovat kyllä ehdottomasti tuoneet kokemuksellaan rauhallisuutta pelin rakenteluun ja tottakai Tomppa vielä lisää maalintekovoimaa hyökkäykseen", kertoo Jere Lemettinen, jolle tämän päivän maali loppuvaiheessa oli jo kauden viides:
"Maalinteko tuntuu tietysti aina mahtavalta varsinkin kun nyt ensimmäistä kautta kentällä 10 vuoden maalissa olon jälkeen. Tomppa antoi täydellisen pystysyötön johon kerkesin ennen maalivahtia ja maltoin vielä kiertää ohi ja oli helppo työ laittaa tyhjiin. Harmittaa päättää oma kausi tappioon kun armeijan harmaat kutsuu heinäkuun alusta", kommentoi Jere Lemettinen.Print