8-2! – selkeät numerot Kutosen kärkipelissä

Molemmat joukkueet olivat ennen kohtaamista hävinneet tasan yhden ottelun. Sarjakärjessä oleva Rangers /2 oli pelannut kuitenkin jo kaksi peliä enemmän. Blackbird Akatemia oli lähinnä piilokärkijoukkue, jonka hyvä tilanne paljastui vastaa tarkemmalla katsella tilastoihin.

To 16.6.2022
FC Blackbird Jyväskylä Akatemia – Kypärämäki Rangers /2  8-2 (3-0)
FCBA: Oksanen – Nácsa, M Maunula, Schuurman, Mbiyambiye – An Pllana – Lohi, L Koittola, O Koittola, Saarikoski – Kajoba; vaihdosta: Kalenius, Aro, Koljonen, Murtoniemi, Asifwe
RANGERS2: Naappi – Toikka, Järvinen, Kurkinen, R Lundell – Lausanto – Rastas, Hamdi, Kotovaara, Kara – Huttunen; vaihdosta: L Linna, Hakala, Yari, Soini, Mäkinen, Kiema
T: Bågman
Y: 18 Vehkalammen liikuntapuistossa
MAALIT: 7. 1-0 L Koittola, 24. 2-0 L Koittola, 26. 3-0 Kajoba, 48. 4-0 O Koittola, 54. 4-1 Hamdi, 72. 5-1 Kajoba, 78. 6-1 Kajoba, 83. 6-2 Kara (rp), 85. 7-2 O Koittola, 89. 8-2 Lohi
V: Murtoniemi – Kara, Järvinen
PP: L Koittola, O Koittola, Kajoba – Kara

   Blackbird Akatemia ja Kypärämäki Rangers /2 olivat jo viime vuosina Kutosen parhaita joukkueita. Kummankin nousu kaatui joka vuosi vain siihen, että väliin mahtui liian monta peliä, jotka olivat kaukana omasta tasosta.
  Tässäkin ottelussa toinen joukkueesta etsii alusta lähtien sitä omaa tasoaan. Alkuvaiheessa pelasi ainoastaan Blackbird Akatemia, joka sai nopeasti pari kulmapotkua. Ensimmäinen maalikin tuli jo 7. peliminuutilla. Olli Koittola keskittyi vasemmalta ja veljensä Lasse viimeisteli varmasti 1-0:an.
  Rangersin peli oli täysin hukassa. Ümit Karan tilanne (17.) oli avausjaksolla lähinnä ainoa, jonka voi kutsua paikaksi. Böördi sen sijaan hyökkäsi. Lasse Koittola tuli oikealta. Tolpan ja maalivahti Ossi Naapin välillä oli korkeintaan yhden pallon verran tilaa. Laukaus osui sisätolppaan, melkein samaan tien Naappiin ja maaliin 2-0:an (24.).
  Nyt tuli Akatemialle vauhti päälle. Jojo Kajoba nosti tilanteen jo 3-0:an (26.). Melkein tuli vielä neljäs maali, mutta Elmeri Lohen hieno laukaus leijahti vain niukasti takanurkan yli (28.).

   3-0 olivat myös taukolukemat. Olli Koittola nosti lukemat pian tauon jälkeen 4-0:ksi (48.). Rangers /2:lla on jo vuosien varalla tapaa, että pelin sisällä löytyy sekä surkeita että nerokkaita vaiheita. Ei voi ehkä vielä nerokkuudesta puhua, mutta 4-0-tilanteessa parantui selkeästi. Saska Soinin veto meni maalin yli (51.). kolme minuuttia myöhemmin Sami Hamdilla oli boksissa tilaa ja hän viimeisteli alanurkkaan 4-1:een (54.).
  Lukuisia kertoja Eemi Kotovaara on saanut maininnan joukkueen onnistajien joukossa ja ainakin pari kertaa hän pääsi myös Viikon Joukkueeseen. Tässä ottelussa keskikenttäpelaaja ei päässyt omalle tasolle. Yksi hyvä laukaus nähtiin häneltä silti, mutta Olli Oksanen Böördin maalissa, torjui hienosti (64.).
  Blackbirdin puolella yksi pelin miehiä oli Jojo Kajoba. Pieni vikkelä hyökkääjä, joka oli tehnyt maalin 3-0:an, pääsi 67. minuutilla tosi hyvälle paikalle, mutta Ossi Naappi torjui. Tämä torjunta viivästytti, mutta ei estänyt Kajobaa valmistautumaan hattutempuun. Kajoba teki maalit 5-1:een ja 6-1:een (72., 78.).
  Peli oli jo kauan sitten ratkaistu, mutta kerran tuli vielä Rangers. Kara pääsi boksin, jossa Oskari Murtoniemi tuli kovasti hänen jalkoihin. Murtoniemi näki keltaista lappua. Ümit Kara pyöri vielä hetken tekonurmella. Vaikka osuma oli kova, hän astui silti itse pilkulle ja viimeisteli 6-2:een (83.).
    Tämä ”kavennus” kesti vain hetken. Olli Koittola (85.) ja Valtteri Lohi (89.) nostivat lukemat silti vielä 8-2:een lopputulokseksi.

Rangersilla puuttui avainpelaajia
  Rangersille tämä kärkipeli meni täysin penkin alle. ”Meillä puuttuu pari avainpelaajaa. Se vaikuttaa tosi paljon. Muuten: emme alusta asti olleet tarpeeksi kova. Jos olisi oltu heti alusta asti terävänä paikalla, loppulukemat olisi voineet olla eri, mutta pari loukkaantumisia ja poisoloa vaati veronsa tässä ottelussa”, sanoo Joosua Mononen, joka voi taatusti laskea itsensä niihin avainpelaajiin. Laitapelaaja on pelannut tällä kaudella vasta kolme peliä, mutta aikoo syksymmällä vielä palata kentälle.
    Rangers /2 pääsee nyt kesätauolle. Seuraava peli on vasta 18.7. Jämsänkosken Jyryn luona: ”Siellä varmaan tuttuja äijiä uudella pelipaidalla. Ihan kiva päästä pelata varsinkin oikealla nurmikolla. Varmaan ihan hyvä peli tulee”, sanoo Joosua Mononen.

   Blackbird Akatemian maalivahti Olli Oksanen ei saanut valtavasti tehtäviä, mikä on varsinkin hänen edessä olevien pelaajien ansio: ”Nyt pelattiin kauden paras peli. Tää oli selkeästi meidän pyörittämistä. Rangersilla oli yksi paikka ja rankkari, mutta muuten se oli meidän dominointia”, sanoo Oksanen.
  Ma 27.6. FCBA kohtaa Tikkakoskella Inter Jyväskylää. Olli Oksasen arviointi vastustajasta ja pelistä: ”Ihan ok porukka tulee vastaan. Jos pelataan samalla lailla, eiköhän sieltä voitto tulee.”
Print