FC Saarijärvi haastaa Komeetat /3:n maanantaina – seitsemällä joukkueella realistiset mahdollisuudet yläloppusarjaan


  Miesten Kutosessa ei pelata kevät- ja syyskierrossysteemillä. Kesätaukoa pidettiin 8. kierroksen jälkeen. Pelisiirtojen myötä jotkut joukkueet ovat pelanneet kuitenkin yhden ottelun enemmän tai vähemmän.

  Tämä koskee myös sarjakärkeä, jossa Jyväskylän Komeetat /3 on yhden pisteen taka-ajajakolmikkoa edellä. Toisena oleva Blackbird /Akatemia on pelannut vasta 7 ottelua, joten sarjamestaruuden kannalta etulyöntiasema on näillä näkymin Böördillä. Viimeisellä runkosarjan kierroksella Komeetat /3 ja Blackbird /Akatemia pelaavat muuten vastakkain.
  Toinen kärkiryhmässä mukana oleva joukkue haastaa Komeetat /3:n jo maanantaina. FC Saarijärvi matkaa myöhäisillalla Kotalammelle. FCS on pelannut sen verran hyvän alkukauden, että tämänhetkistä neljättä sijaa ei voi pitää minkäänlaisena yllätyksenä. Saarijärveläiset vakuuttavat. Ainoastaan kärkiotteluista on puuttunut vielä hiukkasen onnea. Rangers /2:ta (2-3) ja Blackbird /Akatemiaa (1-2) vastaan saarijärveläiset hävisivät vain niukasti. Voitolla FCS pystyisi maanantaina nousemaan pari sijaa ja olemaan ainakin yhden yön yli kahden kärjessä.
  Se, riittäisikö tämä myös sarjakärkeen, riippuu myös Rangers /2:sta. Kypärämäkeläiset joutuivat yli kuukauden ajan odottamaan tilaisuutta unohtaa viimeisin paha 2-8-tappio Blackbird Akatemialle. Rangers matkustaa maanantaina Jämsänkoskelle. Hyvä tulos sieltä kasvattaisi taas itseluottamusta ennen tulevaa Komeetat /3-kohtaamista viikkoa myöhemmin.

   Neljä joukkuetta pisteen sisällä kärjessä antaa jännittävät lähtökohdat alkusarjan loppusuoralle. Kukaan tästä nelikosta ei ole kuitenkaan varmistanut paikkaansa yläloppusarjassa. Seuraavat ehdokkaat ovat jo ottimet käsissä istumassa ruokapöydässä ja odottamassa, että joku edessä oleva kompastuisi. Kuten mainitsimme, Jämsänkosken Jyry voisi aiheuttaa tämän kompastumisen Rangers /2:lle jo maanantaina ja kaventaa piste-eron kahteen. Tiistaina Palokan Riento haastaa Blackbird Akatemian. Jos palokkalaiset voittaisivat, heidän välillään olisi enää yhden pisteen ero. LuoVU on vielä lähempänä kärkiryhmää, mutta varuskuntalaiset ovat vielä viikon verran lomalla.
  Yläloppusarjapaikoista taistelee tällä hetkellä realistisesti seitsemän joukkuetta. Kolme niistä joutuu syksyllä jatkamaan urheilullisesti merkityksettömässä väliloppusarjassa.

   Myös sarjan “pimeällä” puolella on panostusta. Tarjolla olisi ainakin yksi paikka väliloppusarjaan sekä neljä alaloppusarjapaikkaa. Omituista tässä sarjassa on nimenomaan se, että kahden joukkueen kausi ei jatku alkusarjan jälkeen lainkaan. Emme tiedä, kuulostaako liian sarkastiselta, jos väittää, että jokainen joukkue haluaisi varmasti jatkaa pelejä mahdollisimman pitkälle syksyä. Tosiasiahan on valitettavasti se, että kokoonpanot kapenevat yleensä sitä mukaa, kun päivät lyhenevät. JJK /4:n ja FCV /Redsin kokoonpanot ovat kyllä niin laajoja, että niiden pitäisi kestää. Muille voi tulla suurempia vaikeuksia. Tähän liittyen on mielenkiintoista, mihin suuntaan Inter Jyväskylä kehittyy, kun vakiotoppari ja puheenjohtaja Jani Finkbeiner on muuttanut Haminaan.

   Neljä ottelua maanantaina, yksi tiistaina – viikko alkaa vauhdikkaasti. Kierros tulee täyteen perjantaina Muholassa, johon JJK /4 on matkustamassa ensimmäistä kertaa. Tarjoilla on kuusi matsia, joiden parit ovat taulukossa hyvin lähellä toisiaan. Ei muuta kuin: KENTILLE!

Seuraavat ottelut:
9.
kierros
Ma 18.7.    KonnU – HPP
(19:00 Konneveden urheilukenttä)
Ma 18.7.    Jyry – Rangers /2
(19:00 Jukka Virtasen Pallokenttä, Jämsänkoski)
Ma 18.7.    Komeetat /3 – FCS
(20:00 Comets’ Park, Jyväskylä)
Ma 18.7.    Reds – Inter
(20:15 Jyskän kenttä, Jyväskylä)
Ti 19.7.    Blackbird Ak. – PaRi
(20:15 Vehkalammen lp, Jyväskylä)
Pe 22.7.    MJK – JJK /4
(19:00 Muholan jalkapallokenttä)


Print