Niklas Nummi osui Muholassa neljästi

Niklas Nummi (pallolla) viihtyi Muholassa ja teki neljä maalia. Hänen takana MJK-toppari Eelis Lindholm, jonka takana ehkä Keski-Suomen jalkapallon kaunein PuuCee (kuvat: FZsch)

Harvoin Muholan kentän nurmikko on näyttänyt niin tasaiselta ja tuoreelta kuin perjantai-iltana, kun MJK kohtasi JJK /4. Alusta oli paras mahdollinen Kutosen kamppailulle ja kun sateet olivat väistyneet myös kyläläiset löysivät paikan päälle.

Pe 22.7.2022
Muholan Jalkapallokerho – JJK Jyväskylä /4  3-6 (1-1)
MJK: Syrjä – O Mäntylä, Ee Lindholm, T Piispanen, Metso – Es Lindholm, Jauhiainen – Väisänen, J Pekkarinen, T Hämäläinen – Je Lindholm; vaihdosta: J Piispanen, Pigg, Joh Hämäläinen, V Hämäläinen, P Hänninen
JJK 4: Tanttula – Salmijärvi, Niemi, Kyrönlahti, Pietarinen – Koskinen – Antikainen, Nizo, Karvo, Amin – Nummi; vaihdosta: Lehtinen
T: Heimonen
Y: 45 Muholan urheilukentällä
MAALIT: 4. 1-0 Je Lindholm, 44. 1-1 Antikainen, 52. 1-2 Nummi, 53. 1-3 Amin, 55. 2-3 J Piispanen, 68. 2-4 Nummi, 75. 2-5 Nummi, 87. 3-5 J Pekkarinen, 88. 3-6 Nummi
V: O Mäntylä - Salmijärvi
PP: Jauhiainen – Nummi, Tanttula, Nizo

   Ensimmäisen kerran joukkueen lyhyeen historian aikana JJK /4 kohtasi MJK:n. Mielenkiintoista oli, miten pelillisiin ratkaisuihin tottunut porukka pärjäisi Muholan kapealla luonnonnurmikentällä. Tuskin ketään yllätti, että vierasjoukkue otti pallon haltuun ja haki onnistumisia rakentamalla peliä. Kotijoukkue MJK keskittyi tuhoamaan vieraiden peliä purkupalloilla. Oranssit osoittivat kuitenkin, että pystypallot eivät olleet ainoa konsepti. Kolme minuuttia oli pelattu, kun MJK hyökkäsi sivurajaheiton jälkeen vasemman laidan kautta ja siirtyi sen johdosta 1-0-johtoon. Maalin teki Jere Lindholm ja se oli hänen neljäs tällä kaudella.
  JJK ei antanut tämän kylmän suihkun häiritä sen enempää ja jatkoi peliä. Yousuf Amin otti pallon keskityksestä volleyna, mutta osui hieman maalin ohi (10.). Mutta myös muholalaiset pysyivät vaarallisena. Juho Jauhiainen kokeili kaukovedolla keskiympyrästä, mutta JJK:n veskari Juuso Tanttula ylsi palloon ja otti sen kiinni (17.). Kaksikko astui vastakkain myös toisen kerran ja Tanttula jäi hyvällä torjunnalla jälleen voittajaksi (38.). Tästä lähti liikkeelle vastahyökkäys JJK /4:lle, joka vaati tilanteen päätteeksi rangaistuspotkua. Erotuomari Petteri Heimosen pilli ei kuitenkaan soinut.
  Avausjakson lopussa MJK rohkaistui entisestään ja oli hyvin lähellä toista maalia. Ossi Väisänen laukoi vain niukasti maalin yli (42.). Tämän vaiheen kesken JJK /4 tasoitti kuitenkin Atte Antikaisen maalilla 1-1:een (44.). Se oli Antikaisen ensimmäinen maali miesten sarjassa ja tosi tärkeä, sillä se muutti pelin kulkusuunnan. JJK ehtii vielä pari kertaa hyökätä vaarallisesti, ennen kun Petteri Heimonen päästi pelaajat puoliajalle.

   Voi olla, että Heimonen oli ainoa, joka halusi tämän tauon. Ainakin JJK:lla oli kova kiire takaisin kentälle ja myös MJK:n pelaajisto oli jo nurmikolla, kun erotuomari oli juuri päässyt avaamaan juomapullonsa. Kun toinen jakso käynnistyi, JJK oli selkeästi aktiivisempi joukkue. Merci Nizo pääsi ensimmäisenä paikalle (48.). Yleensä Nizo näytti taitojansa kuitenkin keskikentällä. JJK:n seuraavat maalit tekivät Niklas Nummi (52.) ja Yousuf Amin (54.) nopealla tuplaiskulla 1-3:een.
  Vain hetki myöhemmin MJK onnistui kuitenkin kuittaamaan edes yhden näistä maaleistä. Jarmo Piispanen kavensi hienolla nostolla takaylänurkkaan 2-3:een (56.).
  Sen jälkeen päästiin hieman hengittämään. 15 minuutin verran väännettiin suht tasaisesti ilman suurempia maalipaikkoja. Loppuvaiheessa sen sijaan oli taas aiheitta ottaa kynä taskusta. Tämä oli varsinkin yhden miehen ansio: Niklas Nummi. JJK:n keskushyökkääjä teki maalit 2-4:än oikealta takanurkkaan (75.) ja 2-5:een vastahyökkäyksestä (81.) sekä lopussa vielä hänen henkilökohtaisen neljännen maalin tässä ottelussa 3-6-loppulukemiin (89.). Välillä MJK:n Jiri Pekkarinen oli antanut kotiyleisölle vielä pientä toivoa kaventamalla 3-5:een (87.), mutta Nummen maalinälkä osoittautui lopulta MJK:n kohtaloksi.


Yousuf Amin teki JJK /4:n maaleista yhden

”Armeijahommat” tulevat vaikuttamaan MJK:n pelaajistoon
   Neljän maalin mies Niklas Nummi nautti nähtävästi tästä ottelusta: ”Todella kiva peli. Tasaista vääntöä eka puoliajalla. Toisella päästiin karkuun”, Nummi kommentoi. Hänelle se oli ensimmäinen kerta Muholassa. ”Kiva nurmi. Toki pallo ei pomppi niin paljon kuin tekonurmella, mutta ihan jees”, sanoo Nummi. Kotimaisemissa tekonurmi on kuitenkin se yleisempi alusta.
  Konneveden tappion ja kahden tasapelin jälkeen JJK /4 pääsi pitkästä aikaa taas voittojen tielle. Se on hyvä lähtökohta seuraavalle ottelulle, jossa vastaan astuu tiistaina Blackbird Akatemia. ”Aika kova vastustaja. Ne ovat olleet aikaisemmin paha meille. Toivottavasti kova vääntö tulee”, Nummi toivoo.

   Kotijoukkueen katseet olivat pelin jälkeen maata kohti. Pettymys oli suuri. Vasta kun puhe tuli MJK:n johtomaaliin ajatukset kirkastuivat hetkeksi: ”Sitä vähän pidettiin. Se oli hyvä, mutta sitten tuli se paha harhasyöttö vastustajalle ja siltä maali. Sillä siirrettiin sitten puoliajalle. Näin kaveri pääsi paremmin mukaan, vaikka se on ollut tasaista alusta asti”, Tuomo Piispanen kommentoi avausjakson. Varsinkin JJK:n johto toisen puoliajan alussa vaikutti MJK:n peliin: ”Pikkuisen rohkeasti lähdettiin tietysti hakemaan tasoitusta, kun oltiin tappioasemassa. Se kostautui. En minä muuta osaa sanoa siihen”, sanoo Piispanen.
  Ensi perjantaina MJK lähtee Haapamäelle. Nyt alkaa jo olla painetta, jotta MJK pääsee vielä mukaan alimmaiselle jatkosarjalle. Piispasen mukaan voitto tietysti agenda. Joukkueenjohtaja Ossi Väisänen muistuttaa kuitenkin naurattaen, että joukkueen kasaaminen siihen otteluun on nyt ensimmäisenä agendalla. ”Joo, armeijahommat vievät meiltä miehiä”, Piispanen lisää. HPP on MJK:lle sopiva vastustaja. Siltä kolmikko Tuomo Piispanen – Juho Jauhiainen – Ossi Väisänen on yhtä mieltä: ”[Haapamäellä] on luonnonnurmi eli oikea jalkapallokenttä eikä mitään kumimatto”, Väisänen piikittelee hieman Jyväskylän suuntaan. Jokainen, joka on nähnyt tänä iltana Muholan kenttää, osaa arvostaa luonnonnurmea.Merci Nizo


Print