PaRi toipunut kovasta tappiosta - Reds 5-1:n jälkeen 1-5

Palokan Riento sai kotikentälleen vieraita Vaajakoskelta, kun FCV/Reds tuli 5-1 päättyneen Inter ottelun jälkeen hakemaan toista peräkkäistä voittoa. PaRi oli puolestaan hävinnyt edellisessä ottelussa Blackbird Akatemialle selvin 6-1 numeroin, joten heillä oli tarkoitus kääntää kelkka toiseen suuntaan.

Ma 25.7.2022
Palokan Riento - FC Vaajakoski /Reds 5-1 (4-0)
T: Iivanainen
Y: 20 Palokan liikuntapuiston tekonurmella
MAALIT: 3. 1-0 oma maali, 29. 2-0 Kokko, 35. 3-0 Möttö, 38. 4-0 Hietapakka, 49. 4-1 Vuorenmaa, 63. 5-1 K Kovanen
V: Kovanen - Lahti, Abdiwali
PP: Hietapakka - Heikkinen

   PaRi sai otteluun yllättävän hyvän alun, kun Redsin Jonne Junkkarisen kova nosto keskiympyrän lähettyviltä omalle maalivahdille oli vähän liiankin kova ja se meni liitäen maalivahti Lee Peacokin yli. Byyrimatskua, jos olisi osunut toiseen päähän.
   Riento oli hyvällä jalalla liikkeellä ja aiheutti jatkuvasti ongelmia Redsin puolustukselle. Turkka Hietapakka kävi 10. minuutin kohdalla kokeilemassa ylärimaa ja vähän myöhemmin Roope Kokko karkasi puolustukselta. Hän kiersi niin kauan, että pääsi vapaaksi ja peli 2-0.
   Reds yritti vähän liian hankalia syöttöjä. Onnistuessaan komeita tilanteita ja suorituksia, mutta PaRilla oli tiivis, yhtenäinen puolustus joka ei antanut mitään ilmaisesti.
   Noin 35. minuutilla PaRin Jan Möttö karkasi seuraavan maalin tekoon. Redsin puolustuslinja oli noussut ylös ja pelaaja jäänyt pahasti merkkaamatta. Mötöllä ei ollut mitään kiirettä katsoa mihin pallon sijoittaa. PaRi iski vielä kerran ennen puoliaikaa. Turkka Hietapakka sai palkinnon kovasta uurastuksestaan. Hän oli juoksuttanut Redsin puolustusta useampaankin kertaan, mutta vasta nyt osui maalipuiden väliin.

   Reds sai melkein heti puoliajan jälkeen maalin tehtyä, kun Sebastian Vuorenmaa karkasi PaRin puolustajilta. Maalin jälkeen oli Redsillä hyvää pyöritystä, mutta Juho Lundahl piti maalilla pintansa.
   Vaajakoskelaisten takaa-ajo sai takapakkia 63. minuutilla, kun Kasper Kovanen teki 5-1 maalin. Tarkka laukaus vasempaan alanurkkaan. Redsin tunteita kuumensi PaRin taktiikka huudella joka tilanteessa paitsiota, riippumatta siitä oliko se vai ei. Tuomari tuntui luottavan vähän liikaakin huuteluihin. Mahdoton on kaikkia tilanteita nähdä. Ehkä Redsin olisi pitänyt yrittää huutaa rikkeitä ennen Rientoa, niin olisi saanut vapaapotkuja itselleen.
   Jos Reds olisi halunnut tehdä ottelusta tasaisemman, niin puolustuslinjaan olisi kannattanut lisätä jalkoja. Nyt PaRi hyödynsi tyhjää tilaa surutta ja Reds ei ollut tasapainossa. PaRi hyödynsi Redsin vaikeat syötöt hyökkäyspäässä ja iski nopeasti vastaan.


Print