JJK /4:n puolustus kesti 68 minuuttia - FCBA:n voittoputki jatkuu

FC Blackbird kasvatti tiistai-iltana voittoputkensa kuuden ottelun mittaiseksi, kun kovasti taisteleva JJK /4 kaatui lopulta 0-2-lukemin.

Ti 26.7.2022
JJK Jyväskylä /4 - FC Blackbird Jyväskylä /Akatemia 0-2 (0-0)
T: Vilkman
Y: 18 Vehkalammen liikuntapuistossa
MAALIT: 69. 0-1 Hietanen, 79. 0-2 oma maali
V: - Saarikoski
PP: - Hietanen

   Ottelu alkoi varsin tasaisena. Blackbird oli kuitenkin aktiivisempi ja hallitsi pallollista peliä, mutta maalipaikat oli molemmilla vähissä. Sitten kun alkoi tapahtua, niin tapahtumia tuli molempiin päihin.
   Ensin JJK:n pelaaja karkasi keskialueelta läpi, mutta Jesse Arkivuo juoksi hänet kiinni ja esti maalipaikan. Pallo tuli kuitenkin Oliver Koskiselle, jonka nosto puolittain tyhjään maaliin osui ylärimaan. Heti seuraavasta hyökkäyksestä Blackbirdin Jojo Kajoba osui tolppaan ja hetkeä myöhemmin Lassi Saarikoski osui puskulla ylärimaan. JJK:n maalivahti Jukka Kemppaisella oli tosin käsi hyvinkin lähellä varmistamassa, että pallo ei maaliin asti kimpoa.
   JJK:lla oli ottelussa vielä yksi maalipaikka, kun Yousuf Amin sai jostain raivokkaan kirivaihteen päälle ja prässäsi pallon itselleen. Blackbirdin maalivahti Olli Oksanen tuli kuitenkin hyvin vastaan ja sai laukauksen torjuttua.
   Ensimmäisellä puoliajalla Jojo Kajoba karkasi vielä kerran JJK puolustajalta, kiilasi järkevästi hänen juoksulinjalleen ja yritti mlaltilla sijoittaa pallon takakulmaan, mutta se valui vähän ohi maalista.
   Roope Hietasen napakan kaukolaukauksen sai Kemppainen torjuttua maagisella polvitorjunnalla, joten puoliajalle mentiin tilanteessa 0-0. Nellu Petrescun piiskatessa omiaan kovempaan taisteluun, katseli harrastelijatoimittaja odotellessaan lampaita ja söi munkkia. 

   Petrescun sanat toivatkin Blackbirdin peliin lisää virtaa, vaikka siitä ei ollutkaan pulaa. Lähinnä ongelmana oli heikot viimeiset syötöt ja se, että ne ei lähtenyt ollenkaan tai riittävän ajoissa pelaajien jalasta kohti omia joukkuekavereita.
   JJK puolusti hyvin, mutta hyökkääminen jäi vähemmälle. Jesse Arkivuo, Sampo Ruotanen ja Andi Pllana heidän edessä piti huolen siitä, että Blackbirdin maalille ei ollut mitään asiaa.
   Viimein Blackbird osui maalia kohti. Maalia edelsi Jojon tyylikäs pyörähdys, jonka JJK puolustaja kuitenkin pysäytti liukumalla. JJK:n epäonneksi pallo meni suoraan Roope Hietaselle, jonka napakka ja matala laukaus oli mahdoton torjuttava. Kymmenen minuuttia myöhemmin keskitys laidalta oli hankala pysäytettävä ja pallo kimposi JJK:n puolustajan jalasta omaan maaliin.

   JJK pelasi hyvän ottelun, eikä tehnyt pelaamista helpoksi. Blackbirdin kolmosdivari vahvistukset olivat miehiä paikallaan ja toivat tarvittavan eron. Videon Hietasen maalista voi katsoa jalkapalloviikon instagramista.


Print