Inter aloitti vajaamiehityksellä

Voiko puhua jo kriisistä? Kuuden ottelun tappioputkella Inter Jyväskylä tuli Vehkalammella - mutta oikeistaan sinne saapuivat vain 10 miehiä ja joutui näin aloittamaan pelin vajaalla. Lähtökohdat olivat vaikea, mutta joukkue pysyi pitkälti hyvin mukana.

To 28.7.2022
Inter Jyväskylä - Jämsänkosken Jyry 1-4 (0-1)
T: Oinonen
Y: 15 Vehkalammen liikuntapuistossa
MAALIT: 39. 0-1 Betanzos, 54. 1-1 Kaya, 55. 1-2 T Järvinen (rp), 63. 1-3 Halttunen, 90. 1-4 Piiroinen
V: Mörsky, Konttinen - Rantanen
PP: Kumpulainen - Betanzos

   Joku toinen joukkue olisi ehkä lähtenyt puolustamaan ja peruuttelemaan, mutta Inter ei antanut sen häiritä hyökkäysintoa, että otteluun lähdettiin ilman vaihtomiehiä ja vain 9 kenttäpelaajalla.
   Ottelun alussa molemmilla joukkueilla oli vuorotellen laukauksia maalia kohti, mutta pikkuhiljaa niitä alkoi tulla enemmän Jyrylle. Välillä vierailla oli hetki, kun lähes kaikki syötöt karkasivat koko ajan vastustajalle. Jyry ymmärsi, että näin ei voi jatkua ja sai syöttöpeliään rauhoitettua. Maaleja ei kuitenkaan heti nähty, koska Jyry tuhlaili poikkeuksellisen paljon maalipaikkoja. Mikään ei tuntunut menevän sisään. Pallo osui mm. sivuttain yhden käden varassa itseään ilmassa kannattelevan maalivahdin tukikäteen, joka ei varmasti liikkunut mihinkään ja se käsivarsi oli ainoa asia maalin edessä. Kauden alussa Palokasta Jämsänkoskelle siirtynyt Tuukka Halttunen pääsi yksin läpi ja nosti jo pallon maalivahdin yli, mutta se osui tolppaan eikä Halttunen mitenkään osunut millään ruumiinosalla maalin eteen kimmonneeseen palloon vaikka yritys oli kova. Yhden maalin pelasti keskuspuolustaja Sergey Konttinen ennättämällä puskemaan pallon maalin yli.
   Interin taika kesti 39 minuutille asti, kunnes Marco Betanzos osui maaliin. Interin huono purku tuli suoraan hänen jalkaansa. Harhautus puolustajan ohi ja pallo maalivahdin käsien kautta oikeaan alanurkkaan. 

   Puoliajan jälkeen Jyry sai rangaistuspotkun ja sen laukoi maaliin kapteeni Tino Järvinen. Interin maalivahti Victor Solovev sai siihenkin sormenpäitään väliin, mutta se ei riittänyt estämään maalin syntymistä.
   Melkein kymmenen minuuttia myöhemmin Tuukka Halttunenkin osui. Tilannetta edelsi Jyryn pelaajan tyylikäs harhautus laittamalla pallon kyykistyvän laitapuolustajan jalkojen välistä ja sitten syöttö Halttuselle. Hän harhautti vielä maltilla itselleen laukaisupaikan ja pallo löyti tiensä vasempaan ylänurkkaan. Toimittajalla ei ollut kamera valmiina, kun hän keskittyi seuraamaan Halttusen maagisia harhautuksia. Joonas Piiroinen teki vielä 90. minuutilla maalin ja viimeisteli näin Jyrylle 1-4 loppulukemat.


Print