Shokki kesti vain hetken - Komeettojen P17 nousee voittoon

Jyväskylän Komeetat otti P17 Kakkosessa 4-1-kotivoiton Iisalmen PK-37:stä. Ottaen huomioon joukkueiden tavoitteet tulos ei ollut suuri yllätys. Iisalmelaisten valmistautumisen kannalta ei varmastikaan ollut ihanteellista, että Jyväskylään jouduttiin arki-iltana.

Jyväskylän Komeetat P17 - PK-37 Iisalmi P17 4-1 (1-1)
KOMEETAT (4-2-3-1): Hirn - Pappinen, Himanen, Partti, Oikarinen - Leiho, Anhava - Harju, Muttilainen, Koskiahde - Hautakoski; vaihdosta: Vere, Vuorenmaa, Paavolainen, Vuoriniemi, Munyaneza, Laaksonen
PK-37 (4-1-4-1): Kakkonen - Rautio, Kantinos, Lyytikäinen, S Ruotsalainen - Lempiälä - Sällström, Dolisvili, Ra Tikkanen, Ronkainen - Saarmala; vaihdosta: Toivanen, Juntunen, Hentunen, M Ruotsalainen, Kerman, Kääriäinen, Taskinen
T: Viinikainen - Lummi, Hakkila
Y: 37 Comets’ Parkissa
MAALIT: 36. 0-1 Lempiälä, 40+1. 1-1 Himanen, 43. 2-1 Himanen, 65. 3-1 Oikarinen, 71. 4-1 Laaksonen
V: Oikarinen, Pappinen -
PP: Himanen, Hautakoski - Lempiälä, Rautio

Kotijoukkue Komeetat hallitsi odotetusti palloa, mutta paikoille pääseminen oli korkealta prässäävälle joukkueelle vaikeaa. PK-37 puolusti tiiviisti, mutta pallollisena oli selkeitä puutteita. Ensimmäisen puolen tunnin aikana vieraat eivät kertaakaan päässeet kunnolla vastustajan kenttäpuoliskolle. Tämän jälkeen siinä onnistuttiin kuitenkin kahdesti. Ensimmäinen kunnon vastahyökkäys ei vielä tuonut tulosta, kun Taavi Hirn Komeettojen maalissa torjui hienosti (32.). Neljä minuuttia myöhemmin Pallokerho-37 sai vapaapotkun. Potku jäi muuriin, mutta Komeetat ei saanut palloa puhdistettua. Peliväline tuli Eeli Lempiälälle, joka laukoi hienolla vedolla verkkoon (36.).
Yllätys oli hetken ilmassa, kunnes avausjakson lisäajalla kotijoukkue sai kulmapotkun. Aapo Anhavan kulma tuli maalin eteen, jossa PK:n maalivahti ei pystynyt liimaamaan palloa. Nahkakuula tippui Mikael Himaselle, jonka tarvitsi vain tökätä se maaliin (40+1.).

Tauolle siirryttiin 1-1-tilanteessa. Toisella jaksolla Komeetat pysyi selvästi alempana. Näin PK-37 pystyi pitämään enemmän palloa ja pääsi jakson alussa myös paikoille. Samalla Komeetoilla oli kuitenkin enemmän tilaa vastahyökätä.
Kolme minuuttia tauon jälkeen Himanen teki toisen maalinsa, ja tilanne oli 2-1 (43.).
PK-37 haki tasoitusta, mutta paremmat paikat tulivat kotijoukkueelle. Kalle Laaksonen veti Ruben Hautakosken syötöstä vain niukasti yli (49.). Komeettojen vikkelä hyökkääjä Hautakoski, joka siirtyi toisella jaksolla laidalle, oli ylipäätään kentän parhaita.
Ottelun viimeisen puolen tunnin aikana peli aaltoili hieman edestakaisin. Maalit teki Komeetat. KeuPa:n Jaani Oikarinen, joka pelaa yhteistyösopimuksen myötä Komeettojen paidassa, puski pallon Puro Paavolaisen kulmasta takatolpan kautta maaliin (65.). Neljännen ja päivän viimeisen maalin 4-1:een iski Kalle Laaksonen (71.).

"Iskettiin useamman hemmon voimin"
Komeetat-valmentaja Pekka Parviainen kommentoi peliä hyvillä mielin: “Hyvä, että saatiin maaleja tehtyä. Meille oli harjoituspeleissä vähän hankalaa tuo maalinteko. Nyt niitä iskettiin useamman hemmon voimin, joten siihen olemme tyytyväisiä”, sanoo Parviainen. Vaikka peli näytti tauon jälkeen hieman erilaiselta, pukukopissa ei varsinaisesti muutettu taktiikkaa, vaan Parviaisen mukaan siihen vaikuttivat pelaajavaihdot.
Ensimmäinen peli on nyt voitettu. Pekka Parviainen kertoo, että joukkueella on kevätsarjaan selkeä tavoite. “Joukkue on asettanut tavoitteeksi lohkovoiton”, hän sanoo.

Pallokerho-37:llä lähtökohdat ovat hieman erilaiset. “Me yritetään pysyä lohkossa”, kertoo valmentaja Toni Kakkonen tavoitteista. Pelin kulku tuskin ei ollut yllätys. “Tiukka peli ja Komeetat vei. Erikoistilanteet ovat ratkaisevia”, kommentoi Kakkonen. Lopuksi iisalmelaisten valmentajalla oli muutakin kehuttavaa kotijoukkueen suuntaan: “Kenttä on aivan loistava ja tunnelma oli loistava, kun oli musiikkia ja kaikkea”, sanoo Kakkonen.

Joukkueiden seuraavat pelit ovat ensi viikolla. Torstaina Komeetat matkustaa Joensuuhun Jippo-j /2:n luo. PK-37 isännöi vappuaattona Ylämyllyn Yllätystä.


Print