BET voittaa Ylämyllyllä - viisi keskisuomalaista 3. kierroksella


Simo Korpela (JaVi-arkistokuva) teki lauantaina BET:n avausmaalin

Blue Eyes Team haki tänään voiton Pohjois-Karjalasta ja etenee näin seuraavalle kierrokselle. Keskisuomalaisten vastustajat siellä tulevat Päijät-Hämeestä, Etelä-Karjalasta ja Uudeltamaalta.

La 2.4.2022
Ylämyllyn Yllätys – Blue Eyes Team 1-3 (0-2)
MAALIT: 30. 0-1 Korpela, 43. 0-2 T Kanerva, 63. 1-2 Alsio, 86. 1-3 Nousiainen

BET lähti Pohjois-Karjalaan kapealla ringillä - vain kaksi varsinaista pelaajaa ja valmentaja Joni Kankainen oli merkitty vaihtoon. Jyväskyläläiset lähtivät otteluun vierasjoukkueen taktiikalla. “Puolustetaan hyvin, eikä prässätä liian korkealta”, sanoo Kankainen pelaajille esitellystä pelikirjasta. “Se on mennyt ihan suunnitelman mukaisesti”, hän jatkaa.
BET teki maalit erikoistilanteista. Simo Korpela puski pallon vapaapotkutilanteesta pompun kautta maaliin (30.) ja Topi Kanerva pamautti 30 metrin vaparin suoraan yläpesään (43.). “Veskarilla ei ollut mitään saumaa”, kertoo Kankainen.

Yllätyksellä oli pelissä lukuisia kulmatilanteita. Yhdessä näistä BET ei ollut heräillä, ja Reima Alsio kavensi 1-2:een (63.).
BET kärsi ottelussa loukkaantumisia, mutta taisteli loppuun asti ja ratkaisi pelin 86. minuutilla, kun Timo Nousiainen viimeisteli yhteispelillä Jaakko Kyllösen kanssa 1-3:een.

Blue Eyes Team oli rekrynnyt peliin uusia pelaajia. Maalivahti Niko Saarinen (ent. MuurY, Rangers, Soho, LPK) kiitti pelin jälkeen loistavasta vastaanotosta. Näyttää siltä, että hänellä on syytä tulla vartioimaan veräjää jatkossakin. Seuraava tilaisuus olisi 3. kierroksen ottelu PEPO Lappeenrantaa vastaan, joka pelataan kolme viikon sisällä Jyväskylässä.

Kolmosen joukkueet eivät loistaneet
Blue Eyes Teamin seuran toisen joukkueen - Harjun Potkun - matka cupissa päättyi 2. kierrokselle. Jyväskyläläiset olivat yllätyksessä kiinni, mutta kuten JaVi raportoi, kaksi sarjatasoa korkeammalla pelaava SC Riverball oli lopussa vahvempi.

Toinen ottelu, josta kerroimme aikaisemmin, oli JPS:n niukka voitto FC Saarijärvestä.

La 26.3.2022
Äänekosken Huima/Suolahden Urho – Tuusulan Palloseura 1-3
MAALIT: 27. 0-1 Pitkänen (rp), 42. 0-2 Simpson, 49. 1-2 Rautiainen, 77. 1-3 J Tiira
V: Ruuska - Westergren

Avauskierroksella hienoa menestystä juhlinut Huima/Urho haastoi viime viikolla TuPS:n. Tuusulan kolmosdivarijoukkue hallitsi ja johti avausjakson jälkeen 0-2-lukemin. Huima/Urhon Riku Rautiainen kavensi pian tauon jälkeen paluupallosta 1-2:een. Äänekoskelaiset jatkoivat taistelua ja osuivatkin vielä ylärimaan, mutta Joona Tiira ratkaisi 77. minuutilla ottelun Tuusulan Palloseuran eduksi.

Keskisuomalaisten tulevat cup-ottelut

JaPS/M35 - JJK (Pe 8.4.)
FCV - Reipas (La 9.4.)
IPS - Komeetat (Pe 15.4.)
BET - PEPO
JPS - PKKU

Kolmannella kierroksella tulevat myös Kakkosen seurat mukaan Suomen Cupiin. Ensiksi vuorossa on JJK, joka kohtaa ensi perjantaina Lahden Mukkulan hallissa klo 18.30 Jalkarannan Palloseuran ikämiesjoukkueen.
Jalkarannan Palloseura? Kuulosta kaverihöntsältä, mutta se on vain puoliksi totta. 2012 perustetun joukkueen listalta löytyy sellaisia pelaajia kuten Konsta Hietanen, Drilon Shala ja Pekka Lagerblom. Joukkue on käytännössä sitä, mikä JJK olisi yhdellätoista “Manu” Mannisella. Paljon riippuu siitä, kenet JaPS saa ottelussa jalkeille. JJK:lla pitäisi olla parempi puhti, mutta jyväskyläläiset joutunevat juoksemaan kolminkertaisen määrän kilometrejä, jotta ero lahtelaisiin taitotasossa tasoittuisi.

Lauantaina on sitten FC Vaajakosken vuoro. Myös FCV:n vastustaja tulee Lahdesta. Ottelu tulee olemaan hyvä mittari Kakkosen kaudelle, vaikka Lahden Reipas pelaakin eri lohkossa kuin FCV. Lahtelaisten riveihin palasi äskettäin pelaaja, joka pelasi seurassa jo juniorina sekä miehissä Kolmosta ennen kuin siirtyi kaudeksi 2019 Kakkoseen. Uusi seura oli: FC Vaajakoski. Kysehän on Masa Malenista, joka edusti vaajakoskelaisia kolmena vuonna 46 kertaa sarjassa ja cupissa tehden topparin tontilla kahdeksan maalia. Emme osaa sanoa, tuleeko Malen olemaan Vehkahallissa mukana uudessa paidassa, mutta ottelussa on kyllä maustetta.

Tulevalla kaudella Kakkosessa nähdään kolmaskin Keski-Suomen edustaja, ja näin Jyväskylän Komeetatkin tulevat mukaan vasta 3. kierroksella. Pitkänäperjantaina Komeetat matkustaa Imatralle. Viime kaudella omassa Kolmosen lohkossaan neljänneksi sijoittunut Imatran Palloseura lähtee otteluun haastajana. Tasoero tulee tuskin olemaan kovinkaan suuri, joten tätäkin ottelua odotamme suurella mielenkiinnolla.


Keski-Suomen Jalkapalloviikko lehti koko vuodeksi vain 60 eurolla saat meidän kaupasta.


Print