T15 Liiga: HauPa ryöstää pisteet PaRi:lta

Haukiputaan Pallo haki kauden avauksessa 3-0-voiton Jyväskylästä, jota ainakin suurinumeroisuudeltaan voidaan pitää yllättävänä. PaRi hallitsi peliä, mutta tulos kertoo selvästi, kumpi joukkue oli tehokkaampi.

La 9.4.2022 T15 Pohjoinen Liiga
Palokan Riento T-07 – Haukiputaan Pallo T-07 0-3 (0-1)

PARI: Jokinen – Lyytinen, Patrikainen, Kinnunen – M Kapanen, Ruuskanen, Kuivalainen, N Kapanen – Vahtokari, Aho, Vertainen; vaihdosta: Tanttu, Muhonen, H Tuhkanen, S Tuhkanen
HAUPA: S Hietala – Hiltunen, Tuikka, Ervasti, Pattison – Millaskangas, Mesilaakso, Selkälä, Ylianttila – Stenius, Ahola; vaihdosta: Viinamäki, Lämsä, Uusiautti, Sorakangas
T: Willman – Lummi, Hossain
Y: 27 Vehkalammen liikuntapuistossa
MAALIT: 4. 0-1 Hiltunen, 69. 0-2 Tuikka, 80. 0-3 Ahola
V: -
PP: Ruuskanen – Ahola, Mesilaakso

 

Peli alkoi kahta minuuttia ennen virallista aikaa, ja sopivasti samalla iski myös lumikuuro. Teemaan niin ikään sopivasti ensimmäisen maalin teki Lumi – siis Lumi Hiltunen isolla L:llä. Kulmatilanteessa Hiltunen oli päässyt pilkun kohdalla täysin vapaasti palloon ja ampui pelivälineen kunnon vedolla maaliin (4.).
Johtomaali ei tässä vaiheessa vielä ollut suurempi yllätys, sillä molemmilla joukkueilla oli alussa paikkoja. Maalin jälkeen Palokan Riento otti pelin kuitenkin täysin haltuunsa. Myötätuulta selässä näytti olevan vain ajan kysymys, milloin emännät tasoittaisivat lukemat. Paras paikka oli Elli Ruuskasella, joka veti niukasti maalin yli (10.).
Tasoitusmaalia ei avausjaksolla tullut, mutta PaRi jatkoi myös tauon jälkeen hyökkäyspeliin panostamista. Tasoitus oli lähellä, kun Lydia Tanttu antoi 48. minuutilla hienon keskityksen maalin eteen, missä Sohvi Tuhkanen ei ihan yltänyt palloon.
PaRi:lla oli vielä reilut puoli tuntia aikaa, mutta pikkuhiljaa peli alkoi tasoittumaan, ja vieraatkin saivat taas paikkoja. HauPa:lta sujuivat tässä ottelussa erikoistilanteet, ja niinpä Mette Tuikka puski kulmatilanteesta 0-2:een (69.). Tämän sekä myös avausmaaliin johtaneen kulman antoi HauPa:n kapteeni Ella Ahola.
Takaiskusta huolimatta PaRi ei luovuttanut, vaan pyrki vielä kaventamaan. HauPa-maalivahti Sandra-Sofia Hietala torjui kuitenkin kerran loistavasti. Päivän viimeisen maalin teki taas HauPa, kun kahden ensimmäisen maalin kohdalla tärkeässä roolissa ollut Ella Ahola pujotteli puolustuksen läpi ja viimeisteli tällä kerralla itse (80.).
Hetkeä myöhemmin pilli soi kolmesti, ja lopputulokseksi kirjattiin 0-3.

”Älyttömän kivaa oli avata kausi”

PaRi:n leirissä tulokseen oltiin hieman pettyneitä. Päävalmentaja Tuomo Virtanen kommentoi peliä seuraavasti: ”Meillä oli hankalaa viimeisellä neljänneksellä, viimeisellä kolmanneksella päästä maalintekosektorille. Muuten oli hyvää tekemistä ja pallonhallinta oli ihan ok. Ekalla jaksolla oli hieman rauhattomuutta ja epävarmuutta, mutta toinen jakso oli ihan hyvä. Tästä on hyvä jatkaa”, sanoo Virtanen, joka kertoo, että treeniohjelmaan lisätään nyt maalintekoharjoitusta: ”Niin saadaan sinne tehoa ja hyvä tulee.”
”Lähinnä on tavoitteena saada omaa peliä kasaan ja valmistaa joukkuetta B-junioreihin. Sarjaa ajatellen on tavoitteena tietysti nousta kuuden parhaan joukkoon, että päästään pelaamaan mukaan syksylläkin.”

Yläloppusarjaan pyrkii avoimesti myös Haukiputaan Pallo, vaikka valmentaja Milla Aholan mukaan haukiputaalaiset lähtevät siihen haastajana: ”Kolme vuotta yritettiin ja nyt päästiin. Jokainen voitto on meille suuri voitto”, sanoo Ahola.
Pelissä äänekkäästi pelaajiaan ohjannut ja kannustanut Ahola on innoissaan kauden alkamisesta: ”Älyttömän kivaa oli avata kausi, kun pitkä valmistautuminen on takana. Tästä on mukava rakentaa omaa peliä vielä tehokkaammaksi”, hän kommentoi.

”Erikoistilanteet onnistuivat meiltä tänään ihan jäätävän hyvin. Kun useampi pelaaja sinne menee, on mahdollisuus saada palloa maaliin. Hienoa, että näistä onnistutaan, kun vähemmän niitä paikkoja tulee, että hyödynnetään näitä. Sitä kautta saadaan sitä omaa peliä myös”, kertoo Ahola.

HauPa pelaa kahden viikon päästä sunnuntaina kotonaan KuPS:aa vastaan. PaRi YJ matkaa edellispäivänä Iisalmeen, jossa on vastassa Klubi-36.

 


Print