JPS – PKKU: Toinen jakso näytti tasoeron

Lämpimässä auringonvalossa pelattiin tänään vuoden ensimmäinen jalkapallo-ottelu Viitaniemen kentällä, kun Jyväskylän seudun Palloseura kohtasi Suomen Cupissa PK Keski-Uusimaan. Pelaaminen ”Nisulan montussa” onnistui vain, koska JPS:n taustahenkilöt olivat edellisillalla hakanneet viimeiset jäät kentältä. Jääpallokenttänäkin tunnettu “monttu” jaksoi pitkään pistää jalkapallolle vastaan.

Jyväskylän seudun Palloseura – PK Keski-Uusimaa 0-4 (0-1)
JPS: Puttonen - Naskali, Huusko, Haarala - Arponen, Koskela (66. Kebede), Sääksi, Itäranta (37. Piik), Kulmala - Ojala, Junikka
PKKU: Källman - Suihkonen, Peltonen, Mäkilä, Högström (68. Heikkinen) - Toivonen, Turunen (63. Ketonen), Luostarinen, Dahlfors - Tambwe, Kwasi Kwaw (58. Nan Rezkalla)
T: Nummela - Tiensuu, Viinikainen
Y: 69 Viitaniemen liikuntapuistossa
MAALIT: 4. 0-1 Mäkilä, 46. 0-2 Dahlfors, 50. 0-3 Toivonen, 55. 0-4 Dahlfors
V: Haarala - Kwasi Kwaw
PP: Sääksi - Dahlfors, Källman

Kakkosessa pelaava PKKU lähti otteluun luonnollisesti suurena ennakkosuosikkina. Vieraat ottivat pelin heti haltuun. JPS-veskari Veeti Puttonen torjui vieraiden ensimmäisen maalipaikan kulmaksi (4.). Kulmatilanteessa pallo tuli PKKU-toppari Roni Mäkilälle, joka hyppäsi kaikista korkeimmalle ja puski pallon tolpan kautta maaliin.
Nopeasta maalista huolimatta vieraat eivät saaneet itseluottamusbuustia ja hurmosta päälle, vaan sarjatasoa alempana pelaava JPS tuli peliin mukaan. Jyväskyläläiset loivat muutaman hyvän paikan, kun esim. Kalle Ojala (18.) ja Joona Junikka (24.) vetivät maalia kohti. Vakuuttavasti esiintynyt PKKU-maalivahti Robin Källman torjui kuitenkin kummassakin tilanteessa. Kun PKKU:n pelaajat ehtivät keskikentällä katsoa mihin pallon syöttävät, ne myös napsuivat hyvin kohdalleen. JPS ei ihan ehtinyt prässäämään niin paljon kun olisi tarvittu vastustajan syöttöpelin häiritsemiseen.
PKKU oli avausjakson lopun kuitenkin hampaaton. Maalipaikkoja ei juurikaan syntynyt. Toki JPS puolusti vahvasti. Yhden maalin johto toi rauhaa vieraiden tekemiseen. Ei ollut ihan pakko hyökätä hulluna, vaan pystyi vähän tarkkailemaan miten peli etenee.

JPS oli varmasti tsempattu täyteen taistelutahtoon puoliajalla, mutta PKKU:n hampaattomuudesta ei enää voinut olla puhetta toisella jaksolla, kun tasan 17 sekuntia tauon jälkeen Oscar Dahlfors viimeisteli vasemmalta laidalta oikeaan alakulmaan 0-2:een (46.). Maali tuli pelin kannalta erittäin pahaan saumaan.


JPS yritti vielä kaventaa, prässäsi korkealta ja keskiuusimaalaiset pääsivät vastahyökkäyksiin. Näin Hugo Toivonen teki kolmannen maalin (50.). Jälleen viisi minuuttia myöhemmin Dahlfors osui jopa 0-4:än (55.).

Kotijoukkueen kannalta tilanne näytti nyt pahalta. PKKU-myrsky kuitenkin laantui. Kerho sai vielä pari paikkaa. Selkein oli Hakim Tambwella, joka veti niukasti maalin ohi (69.).
JPS:n osalta puolustuksesta hyökkäykseen siirtynyt Tony Naskali pääsi hienon syötön jälkeen melkein laukaisemaan. PKKU:n puolustajat olivat kuitenkin silmänräpäyksessä  pallon edessä (87.). Pallokerho Keski-Uusimaa voitti ottelun lopulta selvin 0-4-lukemin ja jatkaa seuraavalle kierrokselle.

 

”Meillä ei riittänyt jalat korkeaan prässiin”
Tuplamaalintekijä Oscar Dahlfors kertoi meille pelin jälkeen PKKU:n näkemykset:
”Se sujui hyvin. On hyvä fiilis”, sanoo Dahlfors. Väite, että avausmaalin jälkeen PKKU:n peli ei olisi kulkenut Dahlfors ei halunnut vahvistaa täysin: ”Meillä oli kuitenkin pallonhallinta, mutta ei luotu paikkoja”, hän sanoo. Vieraiden pukukopissa löydettiin kuitenkin oikeat sanat: ”Piti vain muistuttaa, että lisää potkua ettemme tyydy tähän! Sitten tuli nopea paikka ja iskettiin siihen”, kertoo Dahlfors.
PKKU:n Kakkosen kausi alkaa kahden viikon päästä kotiottelulla FC Futura Porvoota vastaan.: ”Totta kai halutaan voittaa ja pelata niin hyvin kuin mahdollista”, Dahlfors kommentoi tavoitteet sarjakauteen.   

JPS hävisi ottelun kovaa vastusta vastaan. Kapteeni Julius Huusko kommentoi: ”Sen huomasi selkeästi, että oli Kakkosen porukka vastassa. [Se oli] kovin peli tällä kaudella. Eka puoliajalla oltiin hyvin mukana ja saatiin hyvin puolustettua. Toka jaksolla tulivat nopeasti toinen ja kolmas maali. Se katkesi sitten siihen”, sanoo Huusko, ”Ei saatu oikein luotua paikkojakaan, joten se on ansaittu lopputulos.”
Eroa Kakkosen porukkaan Huusko kommentoi näin: ”Meillä ei riittänyt jalat korkeaan prässiin.”
Suomen Cupin JPS voi nyt nopeasti unohtaa, kun keskiviikkona alkaa jo Kolmonen. JPS:lla on sarjakauteen kovat tavoitteet: ”Kärkitaistelussa haluamme olla mukana. Tämä oli hyvä treenimatsi siihen. Keskiviikkona lähdemme voittamaan”, sanoo Huusko. Keskiviikkona on Viitaniemessä derbyn aika, kun vastassa on tuttu FC Blackbird.


Print