Uusi tulokas: Inter Jyväskylä

kuva: Inter Jyväskylä

Alkavalle kaudelle on tulossa uusi nimi Jyväskylän jalkapallokartalle: Inter Jyväskylä. Seura on aloittanut toimintansa viime vuonna ja kokoonpanosta löytyy nimiä, jotka ovat tuttuja viime kauden Vitosesta ja jopa Nelosesta. Inter tulee tavoittelemaan Kutosen C1-lohkossa Yläloppusarjapaikkaa.

Viime vuonna perustettu Urheiluseura Internazionale liittyi tänä keväänä Palloliiton jäseneksi. Oikeasti joukkue on kaveriporukkana jo muutaman vuoden potkinut palloa - Vehkalammella, Viitaniemellä, Kampuksen kentällä - aina siellä, jossa kenttä oli juuri vapaana. Muutama kavereista pelasi viime vuosina myös sarjajalkapalloa. Esim. Finkbeinerin veljekset Jani ja Sami sekä Boris Čerina ja Juuso Mörsky voittivat viime syksynä Vitosen mestaruuden MSM Jyväskylän kanssa.

Uuden seuran nimessä Inter, on jokaiselle meistä tietty mielikuva.
"Inter Milano tunnetaan kansainvälisyydestä. Meillä on toistakymmentä kansallisuutta seurassa", kertoo puheenjohtaja Jani Finkbeiner.

Toisin kuin Inter Milanolla, joka perustettiin vuonna 1908, koska Milan Cricket and Football Clubin (nyk. AC Milan) brittiläinen seurajohto ei myöntänyt muille jäsenille päätösoikeutta, Inter Jyväskylän eroamisprosessi MSM:stä tapahtui hyvissä väleissä. Molemmat joukkueet kohtaavat mahdollisesti vielä ennen kauden alkua harjoitusmatsissa. MSM toimi myös emoseurana silloin, kun ilmoittautumisaika sarjaan meni vähän tiukaksi. Ilman jäsenyyttä uusi seura ei voi ilmoittautua Palloliiton sarjaan. Siihen yhteys kuitenkin jää. Inter on nyt itsenäinen seura eikä farmisopimusta tai vastaava ole tässä vaiheessa suunniteltu.

Kokoonpano on Interillä hyvin laaja. 20-25 pelaajaa ovat mukana. Jotkut heistä ovat vaihto-oppilaita tai muuttaneet Suomeen. Joukkuetta edustaa pelaajat Suomesta, Sveitsistä, Turkista, Kroatiasta, Espanjasta, Saksasta, Englannista, Perusta, Chilestä, Antigua ja Barbudasta, Iraqista, Arabien Emiraateista ja Turkmenistanista. Siitä huolimatta puhutaan kentällä Suomea - ainoastaan seuran tärkeät tiedotteet lähetetään pelaajille sen lisäksi myös englannin kielellä. Valmennustiimissä toimivat Čerina, Aaro Kumpulainen, joka pelasi viimeksi LPK:ssa sekä vielä yksi MSM:stä tuttu hahmo Ayrton Mestanza. Čerina ja Kumpulainen nähdään myös aktiivisesti kentällä.

Pelaajilla on eri taustoja. Kokemusta löytyy Nelosesta Kutoseen - Johan Ahonen ja Olli Helle tunnetaan Liikunnan Riemusta ja Joni Huikko (myös seuran sihteeri) tulee FCV /Redsistä. Toiset pelaa ensimmäistä kertaa sarjaa. Mihin tämä joukkue yltää?
"Alunperin, kun selasimme kokoonpanoamme, olemme sanoneet, että lähdemme dominoimaan sarjaa", kertoo Finkbeiner ja lisää nauraen: "
Meillä on ensimmäisenä vastustajana Blackbird Akatemia, joka tuli viime kaudella sarjan toiseksi. Nyt musta tuntuu, että otetaan silloin kunnolla pataan ja palataan maanpinnalle."

Värikkään vastuksen jälkeen Finkbeiner muistuttaa, että tämä on hänen henkilökohtainen fiilis, eikä se edusta valmennuksen ajatuksia:
"
Yläloppusarjaan pääseminen olisi hienoa. Päätavoite on kuitenkin pitää hauskaa sekä luoda Fairplayn ja positiivisen Teamgeistin kautta hyvää jalkapallofiilistä Kutosessa. Tottakai me lähdemme silti voittamaan."

Lisää Interistä (säännölliset peliraportit ja taustajutut) löytyy Keski-Suomen Jalkapalloviikko-lehdessä.


Print