Mitä kuuluu, ...Teppo Marttinen?

Keski-Suomi

Tänä iltana Miesten Kakkosessa kohtaavat SJK Akatemia ja JJK. Jyväskyläläislähtöinen maalivahti Teppo Marttinen, 24, on pelannut kummassakin seurassa. Kuulostelimme häneltä, mitä kuuluu Vaasaan, jossa hän edustaa nykyisin VPS, sekä miltä mieltä hän on SJK Ak - JJK ottelusta.

Teppo Marttinen, miten viihdyt Vaasassa?
Viihdyn Vaasassa erittäin hyvin, Vaasa on kaupunkina mukava ja olosuhteet harjoitella ovat mainiot.

Kilpailet Tuomas Pöyhösen kanssa peliajasta VPS:n maalissa. Jos vertailet teitä, missä on sinun vahvuudet, ja missä Tuomas on parempi?
Sanoisin että olemme Pöyhösen kanssa hyvin tasainen maalivahtiduo. Olen Tumppia ulottuvampi ja kokeneempi, hän taas on loistava 1vs1 torjuja.

VPS:n maalivahtivalmentaja Henri Sillanpää oli 10 vuotta maajoukkueen valmennusringissä. Miten yhteipeli on toiminut ja mitä hän on tuonut peliisi?
Yhteispeli Henkan kanssa on toiminut loistavasti. En ole kolmeen vuoteen saanut laadukasta maalivahtivalmennusta, joten lähes joka päivä opin uutta. Paljon oppia on tullut varsinkin torjuntatekniikoista ja sijoittumisesta sekä ennakoinnista.

Puhuit VPS-tv:ssä, että tavoite on Liiga-nousu. Ketkä ovat sinun mielestäsi kovimmat kilpailijat?
Uskon että tänä vuonna ykkönen on tasainen sarja jossa pelataan paljon ristiin. Jos joku joukkue on pakko valita, niin se on TPS.

Olet pelannut JJK:n kanssa Liigassa. Sen jälkeen seura syöksyi alemmas. Oletko seurannut JJK:ta lähtösi jälkeen?
Kyllä JJK:ta tulee seurattua aktiivisesti. Siellä pelaa paljon tuttuja ja muutenkin seuran tekeminen tietysti kiinnostaa.

JJK vaihtoi valmentajan juuri ennen kauden alkua. Onko kausi menetetty?
En usko että kausi on menetetty, eihän se ole vielä alkanutkaan. Toki valmentajan vaihto tässä vaiheessa on harvinaista ja tuo haasteita.

Kumpi voittaa JJK vai SJK Akatemia?
Toivon että JJK voittaa, mutta veikkaan SJK Akatemian vievän ensimmäisen kohtaamisen. Sjk Akatemialla on laadukas joukkue kakkoseen ja uskon, että he nousevat takaisin ykköseen.

Jyväskylä, Seinäjoki, Kokkola, Vaasa. Mikä niistä on futiskulttuurin kannalta edelläkävijä?
Sanoisin ettei mikään noista ole toisiin verrattuna edelläkävijä. Jokaisessa kaupungissa on ollut hienoa pelata, mutta itselle hienoin paikka on kuitenkin ollut pelata Harjulla.

Haastattelu: FZsch

Keski-Suomen Jalkapalloviikkoa voit tilata tästä.

Print