Kolme uutta joukkuetta Keski-Suomen Kutoseen

Keski-Suomen Miesten Kutoseen on ilmoittautunut 13 joukkuetta kaudelle 2022. Se on kaksi joukkuetta vähemmän kuin viime vuonna, mutta ottaen huomioon, että neljä joukkuetta (PetPet, KeuPa /2, Huima, KaDy /2) nousi Vitoseen eikä kukaan pudonnut, muutos on loppujen lopuksi positiivinen. Tästä hetken päästä enemmän.

Jyry
Jämsänkoskella pelaajatilanne JIlveksessä oli viime vuonna tiukka. Huhuja siitä, että seura lähtisi tänä vuonna vain yhdellä joukkueella sarjaan, liikkui jo ajoissa. Siinä mielessä on yllättävää, että ilmoittautumislistaan ilmestyi Jämsänkosken Jyry. Vuonna 1927 perustetussa seurassa harrastetaan yleisurheilua, painia, salibandyä, amerikkalaista jalkapalloa sekä junioreissa futsalia.
Jyryn salibandyjoukkueessa pelaa pelaajia viime kauden JIlveksen II-joukkueesta, joten Jyryn jalkapallojoukkueella saattaa olla kuitenkin paljon yhteistä viime kauden kutosdivarijoukkueen kanssa.

KonnU
Konneveden Urheilijat palaa Kutoseen vuoden tauon jälkeen. Tässäkin on taustalla historiasta tuttu joukkue, joka koostui KonnU:n tapauksessa vanhoista konkareista ja nuorista talenteista. Marko Ikonen, joka johti viime kaudella Suolahden Urhon Neloseen (jossa se jatkaa yhteisjoukkueena Äänekosken Huiman kanssa), on jälleen KonnU:n valmentajana. Kauden 2020 junnut ovat kasvaneet ja kehittyneet, ja KonnU:n yhteistyö Viitasaaren Jalkapalloklubin kanssa kehittyy entisestään. Viitasaarestakin nähdään varmasti entistä enemmän pelaajia kentällä.

LuoVU
Kieltämättä pieni yllätystulokas on Luonetjärven Varuskunnan Urheilijat. 16. toukokuuta 1968 perustettu seura on Suomen Sotilasurheiluliiton alainen urheiluseura. Uuden jalkapallojoukkueen joukkueenjohtaja, vetäjä ja myös pelaaja on Niilo Jokinen. Ilves-kasvatti pelasi tamperelaisten kakkosjoukkueessa Miesten Kakkosta ja sen jälkeen Tampereen Kisatovereissa, sekä viime kaudella neljän minuutin verran JJK Jyväskylä /2:ssa Miesten Kolmosessa. Joukkue koostuu pääsääntöisesti nuorista opiskelijoista, joiden joukosta löytyy eritasoista taustaa miesten ja nuorten sarjoista. 

JIlves naisten normaalikentälle
Naisten sarjoissa nähtiin keskisuomalaisten osalta kaksi muutosta. Viime kaudella pienkenttäsarjassa pelannut Jämsänkosken Ilves lähtee tänä vuonna täysikokoisille kentille eli Kolmoseen, jossa pelaavat viime kaudelta tutut Palokan Riento, Äänekosken Huima ja Jyväskylän Pallokerho sekä joukkueet Pohjois-Savosta, Etelä-Savosta ja Kymenlaaksosta. JyPK:n osalta tapahtui pieni muutos, kun JyPK /3 ja aiemmin pienkentällä pelannut naisten harrastejoukkue yhdistettiin.

Poisjääneet
Ilmoittautuminen naisten pienkenttäsarjaan on vielä kesken. Normaalikentällä pelaa kaikissa sarjoissa viisi keskisuomalaista joukkuetta eli yksi enemmän kuin viime kaudella.
Miehissäkin ilmoittautumislistoilla on yksi joukkue enemmän kuin vuosi sitten, kun tulijoita on kolme ja lähtijöitä kaksi. Pois jäävät Vitosessa pelannut Liikunnan Riemu sekä ennen kautta 2021 luopunut MSM Jyväskylä. Jos siis luopumisia ei tänä vuonna tule, nähdään kentillä käytännössä jopa kaksi joukkuetta enemmän. Yhteensä kaudelle 2022 on miesten joukkueita ilmoittautunut 40.


Print