Tehokas Savonlinnan TPS hakee pisteet Riemulta

image_printTulosta

Raportti: Riemu – STPS (N3)

   Mahdollisuus sarjan voittoon oli jo mennyttä, mutta STPS päätti kauden voitolla Jyväskylästä. Riemu näytti läpi ottelun, että se on vähintään tasavertainen.

La 21.9.2024
Liikunnan Riemu Jyväskylä – Savonlinnan TPS 1-2 (0-0)
RIEMU: Hautala – Långsjö, Kastarinen, Ruotsalainen, Koskinen – Mankki, Passi – Määttä, Häkkinen, Kokko – Nikula;
vaihdosta/:ssa: Tynjälä, Littunen, Piisilä, Peräniemi, Nyrhinen, Salminen, Kolehmainen
STPS: Kotilainen – Laine, Puurtinen, Honkonen, E Malinen – I Kukkonen, Lindblom – S Tissarinen, Ketolainen, Viremo – A Malinen;
vaihdosta/:ssa: H Tissarinen, Honkanen, Ihalainen
T: Hjelt – Kaipio, Suur-Uski
Y: 20 Vehkalammen 1-kentällä
MAALIT: 68. 0-1 Ihalainen, 78. 0-2 A Malinen, 83. 1-2 Kolehmainen
V: –
PP: Mankki, Passi – Puurtinen, Kotilainen, Laine

   Vehkalammen kentällä Jyväskylässä kohtasivat lauantaina kaksi tasavertaista joukkuetta. Harmi, että panokset olivat tässä vaiheessa kautta aika marginaalisia.
  Riemu aloitti pelin korkealla prässillä. STPS puolusti hyvin tiiviisti, eikä päästänyt kotijoukkuetta hyville paikoille, mutta vieraat taas eivät oikeasti päässyt vastustajan kenttäpuoliskolle. Maalipaikat oli avausjaksolla hyvin vähäiset. Ensimmäinen kunnon paikka tuli vasta 21. minuutilla, kun Matleena Koskinen veti kulmapotkutilanteesta pallon maalivahdin syliin. Muutenkin Riemun vasen pakki oli avausjakson aikana hyvin paljon esillä, kun Riemu painoi peliä vasemmalta puolelta. Sen kautta jyväskyläläiset saivat pallon usein ainoalle hyökkääjälle Linda Nikulalle, mutta STPS ohjasi näitä hyökkäyksiä kulmalippua kohti. Entinen liigapelaaja Annina Puurtinen ja nuori Unni Laine hoitivat siellä tilanteet pois.

   Puolen tunnin kohdalla Riemu sai osuman ylärimaan, josta pallo pomppasi maahan. Savonlinnalainen maalivahti Sanni Kotilainen ja toppari Hanna-Mari Honkonen kamppailivat Nikulan kanssa pallosta ja joku näki sen ylittävän hetkeksi maaliviivan. Maaliviivatekniikka ei luonnollisesti ole tällä sarjatasolla käytössä ja avustava erotuomari Anni Kaipio seisoi päätyviivan tuntumassa, joten luotetaan hänen päätökseen. 0-0 tilanteessa jatkettiin.

   Jälleen pallo päätyi maaliviivan lähellä 60. peliminuutilla suoraan Riemun kulmapotkusta. Kotilainen sai sen kuitenkin pidettyä kiinni, selvästi muutamaa senttiä viivan paremmalla puolella.
   Vieraiden hyökkäyssuuntaan oli tunnin aikana nähty aika vähän, mutta sitten Emilia Ihalainen lähti oikealla puolella maalia kohti ja sijoitti pallon matalalla laukauksella etunurkkaan (68.). Se oli Ihalaisen kauden kuudes osuma ja yhtäkkiä STPS oli siirtynyt 0-1 johtoon.

   Eikä tämä jäänyt viimeiseksi savonlinnalaishyökkäykseksi. Kaksi minuuttia myöhemmin pallo osui ylärimaan ja pomppasi sitten Aino Viremon jalkojen viereen. Jälkiveto meni selkeästi maalin yli (70.).
   Vaihe, jolloin STPS sai painetta Riemun maalin eteen oli lyhyt, mutta tehokas. Kulmapotkun jälkitilanteesta vieraat siirtyivät Aava Malisen maalilla 0-2 johtoon (76.). Viimeinen syöttö tuoksahti monen jyväskyläläisten mielestä vahvasti paitsiolta, mutta maali laskettiin.
   Jalkapallojumala oli tänään savonlinnalainen. Riemu ei saanut palloa maaliin. Iida Salminen pääsi kulmatilanteesta vetämään monesti, mutta Kotilaisen refleksitorjunnat estivät kavennusmaalin (80.).

   Juuri kun näytti siltä, että STPS hakisi voiton vahvan puolustamisen ja tehokkaan viimeistelyn perusteella, vieraat suorittivat mielenkiintoisia taktisia muutoksia: puolustuslinjasta vaihdettiin peräti kolme pelaajaa toiselle paikalle tai kokonaan kentältä pois. Ainoastaan Honkonen pysyi topparin paikalla. Sen lahjan, että uusi puolustus oli vielä kylmänä, Riemu otti ilolla vastaan ja Ida Kolehmainen kavensi 1-2:een (84.).

   Tämä oli kuitenkin pelin viimeinen vakava tilanne. Tasapeliin se ei enää riittänyt. Riemulle oli tänään tarjoilla enemmän, mutta STPS teki mahdollisuuksista enemmän. Kiistanalaisista päätöksistä huolimatta siitä ei pääse tämän ympäri.
   Kauden viimeisen ottelunsa pelanneet keltamustat pääsivät vielä tasapisteisiin (42) sarjavoittaja Ylämyllyn Yllätyksen kanssa.
   Liikunnan Riemu jää sarjassa kolmanneksi. Kauden viimeinen ottelu on ensi lauantaina Säynätsalossa LauTP:ta vastaan.

FZ