JaVi

JaVi on puolueton jalkapallomedia, jonka tarkoitus on varsinkin Suomen jalkapallokulttuurin esille nostaminen. Olemme riippumaton isoista mediataloista ja konserneista. Suurin ja tärkein rahoittaja ovat meidän lukijat ja tukijat.

Alku tapahtui vuonna 2013 yhdellä A4-sivulla, jossa raportoitiin Lapin Nelosen avauskierroksen otteluista Rollon Pojat - Kittilän Palloseura ja FC Muurola - Sodankylän Pallo. Lapin Jalkapalloviikko oli syntynyt.

Pitkään yhden miehen projektina ollut Jalkapalloviikko jäi matalan profiilin harrasteprojektiksi ja mm. saksalaisen tekijän suomen kielen taidot ovat tuottaneet haasteita.

Vuosina 2013 ja 2014 julkaistiin myös Kausilehti Lapin jalkapallosta, jossa esiteltiin kaikki miesten ja naisten joukkueet.

2015 työporukka kasvoi ja Kausijulkaisuja syntyi jo kolme. Niitä oli Lapin lisäksi myös Keski-Suomen sekä Itä-Suomen piireistä. Jälkimäisistä julkaistiin PDF-formaatit säännöllisinä Viikkojulkaisuina ja vuoden lopussa Itä-Suomen Jalkapalloviikon kausilehti palkittiin jopa Itä-Suomen piirin erityispalkinnolla kauden päätyttyä juhlagaalassa.

JaVi:n visio on kattaa Suomen jalkapallo kokonaisvaltaisesti Hangosta Utsjoelle (ja vähän sen taaksekin), kärjestä aladivarien kautta harrasteturnauksiin, metropolista viimeisen korven takakentälle sekä kenttätapahtumista, kulttuurin ja historian kautta tarinoihin. Matkaa on vielä edessä... mennään se yhdessä!


Print