Selkeä voitto derbyssä - JPS:n kotivoittoputki jatkuu

Jyväskylän Seudun Palloseura oli kotijoukkue, kun JPS isännöi Viitaniemessä JJK/2:ta. Ei siellä paljon todellista merkitystä, mutta isännille se oli jo kolmas kotivoitto putkeen. Sarjataulukossa punaiset kamppailevat Blackbirdin kanssa kaupungin herruudesta. JJK /2 otti sen osalta takaiskun.

Ke 22.6.2022
Jyväskylän seudun Palloseura - JJK Jyväskylä /2  3-0 (2-0)
T: Lehtola - Osola, Paajanen
Y: 250 Viitaniemen liikuntapuistossa
MAALIT: 15. 1-0 Arponen, 35. 2-0 Arponen, 90+3. 3-0 Rintatalo
V: Sääksi, Arponen, Ojala - Koivula
PP: Arponen -

JJK aloitti kuskin paikalla ja piti palloa hyökkäysalueella hakien aktiivisesti johtomaalia. Varsinkin Matias Sydänmaan kanssa joutui kotijoukkue olemaan tarkkana.
   Vastustajan pallonhallinnasta huolimatta JPS:n puolustus oli tiivis, eikä laukauksia maalille asti juurikaan tullut. Kulmapotkuja oli useita, mutta koska ne annettiin korkeina, ei JPS:llä ollut ongelmia niiden pois puskemisessa. Muutenkin JJK pelasi liikaa korkeita palloja. Niissä JPS:n jykevä puolustus on parhaimmillaan. Tommi Sääksi keskikentän pohjalla tuki vahvasti JPS:n puolustuslinjaa.
   Vähän yllättäen, kesken JJK:n pyörityksen JPS pääsi johtoon 15. minuutin kohdalla. Peli oli ollut siihen asti täysin JJK:n hallussa, vaikka heidän puolustuksessa olikin ollut pientä epävarmuutta. Samuel Arponen pääsi vapaasti laukomaan pallon maaliin ja tyylikäs oli myös takaperin voltti tuuletuksena.
   Maalin jälkeen JJK jatkoi hyökkäämistä, mutta maalipaikat ja laukaukset olivat edelleen vähissä. Välillä JPS oli ongelmissa JJK:n korkean prässin kanssa. Maxime Nzeza oli yllättää JPS:n maalivahti Veeti Puttosen useamman kerran, kun olikin odotettua nopeammin ihan nenän edessä. Valmennus huomasi JJK:n prässin vaarallisuuden ja vaihtoi taktiikaksi pistää palloa kohti Joni Rintataloa.
   Samuel Arponen pääsi toistamiseen maalintekoon 35. minuutilla. Hän oli unohtunut vielä edellistä kertaa vapaammaksi maalin eteen. Laukaus oli nyt enemmän rauhallinen sijoitus ja tuuletuskin astetta maltillisempi kuperkeikka.

Puoliajan jälkeen peli jatkui varsin tasaisena vääntönä. JJK:lla oli ongelmia JPS:n erikoistilanteisen kanssa, mutta enempää maaleja ei nähty. Molemmat joukkueet osuivat kertaalleen tolppaan. Yliajalla JPS:n Joni Rintatalon pääsi herkuttelemaan vapaapotkusta 3-0. Tarkka laukaus oikeaan ylänurkkaan oli viimeinen niitti ja heti sen jälkeen ottelu vihellettiin päätökseen.