Takatolppa - 50:n juhlavuoden kunniaksi

Naisten Liigasta on tullut Kansallinen Liiga, Kansallinen Ykkönen tulee kohta perässä. Helmarit menevät Annan johdolla kisoihin ja kannattajana olemme mukana, vaikka Korona yritti sulkea meidät ulos.

Mutta mistä on naisten jalkapallo tulossa? Mikä on sen identiteetti? Miltä näyttää tulevaisuus?

Takatolppa on JaVin lehti Naisten jalkapallosta. Sitä julkaistaan neljä kertaa vuodessa. Lehdessä seurataan jalkapallon naisten sarjojen ja seurojen ajankohtaisia ilmiötä, kommentoidaan kehitystä ja tutkitaan sen historiaa ja identiteettiä. Ensimmäinen lehti julkaistaan keväällä 2021.

Vuonna 1971 pelattiin Suomessa ensimmäinen Naisten Cup, vuotta myöhemmin ensimmäinen virallinen Mestaruuskilpailu. Tutkimme Takatolpassa niitä 50 vuotta pala kerrallaan, samalla kun seuramme polkua tästä eteenpäin. Missä ovat seurat, jotka olivat muutama vuosi sitten pääsarjassa? Onko Kainuun, Lapin kylien tai Kymenlaakson tytöille tarjoilla futistoimintaa? Mikä on Palloliiton, seurojen ja kannattajien tai fanien visio? Puhumme näistäkin aiheista. Katsomme myös ulkomaihin (ei pelkästään Euroopan huipulle) ja nostamme esille mielenkiintoisia henkilötarinoita.

Takatolppaa pystyy tilaamaan yksittäisenä lehtenä (7,20 €), kestotilauksena (4 numeroa, 26 €) tai tukitilauksena (4 numeroa, 40 €). Kauppaan pääset tästä.

Takatolppa #1 julkaistaan toukokuussa 2021. Lehdessä aiheena mm.:

Teema
- Mimmit? Naiset? Kansallinen Liiga? Naisjalkapallon tai jalkapallonaisten identiteettikysymys

muut aiheet
- Pieni kausiennakko Liigasta Vitoseen

- Kriisipalaveri: Kuulumisia seuroista, jotka ovat nähneet jo parempia aikoja
- Perinne: KTP ja SeMi
Kansainvälinen
- Tšekki