Takatolppa - 50:n juhlavuoden kunniaksi

Naisten Liigasta on tullut Kansallinen Liiga, Kansallinen Ykkönen tulee kohta perässä. Helmarit menevät Annan johdolla kisoihin ja kannattajana olemme mukana, vaikka Korona yritti sulkea meidät ulos.
Mutta mistä on naisten jalkapallo tulossa? Mikä on sen identiteetti? Miltä näyttää tulevaisuus?
Olisimme voineet tasa-arvon vuoksi tehdä lehden sekä miesjalkapallolle että naisjalkapallolle. Haluamme keskittää resurssimme tässä vaiheessa kuitenkin siihen, josta on tähän menessä kerrottu vähemmän.

Takatolppa on JaVin lehti Naisten jalkapallosta. Sitä julkaistaan neljä kertaa vuodessa, josta yksi on Kausijulkaisu, jossa ennakoidaan Suomen sarjakautta. Muissa kolmessa lehdessä kerromme tarinoita menneisyydestä, nykyajasta ja tulevaisuudesta eli seuraamme ja kommentoimme kehitystä ja tutkitaan paljon myös historiaa.

Tarkoitus on julkaistaa kaksi ensimmäistä lehteä vuoden 2021 alkupuolella. Vuonna 1971 pelattiin Suomessa ensimmäinen Naisten Cup, vuotta myöhemmin ensimmäinen virallinen Mestaruuskilpailu. Tutkimme Takatolpassa niitä 50 vuotta pala kerrallaan, samalla kun seuramme polkua tästä eteenpäin. Missä seurat, jotka olivat muutama vuosi sitten pääsarjassa, ovat nyt? Onko Kainuun, Lapin kylien tai Kymenlaakson tytöille tarjoilla futistoimintaa? Mikä on Palloliiton, seurojen ja kannattajien tai fanien visio?

Varoitus: Olemme ensisijaisesti jalkapallofaneja. Jokaisella kirjoittajalla saattaa olla seura lähellä sydäntään, mutta pystymme välillä ottamaan seuralasit myös pois päästä. Olemme myös jalkapalloromantikkoja. Bisnes ja trendit ovat meille usein epäilyttäviä. Yksi syy enemmän tutkia niitäkin tarkemmin ja myöntää välillä itsellemme, että jotain saattaa olla paremminkin kuin ennen.

Takatolppaa pystyy tilaamaan yksittäisenä lehtenä (7,20 €), kestotilauksena (4 numeroa, 26 €) tai tukitilauksena (4 numeroa, 40 €). Kauppaan pääset tästä.