Komeetat v KajHa – tasapeli vain toiselle tarpeeksi



Komeettojen Lasse Laakso ja KajHa:n Ismat Heydari (kuvat: FZsch)

Derbyviikot Komeetoille: viime viikko FCV, ensi torstaina JJK. Jokainen on ottelu on kuitenkin vaaleansinisille tärkeä. Sarja-arjessa oli perjantaina isot pisteet tarjolla, kun vieraaksi saapui Kajaanin Haka.

Pe 3.6.2022
Jyväskylän Komeetat – Kajaanin Haka 1-1 (1-0)
KOMEETAT: Kiiskinen – Peurakumpu (85. Korolainen), Huntus, Penttinen, Sarkkinen – Mehto (57. Häkkinen), Laakso, Seilonen (85. Rautiainen), M Niemelä – Chadid (57. Honkonen), Nousiainen
KAJHA: Kemppainen – Coelho Da Silva, Mäki, Heiskanen, Samnda (38. Mikkonen) – J Kivijärvi – Nunes Quadros, Heydari, N Kivijärvi, Erola (74. Marcos) – Nurkkala
T: Rantakaulio – Gul, Kainulainen
Y: 144 Comets’ Parkissa
MAALIT: 14. 1-0 M Niemelä, 50. 1-1 Nurkkala
V: Chadid, Sarkkinen -
PP: M Niemelä, Laakso, Sarkkinen – Nurkkala, N Kivijärvi

   Komeettojen avauskokoonpanossa oli toisen kerran hyökkääjä Morad Chadid. FC Vaajakoskea vastaan hän oli tehnyt joukkueensa ainoa maali, joka oli lopussa kuitenkin pisteen arvoinen. Chadidilla oli tässä ottelussa ensimmäinen mainittava paikka, kun Komeetat saivat vastahyökkäyksen Lasse Laakson kautta. Maalivahti Kalle Kemppaisen edessä Chadid valmisteli kaikessa rauhassa laukauksensa, mutta veto ei ollut tarpeeksi kova aiheuttamaan Kemppaiselle vaikeuksia (8.).
  Kajaanin Haka pelasi ottelun alkuvaiheessa selvästi Komeettoja korkeampaa ja hallitsi palloa. Yksi ehkä keskitykseksi tarkoitettu pallo meni maalia kohti, mutta huippupaikat antoivat vielä odottaa. Komeettojen vastahyökkäykset sen sijaan johtivat välillä jopa ylivoimaan hyökkäysalueella. Matias Niemelä oli keskellä muutama syöttövaihtoehto, mutta hän veti itse vasurilla… ja osui 1-0:an (14.). Se oli Komeettojen kauden kolmas maali ja jälleen ottelun johtomaali.
  Komeetat saivat tästä entistä enemmän varmuutta. Mutta oikeasti alusta lähtien näytti siltä, että rinnat ja olkapäät olisivat edellisiä pelejä leveämpiä. Vapaapotkutilanteessa meinattiin hakea jo väkisin toista maalia. Myös toppari Perttu Huntus oli mukana ylhäällä, mutta Hakan puolustus blokkasi hänen vetonsa. Kajaanilaiset lähtivät vastahyökkäykseen. Eeli Peurakumpu haki pallon kuitenkin keskiviivan tuntumassa päättäväisesti takaisin kotijoukkueelle.


Kalle Kemppaisen torjunta Morad Chadidin (numero 89) laukauksesta (8. minuutti)

   Nyt kehittyi mielenkiintoinen ottelu. Vastahyökkäys seurasi ajoittain vastahyökkästä ja koko ajan syntyi jännittäviä tilanteita. 25 minuuttia oli pelattu, kun KajHa:n Henrique Nunes Quadros puski vapaapotkutilanteesta. Pallo pomppasi maahan ja siltä maalivahti Akseli Kiiskisen jalkojen välistä maaliin. Nunes Quadrosin riemu jäi kuitenkin kesken, koska avustava erotuomari Renne Kainulaisen lippu oli ylhäällä – paitsio!
  Kaikkien paikkojen listaaminen olisi kohtuutonta. Komeettojen osalta paras tuli, kun Juuso Sarkkinen oli vasemmalla tolpalla keskityksen jälkeen vapaana maalin edessä (29.). Laukaus ei mennyt maaliin kuten ei myöskään KajHa:n Tiitus Erolan veto (35.).

   Toisella puoliajalla oli samoja pirteitä kuin avausjaksolla. KajHa sai 50. peliminuutilla rangaistuspotkun, jonka Tuomas Nurkkala suoritti varmasti 1-1:een (50.). Sen jälkeen peli taas aaltoili, joskin Komeettojen peli kulki paremmin. Juuso Sarkkinen, joka pelasi vahvan pelin ja näytti motivaationsa suullisesti, mutta myös tekojen kautta, laukoi 66. minuutilla vasemmalta laidalta ulkotolppaan. Komeetat saivat myös lukuisia kulmapotkuja, jotka vieraiden puolustusmuuri sai kuitenkin torjuttua.


Juuso Sarkkinen (kuva: FZsch)

   Vajaa kymmenen minuuttia ennen loppua kotijoukkue vaati kovasti rangaistuspotkua, kun Toni Nousiainen ampui kajaanilaiseen käteen (82.). Ei valitus kuitenkaan auttanut. Eikä se voittomaali enää tullutkaan. Vielä kerran oli kotijoukkueelle jopa tämä yksi piste vaarassa. Ismat Heydarilla oli jättipaikka boksissa, mutta Akseli Kiiskinen torjui vedon kulmaksi (85.).

   Näin jännittävän pelin viivan alle jää tasapeli, jonka kanssa toinen joukkue pystyy selkeästi parempi elämään kuin toinen. Kajaanin Hakalle se oli jo neljäs tasapeli kuudennessa ottelussa ja ero putoamispaikoille pysyy ainakin toistaiseksi samana. Komeetoille se oli kauden toinen piste, jonka avulla se antaa punaisen lyhdyn ainakin kahdeksi yöksi GBK:lle. Sekin voi olla kauden päätteeksi tärkeä, muttei vielä miellytä, kun voittotili pysyy avaamatta.



Tuomas Nurkkala (vasemmalla; kuvat: FZsch)

Tuomas Nurkkala ylpeä KajHa:n nuorisosta
   Komeettojen joukossa naamat olivat pelin jälkeen vakavia. Jälleen johdettu, pelattu hyvin, mutta jälleen se ei riittänyt avausvoittoon Kakkosessa.
”Harmittaa, että se ei riittänyt voittoon. Olihan siellä paikkoja tasoitusmaalin jälkeenkin. Vastustaja ei hirveästi moneen paikkaan päässyt. Mutta tämmöistä se välillä on. Itselläkin oli paikka, josta maalin pitää tehdä, mutta ei”, miettii Komeetat-kapteeni Lasse Laakso, joka pelasi jälleen aktiivisen roolin keskikentällä. Joukkueen peliin Laakso on tavallaan tyytyväinen, mutta lopulta hän päättyy äsken mainittuun ongelmaan:    ”Pallollinen peli oli melko hyvä ja tuli paikkoja, mutta kun paikka tulee, pitää pistää pallon maaliin”, hän sanoo.
    Komeettojen seuraava peli on paikallispeli JJK Jyväskylän luona. Siellä nuori nousija ei voi kuin voittaa.
  ”Se on tietysti yksi kauden kohokohtia. Toivottavasti pystytään pelaamaan ja tekemään sen ainakin heille vaikeaksi”, kommentoi Lasse Laakso.

   Kajaanin Hakan lähtökohdat tähän otteluun olivat haastavia. Poissaoloja loukkaantumisen ja pelikieltojen takia on useita. Sekä lähtökohtien että siihen, miten peli eteni, kapteeninauhan kantanut Tuomas Nurkkalasta se oli lopulta voitettu piste: ”Tosi vaikea ensimmäinen puoliaika. Komeetat painoi tosi hyvin. Tiedettiin, miten ne pelaa, muttei silti oikein pystytty pysäyttämään heitä. Ihan ansaittu johto heille. Toisella puoliajalla peli tasoittui, mutta ei meillä ollut oikea lääkettä voittamiseen. Ihan ok suoritus. Meillä on tosi vaikeat viimeiset viikot. Kolme punaista korttia tullut ja pelikieltoja, kolme avauksen pelaajaa loukkaantunut. Mutta piste on tästä hyvä. Olen tosi onnellinen, että saatiin se piste toisella puoliajalla”, mietti Nurkkala, joka teki KajHa:n maalin.
  Toivoa tuleviin matseihin antaa Nurkkalan mukaan pelikiellossa olevien pelaajien palaaminen sekä myös nuoret pelaajat: ”Olen tosi ylpeä, että meidän joukkueen nuoret jätkät pelasivat tänään hyvän ottelun. Varsinkin heille ne Kakkosen matsit ovat tosi tärkeitä”, kommentoi Tuomas Nurkkala.
  KajHa:n seuraava peli on viikon päästä lauantaina kotimatsi Oulun Luistinseuraa vastaan.


Renne Kainulainen (kuva: FZsch)


Print