Upeat maalit toivat JJK:lle voiton Komeettoja vastaan

Sarjakärki vs. sarjan viimeinen. Odotettavissa maalikarkelot, kun JJK haluaa näpäyttää nousukasta ja samalla kuitata edellisen GBK-pelin 1-1 ”tehottomuus”. Komeetat on pelannut kaksi edellistä otteluaan 1-1 (FCV ja Kajha), joten puolustus on toiminut, ongelmat heillä on ollut enemmän maalinteossa.

To 9.6.2022
JJK Jyväskylä - Jyväskylän Komeetat 2-0 (1-0)
JJK: Viljala - K Korhonen (69. Luoma), Hoffren, Räsänen, Porkka - Kirvesoja - Säily (82. Osso), Salo, Lepo (60. A Manninen), Nzeza (46. Saarikko) - Lehtonen (60. Saastamoinen)
KOMEETAT: Kiiskinen - Peurakumpu (66. Korolainen), Huntus, Penttinen, Sarkkinen - M Niemelä, Seilonen, Laakso (42. Virta), Häkkinen (66. Mehto) - Nousiainen, Chadid (81. Honkonen)
T: Juusola - Gul, Pitkäranta
Y: 1 247 Harjun stadionilla
MAALIT: 45+1. 1-0 Lepo, 80. 2-0 A Manninen
V: Osso - Laakso, Sarkkinen, Penttinen

JJK aloitti odotetun vauhdikkaasti ja varsinkin oikealla laidalla oli kiirettä. Sähäkkä Juuso Sarkkinen sai kuitenkin Kristian Säilyn ja koko ajan hyökkäyksiin mukaan nousevan Konsta Korhosen pidettyä aisoissa. Toisella laidalla Maxime Nzezalla olisi kovat näyttöhalut, mutta ihan ei osunut syötöt kohdalleen ja hyvin Komeettojen puolustus onnistui häntä vastaan puolustamaan. Pientä turhautumistakin oli havaittavissa. Aleksis Lehtosen luovuus oli avainasemassa Komeettojen puolustuksen sekoittamiseksi. Lehtonen pääsi harvoin palloon, mutta hänen syöttöjensä jälkeen oli ainoat lyhyet hetket, kun Komeetoilla oli  puolustuksessa epäselvyttä.
   Kertaalleen pallo meni maaliin, kun se vähän Akseli Kiiskisen näpeistä lipsahti ja kaksi JJK:n pelaajaa rienti sitä puttaamaan maaliviivalta sisään. Tilanne liputettiin kuitenkin paitsioksi. Jäi hieman epäselväksi, olisiko pallo mennyt maaliin ilman pelaajien kosketusta ja olisiko se silloin hyväksytty. Luultavasti.
   Komettojen hyökkäyspeli oli hankalaa. Omasta päästä lähdettin hetkittäin oikein hyvin, kun Lauri Seilonen tai Lasse Laakso laskeutuivat keskikentältä riittävän alas ja heidän kautta pystyttiin peliä rakentamaan. Toki välillä JJK:n prässi osui kohdalleen ja Komeetoille tuli liian kiire pallon kanssa. Kun Komeetat sai pallon keskiviivan yli, kuihtui hyökkäykset usein siihen. JJK:n vahva puolustus ja keskikentän alimmainen Ville Kirvesoja ei juurikaan armoa antanut.
   Hetki ennen taukovihellystä JJK onnistui maalinteossa. Jonne Porkka nousi vauhdilla laidalta ja tilanne päätyi kulmapotkuksi. Säily keskitti pallon etutolpalle, josta Vertti Lepo pukkasi pallon takatolpan juureen. Samalla hetkellä kun maali tuli, alkoi Harjulla aurinko paistaa.

Puoliajalla JJK vaihtoi Nzezan Jimi Saarikkoon, joka toikin otteluun lisää vauhtia, haastamista ja tilanteita. Peli oli kuitenkin pitkään tasaista vääntöä. Komeettojen maalipaikat oli edelleen vähissä ja JJK haki toista maalia, mutta heidän laukaukset oli vähissä, vaikka pallo liikkuikin pelaajalta toiselle. Viimeiset syötöt ei mennyt kohdilleen ja Komeetat jaksoi vieläkin puolustaa hyvin.
   Aatu Manninen ja Robin Saastamoinen vaihdettiin 60. minuutilla kentälle. Pois Lepo ja Lehtonen. Vapauttavan 2-0 maalin tekeminen ei edelleenkään ollut kovin lähellä. Maalin edestä puuttui pelaaja. Saastamoisella on tapana mennä laidalle, jossa oli jo Säily. Ajoittain JJK:n keskushyökkääjänä oli laitapuolustajana aloittanut Konsta Korhonen! Hyvä ja lupaava pelaaja, mutta ei kai nyt sentään parhaimmillaan keskushyökkääjänä? Korhosen mennessä vaihtoon oli Saastamoisen pakko sijoittua keskemmällä. Hän ei vaan ole luontevimmillaan sillä paikalla.
   Komeettoilla ei ollut edelleenkään yhtään maalipaikkaan, mutta JJK:n peliä helpotti Aatu Mannisen mahtikanuuna vasempaan ylänurkkaan 80. minuutilla. Kirvesojan tarkka syöttö vapautti Roope Salo laidasta läpi. Hän pelasi pallon Saastamoiselle etutolpalle. Perttu Huntus esti Saastamoisen kääntymisen maalia kohti, mutta hän suojasi hyvin ja pelasi pallon alaspäin rangaistusalueen rajalle. Aatu Mannisen pääsi rauhassa laukomaan pieneen pomppuun ja sille ei Kiiskinen mahtanut  yhtään mitään. 2-0 maalin jälkeen lähinnä odoteltiin, että peli päättyy.

JJK teki, mitä piti, vaikka yleisö ja varmasti pelaajat odottivat ottelulta enemmän. Tappiosta huolimatta Komeetoilta hyvä puolustuspeli, vaikka voittaminen ilman maaleja ja maalipaikkoja on hankalaa. Maalin tekeminen ei missään vaiheessa ollut edes lähellä.
   Toimittajalta meni osa ottelun lopun havainnointikyvystä toisenlaisen taistelun seuraamiseen. Pääkatsomon katolla JJK:n ”katsomovalmentaja” Janne Korhonen joutui useamman kerran suojautumaan agressiiviselta lokilta. Mitähän olisi pitänyt tapahtua, että Ketut olisi vaihtanut nimensä Lokeiksi?