Blackbird Akatemia voitti kärkiottelun

Blackbird Akatemia ja Komeetat/3 aloittivat yläloppusarjan maanantaina Jyskässä. Blackbird lähti yläloppusarjaan kärjessä ja voitto Komeetoista olisi askel lähempänä sarjanousua. Jos tulee voitto, tarvitsee kahdesta viimeisestä ottelusta voittaa vain toinen, jolloin muiden tuloksilla ei ole väliä.

Ma 29.8.2022
FC Blackbird /Akatemia - Jyväskylän Komeetat /3 3-2 (1-0)
T: McConnell
Y: 20 Jyskän kentällä
MAALIT: 45. 1-0 Saarikoski, 47. 1-1 Kivelä, 66. 2-1 Ruotanen, 74. 3-1 Kajoba, 84. 3-2 Rutanen
V: Kajoba, Mbiyambiye, Nkunda - Kivelä, Reina, Piippanen
PP: Vänttilä - Huotari

Ensimmäinen puoliaika oli varsin tasainen. Blackbird aloitti ottelun yllättävänkin maltillisesti ja antoi Komeettojen olla hetken kuskin paikalla. Pikkuhiljaa alkoi Blackbird lisätä pallollista hallintaa ja oli aktiivisempi. Komeettojen puolustus oli kuitenkij Raza Hamid Ghalandarin ja maalivahti  Elias Huotarin johdolla ohittamaton lähes ensimmäisen puoliajan loppuun asti.
   Teemu Vänttilän kulma meni takatolpalle Leo Rautiaiselle, jonka pusku tuli ihan yksin maalin eteen unohtuneelle Lassi Saarikoskelle, joka puolestaan pukkasi pallon ihan oikeaan alanurkkaan. Huotari venytti niin paljon kun pystyi, mutta ei ihan ylettänyt palloon.
   Komeetat ei hirveästi saanut hallittuja ja maltilla rakenneltuja hyökkäyksiä aikaan. Vastahyökkäyksissä luotettiin yksilöiden nopeuteen ja kamppailuvoimaan. Useampi pelaaja pystyi aiheuttamaan ongelmia nopeudellaan kotijoukkueen puolustukselle, mutta se ei tapahtunut yhdessä, eikä yhteispelin tuloksena. Jos Komeetat pystyisi käyttämään useamman pelaajan nopeutta samaan aikaan, ei heitä pysäyttäisi kukaan tässä sarjassa. Eikä varmaan ylempänäkään.

Komeetat tasoitti pelin Nico Kivelän maalilla 57. minuutilla. Kaukolaukaus meni aika keskelle maalia, mutta putosi juuri hankalasti maalivahti Olli Oksasen taakse. Blackbird toipui nopeasti takaiskusta ja Sampo Ruotanen pääsi ohjaamaan Vänttilän antaman kulmapotkun jatkotilanteesta pelivälineen maaliin.
   Teemu Vänttilän kulmapotkut olivat hankalia Komeetoille. Kautensa suoraan loppusarjasta aloittanut Papy Nkunda oli puskea pallon maaliin , mutta Huotari torjui maagisesti hänen yrityksensä. Vieraiden harmiksi pallo meni torjunnasta takakulmalle kirmaavalle Jojo Lajoballe, joka ohjasi pelivälineen maaliverkkoon. Peliä tässä vaiheessa pelattu 74. minuuttia.
   Komeetat kavensi vielä vastahyökkäyksestä 85. minuutilla, kun Birdin puolustuksessa löysättiin ruuvia. Maalin teki Juho Rutanen. Eelis Kovala karkasi vielä yliajalla vastustamattomasti useamman pelaajan ohi, mutta hänen sijoituksensa valui vain vähän takatolpan ohi. Blackbirdille voitto, mutta helpolla se ei tullut. Komeettojen nuori kaveriporukka antoi hyvän vastuksen.