HoDy:n voittoputki päättyi

Toukokuun lopussa Holstin Dynamo oli kärsinnyt murskatappion, kun sarjakärki Rangers otti 8-0-voiton. Neonvihreät unohtivat tätä nopeasti ja aloittivat vakuttavan voittoputken. BET (7-2), LPK (5-0) ja ViPa (2-0) kaatuivat melko selkeästi. Seuraavaksi jonossa oli Cityketut, jotka näyttivät heti pelin alussa, että heistä ei ole teuraskarja.

Ke 27.7.2022
Holstin Dynamo - JJK Jyväskylä /Cityketut 2-3 (1-3)
T: Pusa - Silander, Oinonen
Y: N.N. Jyskän kentällä
MAALIT: 4. 0-1 T Iivanainen, 11. 0-2 T Iivanainen, 18. 1-2 Hautanen, 25. 1-3 Seppälä, 54. 2-3 Liukkonen
V: Hasanzada, Hautanen, Löllö, F Yari (th) - Karvo
PP: Hautanen - T Iivanainen

Jyskässä nähtiin varsin jännittävä ottelu Holstin Dynamon ja Citykettujen välillä. Ketut pääsi jo neljännellä  minuutilla johtoon vapaapotkusta. Laukaus lähti aika kaukaa, mutta se pääsi yllättämään HoDyn maalia vartioineen Roope Vainion. Hän oli hieman liian kaukana maalistaan haistelemassa keskitystä, kun Tommy Iivanaisen lähettämä laukaus liiteli hänen ylitseen.
   Vain viisi minuuuttia myöhemmin Vainio lähti taas turhan kauas maaliltaan. Melkein puoleen kenttään, vaikka tipanteessa oli jo kaksi puolustajaa yhtä hyökkääjää vastaan. Iivanainen pääsi jotenkin etenemään pallon kanssa Vainion ja puolustajan välistä. Vaikka tilanteessa oli osuma, Iivanainen pysyi pystyssä ja pisti pallon helposti tyhjään maaliin. HoDyn valmennusta tilanne ihmetytti ja myös harrastelijatoimittaja on aika lailla samaa mieltä. Paitsio taisi jäädä viheltämättä. Ehkä puolustus luuli vihellyksen olevan tulossa, eikä siksi pelannut tilannetta ihan loppuun asti.

HoDy hyökkäsi pistämällä pitkiä palloja kohti Ibrahim Gholamia ja Eetu Hautasta, jolla oli kova vimma maalintekoon. Hautanen sai yritteliäisyydestään palkinnon 18. minuutilla, kun parin lyhyen syötön jälkeen hän pääsi vapaaksi maalin eteen ja viritti pallon tylysti yläriman alle. Vaikka Joel Pasoja tuli hyvin vastaan maaliltaan, oli Hautasen viimeistely huippuluokkaa ja pallo sujahti nuoren maalivahdin olkapään yli.
   Noin 25. minuutin kohdalla JJK iski taas. HoDyn puolustusalueella oli 2 vs. 2 -tilanne ja molemmat puolustajat lähtivät saman hyökkääjän kimppuun. Hän onnistui syöttämään pallon vapaaksi jääneelle Antti Seppälälle. Puolustaja kääntyi ympäri ja lähti takaisin hänen kimppuunsa. Seppälä arvasi puolustajan tulevan täysiä kohti paikkaamaan aikaisempaa virhettään. Vauhtia oli niin paljon, että pienellä harhautuksella Seppälä pääsi vapaaksi ja puolustaja pyyhälti pahasti ohi tilanteesta. Seppälältä hyvä viimeistely ja JJK jo 3-1 johtoon.

Puoliajan jälkeen nähtiin ex-JJK Eeli Liukkosen paluu pelikentille. Kauden ja uran ensimmäinen ottelu HoDyn paidassa. Mestarilla komeili selässä vaatimattomasti kultaisin numeroin 99. Kauan ei Liukkonen ehtinyt kentällä olla, kun hän sai laidalta hyvän syötön Gholamilta maalin eteen ja pisti pallon sisään. Liukkoselle uran ensimmäinen maali Nelosessa. Maaliverkko on aikaisempina vuosina pöllynnyt kakkosessa ja varsinkin kolmosessa.
   Ottelun loppua kohti HoDyn hyökkäykset vain yltyivät ja ne vyöryivät vastustamattomasti kohti JJK:n maalia. Joel Pasoja kuitenkin torjui hyvin ja JJK:n puolustus suojeli muutenkin maaliaan todella tiiviisti. Enempää osumia ei enää nähty ja JJK:lle hyvät pisteet sarjakolmoselta.